De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Stemmen op genomineerden Cultuurprijs kan heel februari

Geschreven door Redactie op .

Tot maandag 28 februari kan het Roosendaalse publiek stemmen op de vijf genomineerden voor de Cultuurprijs 2010. Dat kan via internet, maar ook via een stembusssen die onder andere in de bibliotheken komen te staan.

De vijf genomineerden zijn:
Ear Candy Festival, Hans Lips, Marion Vriens, het Roosendaals Kamerkoor en Wendy de Rooij.
De uitreiking vindt plaats in Parrotia op vrijdag 18 maart 2011.
De organisatie is in handen van Bibliotheek VANnU en UITpunt Roosendaal.

Stemmen kan via >> www.uitinroosendaal.nl
Verder staan op diverse culturele locaties, waaronder de lokale vestigingen van Bibliotheek VANnU, ook stembussen waarbij via een stembiljet de keuze kenbaar gemaakt kan worden. Stemmen kan de hele maand februari. Kijk op www.uitinroosendaal.nl, ook voor de overige stemlocaties
Op vrijdag 18 maart om 20.30u wordt de winnaar van de Roosendaalse Cultuurprijs 2010 tijdens een feestelijk uitreiking bekend gemaakt. Dan wordt ook de Aanmoedigingsprijs, een prijs voor jongeren tot 25 jaar, uitgereikt.
Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

De onafhankelijke jury wordt gevormd door Peter van Steekelenburg, voorzitter, Jeannine Hermans, journaliste, Mandy Bekker, student, Martyn Smits, musicus en Linda Heijnen, beeldend kunstenaar.
De jury heeft met de verschillende competenties een groot netwerk in het culturele veld van Roosendaal en heeft zo het hele jaar door alle activiteiten op cultuur- en artistiek gebied in de gemeente goed in de gaten gehouden.
Daarnaast heeft ook het Roosendaalse publiek vele kandidaten voorgedragen.

De genomineerden
Ear Candy Festival, een familiefestival met Roosendaalse acts en kunstenaars op maar liefst vijf podia. Volgens de jury een nieuw, verfrissend en verrassend initiatief van Robin Looy en Jerom Bogers. Groots opgezet, organisatoren met lef.

Filmmaker Hans Lips gedreven, vakkundig en professioneel, al jarenlang intensief betrokken bij talrijke Roosendaalse producties.

De actieve Roosendaalse kunstenaar Marion Vriends heeft flink van zich doen spreken in 2010. Deze veelzijdige kunstenaar zoekt grenzen op, onderscheidt zich en brengt op cultureel gebied bijzondere samenwerkingsverbanden tot stand. Zeker een nominatie waard.

Het Roosendaals Kamerkoor met drukbezochte concerten in en buiten Roosendaal, is een koor, dat laat zien dat je niet altijd de geijkte paden hoeft te bewandelen om het publiek te boeien. Dit 40-jarig koor heeft zijn waarde bewezen in het Roosendaalse culturele leven.

Wendy de Rooij timmert al jaren stevig aan de weg in het theater. Ze is als regisseur en schrijver betrokken bij talrijke theatervoorstellingen. Deze gedreven theatermaakster is een doorzetter, inspirerend werkt voor volwassenen en jeugd.

De volledige motivaties vind je op >> www.uitinroosendaal.nl

>> Cultuurprijs - Uit in Roosendaal