De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

02 maart 2021

 • Drugsdealer in Jan Vermeerlaan aangehouden
  De politie in Roosendaal heeft maandagmiddag 1 maart een drugsdealer aangehouden aan de Jan Vermeerlaan in de wijk Westrand in Roosendaal. Dat meldt de politie op Twitter.
 • De politie zoekt gedupeerde autobezitters rond Sint Jansstraat
  De politie is op zoek naar automobilisten die schade hebben aan hun (geparkeerde) auto in de buurt van de Sint Jansstraat in de Roosendaalse binnenstad. De politie trof daar in de nacht van zondag op maandag 1 maart een man (30, zonder vaste woonplaats) aan met spullen zoals een navigatiesystem en gereedschap.
 • Voorlopig nog verschillende kliko’s in Roosendaal
  Roosendalers blijven nog wel even zitten met verscheidene vuilcontainers en losse zakken voor plastic- en blikafval. Dat blijkt uit een raadsmededeling van burgemeester en wethouders over het onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding in Roosendaal. 'Het is nu niet interessant om over te gaan naar nascheiding', is de conclusie.
 • En weer 209 te hard rijders op de Van Beethovenlaan
  Vielen er woensdag 24 februari nog 500 bonnen voor te hard rijden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal, toen het Verkeersteam Zeeland/West-Brabant daar vrijdag 26 februari terugkwam, werd er opnieuw weer vaak te hard gereden. Dit keer vielen er 209 bonnen.
 • Roosendaler (33) rijdt sloot in en maakt stennis tegen politie
  Agenten hebben zaterdagavond 27 februari op de A59 ter hoogte van knooppunt Noordhoek een 33-jarige Roosendaler aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland, hij verkeerde vermoedelijk onder invloed. Toen agenten de man een blaasttest wilden afnemen, werd hij recalcitrant.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.

Niederer: Snel avond in Roosendaal over preventie overvallen

Geschreven door Redactie op .

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal vindt het jammer dat de animo voor de themabijeenkomst in Oud Gastel voor ondernemers over overvalpreventie zo beperkt was. Gelet op de actualiteit in Roosendaal en het grote belang, laat hij binnen enkele weken toch een avond in zijn gemeente organiseren.

Jacques Niederer: “Ik zou alle Roosendaalse winkeliers en ondernemers hiervoor opnieuw van harte maar ook met klem willen uitnodigen.”
Een volgende avond zou oorspronkelijk pas in september weer worden georganiseerd, maar gelet op de actualiteit met name in Roosendaal vindt de burgemeester dit te lang duren. Niederer stelt voor, toch een avond over dit onderwerp te organiseren voor de Roosendaalse ondernemers die zich al wel hadden ingeschreven en hoopt dat alle ondernemers die dat nog niet deden, willen heroverwegen om toch aanwezig te zijn.

De voorlichting zal gaan over welke preventieve maatregelen ondernemers kunnen treffen om te voorkomen slachtoffer te worden van een overval. Tijdens de bijeenkomst wordt een interview gehouden met iemand die is overvallen en ook een overvaller komt aan het woord.

De avond wordt hoogstwaarschijnlijk georganiseerd op maandag 21 februari. Een locatie wordt nog gezocht. Winkeliers en ondernemers ontvangen nog een uitnodiging maar kunnen zich nu al aanmelden bij de Kamer van Koophandel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

>> 21-01-2011: Te weinig animo voor avond in Oud Gastel over overvallen (BN DeStem)
>> 19-01-2011: Overval winkel St Josephstraat
>> 12-01-2011: Overval Tabakszaak Markt
>> 07-01-2011: Gewapende overval cafetaria Jan Vermeerlaan
>> 24-12-2011: Overval cafetaria St. Josephstraat afgeslagen met dreigen met frituurvet