De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

02 maart 2021

 • Drugsdealer in Jan Vermeerlaan aangehouden
  De politie in Roosendaal heeft maandagmiddag 1 maart een drugsdealer aangehouden aan de Jan Vermeerlaan in de wijk Westrand in Roosendaal. Dat meldt de politie op Twitter.
 • De politie zoekt gedupeerde autobezitters rond Sint Jansstraat
  De politie is op zoek naar automobilisten die schade hebben aan hun (geparkeerde) auto in de buurt van de Sint Jansstraat in de Roosendaalse binnenstad. De politie trof daar in de nacht van zondag op maandag 1 maart een man (30, zonder vaste woonplaats) aan met spullen zoals een navigatiesystem en gereedschap.
 • Voorlopig nog verschillende kliko’s in Roosendaal
  Roosendalers blijven nog wel even zitten met verscheidene vuilcontainers en losse zakken voor plastic- en blikafval. Dat blijkt uit een raadsmededeling van burgemeester en wethouders over het onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding in Roosendaal. 'Het is nu niet interessant om over te gaan naar nascheiding', is de conclusie.
 • En weer 209 te hard rijders op de Van Beethovenlaan
  Vielen er woensdag 24 februari nog 500 bonnen voor te hard rijden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal, toen het Verkeersteam Zeeland/West-Brabant daar vrijdag 26 februari terugkwam, werd er opnieuw weer vaak te hard gereden. Dit keer vielen er 209 bonnen.
 • Roosendaler (33) rijdt sloot in en maakt stennis tegen politie
  Agenten hebben zaterdagavond 27 februari op de A59 ter hoogte van knooppunt Noordhoek een 33-jarige Roosendaler aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland, hij verkeerde vermoedelijk onder invloed. Toen agenten de man een blaasttest wilden afnemen, werd hij recalcitrant.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.

Stemmen op genomineerden Cultuurprijs kan heel februari

Geschreven door Redactie op .

Tot maandag 28 februari kan het Roosendaalse publiek stemmen op de vijf genomineerden voor de Cultuurprijs 2010. Dat kan via internet, maar ook via een stembusssen die onder andere in de bibliotheken komen te staan.

De vijf genomineerden zijn:
Ear Candy Festival, Hans Lips, Marion Vriens, het Roosendaals Kamerkoor en Wendy de Rooij.
De uitreiking vindt plaats in Parrotia op vrijdag 18 maart 2011.
De organisatie is in handen van Bibliotheek VANnU en UITpunt Roosendaal.

Stemmen kan via >> www.uitinroosendaal.nl
Verder staan op diverse culturele locaties, waaronder de lokale vestigingen van Bibliotheek VANnU, ook stembussen waarbij via een stembiljet de keuze kenbaar gemaakt kan worden. Stemmen kan de hele maand februari. Kijk op www.uitinroosendaal.nl, ook voor de overige stemlocaties
Op vrijdag 18 maart om 20.30u wordt de winnaar van de Roosendaalse Cultuurprijs 2010 tijdens een feestelijk uitreiking bekend gemaakt. Dan wordt ook de Aanmoedigingsprijs, een prijs voor jongeren tot 25 jaar, uitgereikt.
Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

De onafhankelijke jury wordt gevormd door Peter van Steekelenburg, voorzitter, Jeannine Hermans, journaliste, Mandy Bekker, student, Martyn Smits, musicus en Linda Heijnen, beeldend kunstenaar.
De jury heeft met de verschillende competenties een groot netwerk in het culturele veld van Roosendaal en heeft zo het hele jaar door alle activiteiten op cultuur- en artistiek gebied in de gemeente goed in de gaten gehouden.
Daarnaast heeft ook het Roosendaalse publiek vele kandidaten voorgedragen.

De genomineerden
Ear Candy Festival, een familiefestival met Roosendaalse acts en kunstenaars op maar liefst vijf podia. Volgens de jury een nieuw, verfrissend en verrassend initiatief van Robin Looy en Jerom Bogers. Groots opgezet, organisatoren met lef.

Filmmaker Hans Lips gedreven, vakkundig en professioneel, al jarenlang intensief betrokken bij talrijke Roosendaalse producties.

De actieve Roosendaalse kunstenaar Marion Vriends heeft flink van zich doen spreken in 2010. Deze veelzijdige kunstenaar zoekt grenzen op, onderscheidt zich en brengt op cultureel gebied bijzondere samenwerkingsverbanden tot stand. Zeker een nominatie waard.

Het Roosendaals Kamerkoor met drukbezochte concerten in en buiten Roosendaal, is een koor, dat laat zien dat je niet altijd de geijkte paden hoeft te bewandelen om het publiek te boeien. Dit 40-jarig koor heeft zijn waarde bewezen in het Roosendaalse culturele leven.

Wendy de Rooij timmert al jaren stevig aan de weg in het theater. Ze is als regisseur en schrijver betrokken bij talrijke theatervoorstellingen. Deze gedreven theatermaakster is een doorzetter, inspirerend werkt voor volwassenen en jeugd.

De volledige motivaties vind je op >> www.uitinroosendaal.nl

>> Cultuurprijs - Uit in Roosendaal