De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 januari 2021

 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.
 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.

Overval bejaarde man in Roosendaal in Bureau Brabant

Geschreven door Redactie op .

De overval op 2 december 2010 op een bejaarde man in een woning aan de Iepenburg in Roosendaal, is een van de zaken waarvoor in het programma Bureau Brabant de hulp van de kijker wordt ingeroepen.Een wel erg laffe overval in Roosendaal aan de Iepenberg op donderdag 2 december 2010. Een oudere man van 77 jaar zit die ochtend achter zijn computer, als de deurbel rond 10.00 uur gaat. Nietsvermoedend maakt hij de deur open en staat meteen tegenover een gewelddadige overvaller.
Deze duwt de man hardhandig de woning in en op de bank. Meteen staat er nog een twee dader in de woning. Het slachtoffer wordt met het vuurwapen bedreigd. Hij probeert nog verschillende keren op te staan vanaf de bank, maar wordt steeds weer teruggeduwd, geslagen en met doodschieten bedreigd. Eén van de overvallers slaat hem zelfs tot bloedens toe tegen zijn hoofd.
De jonge mannen zijn duidelijk op zoek naar geld. Ze verlaten uiteindelijk de woning weer met geld van het slachtoffer. Deze blijft helemaal ontredderd achter.
De daders kunnen, als je de wijk uitkomt, twee kanten uit gevlucht zijn, namelijk richting het zuiden, verder naar de rand van Roosendaal. Of juist de andere kant op, richting de rotonde. Vandaar ga je al snel richting de A58.
Maar ze kunnen ook tevoet via een houten bruggetje richting de H-bergen zijn gevlucht: de wijk, waar de straatnamen met een H beginnen.
De daders zijn twee getinte mannen.
De man die als eerste binnenkwam is een mogelijk van Marokkaanse komaf en ongeveer 1.70m lang.
Hij is een jaar of 25 oud, heeft een wat kleine neus en een gave, egale gezichtshuid.
Hij droeg een donker jack en sprak accentloos Nederlands.

De tweede overvaller is een kop groter dan de eerste, heeft een smal gezicht en hij droeg een donkere coltrui Ook deze overvaller sprak accentloos Nederlands.

>> Bureau Brabant