Ook in Roosendaal gratis energieadvies voor inwoners

Geschreven door Redactie op .

Ook in Roosendaal kunnen inwoners voor hun woning gratis en geheel onafhankelijk energieadvies aanvragen. Een zogeheten energieambassadeur komt de woning dan inspecteren, waarna advies volgt over energiebesparende maatregelen en eventuele subsidies.

Aanmelden hiervoor kan via de website www.energiemarktplaatswestbrabant.nl.
Het gratis energieadvies is een onderdeel van het project ‘Energiemarktplaats West Brabant’, een initiatief van de Regionale Milieudienst West-Brabant (RMD) met steun van de Provincie Noord-Brabant.
Zes gemeenten inde regio doen mee: Behalve Roosendaal ook Halderberge, Rucphen, Woensdrecht, Moerdijk en Bergen op Zoom.

Met de energiemarktplaats springt de Regionale Milieudienst West-Brabant in op de behoefte van huizenbezitters om onafhankelijke adviezen te krijgen over energiebesparing.
Het doel van het project is huiseigenaren op een laagdrempelige manier energie te laten besparen. De energieambassadeurs zijn vrijwilligers die zijn opgeleid om huizenbezitters te adviseren over de isolerende en energiebesparende mogelijkheden in hun woning en de subsidiemogelijkheden.

Momenteel zijn er dertien opgeleide energieambassadeurs. Wie in de toekomst zelf als vrijwilliger aan de slag wil, kan zich aanmelden voor de opleiding via www.energiemarktplaatswestbrabant.nl.
Het project loopt nog tot en met (tenminste) december 2011.

>> Energiemarktplaats