De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Nieuwjaarstoespraak Niederer: 'Ik wil ik uw moedige, dappere burgemeester zijn'

Geschreven door Redactie op .

Nieuwjaarsspeech van burgemeester Niederer waarin hij de inwoners en iedereen oproept om er samen de schouders onder te zetten, mee te doen en mee te werken aan de verdere toekomstige ontwikkelingen in Roosendaal.

Hoewel bronnen melden dat we elkaar officieel maar tot 6 januari de beste wensen mogen wensen, wens ik u allereerst, mede namens het gemeentebestuur, een gelukkig, voorspoedig en bovenal gezond 2011. Een nieuw jaar, nieuwe perspectieven en ongetwijfeld veel goede voornemens. En natuurlijk een nieuwe burgemeester. Ik hoop dat 2011 u brengt wat u ervan verwacht.

Vuurwerk hoort traditioneel bij oud & nieuw. Voor mij, mijn echtgenote en onze vier kinderen begon het vuurwerk echter al veel eerder. Om precies te zijn: eind november, toen de gemeenteraad de voordracht bekend maakte. En geloof me, vanaf dat moment is er geen dag rust meer geweest. Afbouw Weert, opbouw Roosendaal! Maar, mij hoort u niet klagen. Ik heb van elk moment genoten. Met gisteravond als hoogtepunt mijn installatie in De Kring. Een onvergetelijke installatie! En dan nu, de apotheose. We ontkurken de fles nóg een keer: wij allemaal verwelkomen 2011.

En verwelkomen dat kunt u. U dames en heren, heeft mij als uw nieuwe burgemeester en mijn gezin, zo hartelijk verwelkomd in Roosendaal. Dat vind ik hartverwarmend en daar spreek ik mijn grote dank voor uit. Een beter begin had ik mij niet kunnen wensen. 2010 was voor de gemeente Roosendaal een bewogen jaar. Denkt u aan de gemeenteraadsverkiezingen, de vorming van de nieuwe gemeenteraad, het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders, het afscheid van oud burgemeester Michel Marijnen en de komst van waarnemend burgemeester Helmi Huijbregts- Schiedon.

Tijdens mijn installatie gisteren, heb ik al een aantal onderwerpen aangesneden die onze prachtige stad aangaan. Vanavond licht ik daar nog een paar onderwerpen uit.
Allereerst de wederkerigheid. De wijken en dorpen van Roosendaal worden vormgegeven door u, de mensen die er wonen en werken. Iedereen heeft daarin zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Ik spreek u graag aan op actief burgerschap, waarin die genoemde wederkerigheid het uitgangspunt is. De overheid kan het niet alleen. Zij mag tegenprestaties verwachten van de zelfredzame burger.
De tijd van “u vraagt, wij draaien” is echt voorbij. Uiteraard blijft de overheid het schild voor de zwakkeren in de samenleving. Zij die niet zelfredzaam kunnen zijn. Zo beschouwd zijn wij allen ambassadeur van onze gemeente.

Laat ik eens een recent voorbeeld noemen: de schade van bijna een ton tijdens de jaarwisseling. Behalve dat de kosten van het herstellen van deze schade zoveel mogelijk zullen worden verhaald op de veroorzakers, is dit gedrag natuurlijk onacceptabel. Ik doe daarom een beroep op alle inwoners om gezamenlijk met ons, gemeente, politie en brandweer dit probleem aan te pakken. Samen zijn we ogen en oren van de maatschappij.

We moeten vooruitzien waar we met Roosendaal als centrumgemeente, als 2e grote stad van West-Brabant, naar toe willen. Daarop moeten we nu al voorsorteren. Roosendaal kan het niet alleen en daarom hebben wij partners nodig die ons helpen om onze ambities te realiseren. Partners, binnen de 3 O’s: overheden, ondernemers, onderwijs. Ik zeg het altijd graag zo ”meer samen, is samen meer”.

Gemeenten pakken concrete problemen aan, bedenken oplossingen, bieden overzicht. Daarmee heeft de gemeente als “de eerste overheid” een gezicht voor mensen. De gemeente verschaft ook identiteit. Het gemeentebestuur van Roosendaal is voor haar inwoners de drager van een gezamenlijk gevoelde identiteit. De Europeanisering en globalisering leiden er toe, dat mensen zich meer en meer oriënteren op hun eigen omgeving, hun eigen gemeente.

Een vertrouwde thuisplek in een groot Europa, in een welhaast oneindige wereld. Een thuisplek die eigenheid garandeert en geborgenheid biedt. Daarom is het zo belangrijk om voor vitale, leefbare en veilige wijken en dorpen te zorgen. Raad en college hebben dit terecht benoemd als één van de speerpunten in het collegeprogramma. Van Nispen tot Moerstraten, allen moeten zich thuis voelen in Roosendaal.

Beste Roosendalers. Ik ga met u in gesprek om uit eerste hand te vernemen wat u bezighoudt, waarover u zich zorgen maakt. Of, misschien nog beter gezegd, waar u voor gaat! Ik zal mijn oor goed te luisteren leggen. Ik kom u opzoeken, in de stadswijken en in Wouw, Heerle, Nispen, Wouwse Plantage en Moerstraten. En dat doe ik in deemoed. Volgens Van Dale betekent dit nederig of onderworpen. Maar ik geloof niet in deze betekenis van het woord. Deemoed staat namelijk voor de “moed om te dienen”. Zo beschouwd, wil ik uw moedige, dappere burgemeester zijn.

Dames en heren, ik roep u op om met ons mee te doen. Wees mét ons ambassadeur van Roosendaal. We staan aan het begin van het 2e decennium van de 21e eeuw. Het begin ook van ingrijpende bezuinigingen die u, en eigenlijk ons allemaal raken. Laten wij desondanks onze gemeente nóg meer in de “spotlights” zetten, zoals gisteravond letterlijk in De Kring! En dat kunnen wij alleen maar samen en vanuit een positieve grondhouding! Mag ik op u rekenen? Dat kunt u in elk geval op uw gemeentebestuur.

mr. J.M.L. Niederer 18 januari 2011