Stemmen op genomineerden Cultuurprijs kan heel februari

Geschreven door Redactie op .

Tot maandag 28 februari kan het Roosendaalse publiek stemmen op de vijf genomineerden voor de Cultuurprijs 2010. Dat kan via internet, maar ook via een stembusssen die onder andere in de bibliotheken komen te staan.

De vijf genomineerden zijn:
Ear Candy Festival, Hans Lips, Marion Vriens, het Roosendaals Kamerkoor en Wendy de Rooij.
De uitreiking vindt plaats in Parrotia op vrijdag 18 maart 2011.
De organisatie is in handen van Bibliotheek VANnU en UITpunt Roosendaal.

Stemmen kan via >> www.uitinroosendaal.nl
Verder staan op diverse culturele locaties, waaronder de lokale vestigingen van Bibliotheek VANnU, ook stembussen waarbij via een stembiljet de keuze kenbaar gemaakt kan worden. Stemmen kan de hele maand februari. Kijk op www.uitinroosendaal.nl, ook voor de overige stemlocaties
Op vrijdag 18 maart om 20.30u wordt de winnaar van de Roosendaalse Cultuurprijs 2010 tijdens een feestelijk uitreiking bekend gemaakt. Dan wordt ook de Aanmoedigingsprijs, een prijs voor jongeren tot 25 jaar, uitgereikt.
Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

De onafhankelijke jury wordt gevormd door Peter van Steekelenburg, voorzitter, Jeannine Hermans, journaliste, Mandy Bekker, student, Martyn Smits, musicus en Linda Heijnen, beeldend kunstenaar.
De jury heeft met de verschillende competenties een groot netwerk in het culturele veld van Roosendaal en heeft zo het hele jaar door alle activiteiten op cultuur- en artistiek gebied in de gemeente goed in de gaten gehouden.
Daarnaast heeft ook het Roosendaalse publiek vele kandidaten voorgedragen.

De genomineerden
Ear Candy Festival, een familiefestival met Roosendaalse acts en kunstenaars op maar liefst vijf podia. Volgens de jury een nieuw, verfrissend en verrassend initiatief van Robin Looy en Jerom Bogers. Groots opgezet, organisatoren met lef.

Filmmaker Hans Lips gedreven, vakkundig en professioneel, al jarenlang intensief betrokken bij talrijke Roosendaalse producties.

De actieve Roosendaalse kunstenaar Marion Vriends heeft flink van zich doen spreken in 2010. Deze veelzijdige kunstenaar zoekt grenzen op, onderscheidt zich en brengt op cultureel gebied bijzondere samenwerkingsverbanden tot stand. Zeker een nominatie waard.

Het Roosendaals Kamerkoor met drukbezochte concerten in en buiten Roosendaal, is een koor, dat laat zien dat je niet altijd de geijkte paden hoeft te bewandelen om het publiek te boeien. Dit 40-jarig koor heeft zijn waarde bewezen in het Roosendaalse culturele leven.

Wendy de Rooij timmert al jaren stevig aan de weg in het theater. Ze is als regisseur en schrijver betrokken bij talrijke theatervoorstellingen. Deze gedreven theatermaakster is een doorzetter, inspirerend werkt voor volwassenen en jeugd.

De volledige motivaties vind je op >> www.uitinroosendaal.nl

>> Cultuurprijs - Uit in Roosendaal