De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 augustus 2020

 • Quad met 93 km over de Parklaan in Roosendaal
  De politie in Roosendaal heeft donderdagavond 6 augustus een bestuurder van een quad aangehouden die met 93 km over de Parklaan in Roosendaal reed. Volgens de politie gold daar een maximum snelheid van 30 km.
 • Montessori basisschool ZieZo tijdelijk naar Azaleastraat
  De Montessori basisschool ZieZo trekt het komend schoolseizoen in het nu leegstaande schoolgebouw aan de Azaleastraat in Roosendaal. De eigen school van 't Zand wordt momenteel gesloopt. Daar komt een geheel nieuw onderkomen. Het schoolgebouw aan de Azaleastraat is laatst gebruikt als dependance van het Jan Tinbergen College, maar nu daar de nieuwbouwuitbreiding klaar is, kunnen alle leerlingen van JTC op één locatie worden gehuisvest.
 • Ook in Roosendaal richting hittegolf?
  Hogedrukgebieden gaan ons weer bepalen en lagedrukgebieden buigen voor Ierland naar het noorden. Vandaag (woensdag) draait in de loop van de dag de wind naar het zuiden en is meest zwak met weinig of geen bewolking en veel zon. De temperatuur kan al uitkomen rond 25 of 26 graden.
 • Bekerwedstrijden BSC VR1 en Roosendaal VR1 op 30/8, 6 en 13/9
  De eerste vrouwenteams van BSC en rkvv Roosendaal spelen op de zondagen 30 augustus en 6 en 13 september bekerwedstrijden. Beide teams spelen hun eerste wedstrijd thuis en de twee daaropvolgende wedstrijden uit.
 • Bosbrandje onder Nispen snel in de kiem gesmoord
  Een bosbrandje aan het Rozendreef onder Nispen/Roosendaal was zondagmiddag 2 augustus rond het middaguur snel onder controle, ondanks dat de brandweer er niet bij kom omdat de ingang gebokkeerd werd door een auto van een recreant. 'Deze bestuurder is wel een bekeuring toegezegd', meldt de politie.
 • Rond middernacht twee aanhoudingen op heterdaad
  De politie heeft zondagochtend 2 augustus rond middernacht een verdachte voor het stelen van een katalysator en een verdachte voor het rijden onder invloed aangehouden.
 • Coronaregels: Time-out als straf voor ‘Time Out’
  De horecaonderneming Time Out aan de Bloemenmarkt in Roosendaal moet dit weekend gesloten blijven op last van burgemeester Han van Midden, als 'straf' voor het niet-naleven van de coronaregels. 'Op vrijdagavond 31 juli bleek bij horecacontrole dat hier de coronamaatregelen niet werden nageleefd. Een van de regels is dat bezoekers in een horecagelegenheid aan tafels of aan de bar moeten zitten. Dit was hier niet het geval. De bezoekers waren aan het dansen en hielden daarbij ook onvoldoende afstand. Het personeel greep niet in', aldus de gemeente.
 • Komende dagen wisselvaliger weer
  Na een tropische dag en nacht een stapje terug, al kan de temperatuur vandaag (zaterdag) toch nog rond de 25 of 26 graden uitkomen. De wind is zwak tot matig uit westelijke richting. Komende nacht zal het wat aangenamer met 17 of 18 graden wat aangenamer zijn dan afgelopen nacht.
 • Moeizame aanhouding in Televisiestraat na meldingen over geluidsoverlast
  De politie van Roosendaal heeft donderdagavond 30 juli rond 23:00 uur in de Televisiestraat een 25-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij bedreigingen uitte naar agenten. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man mee te kunnen nemen.
 • Kunstmatige intelligentie doet intrede in het Bravis ziekenhuis
  In het Bravis ziekenhuis worden de eerste stappen gezet met kunstmatige intelligentie. Het ziekenhuis test momenteel slimme software van Aidoc dat afwijkingen als hersenbloedingen, fracturen en longembolie herkent en markeert. De software helpt artsen om de kleinste afwijkingen op te sporen. De uiteindelijke diagnose wordt nog altijd door de arts bepaald.

Overval bejaarde man in Roosendaal in Bureau Brabant

Geschreven door Redactie op .

De overval op 2 december 2010 op een bejaarde man in een woning aan de Iepenburg in Roosendaal, is een van de zaken waarvoor in het programma Bureau Brabant de hulp van de kijker wordt ingeroepen.Een wel erg laffe overval in Roosendaal aan de Iepenberg op donderdag 2 december 2010. Een oudere man van 77 jaar zit die ochtend achter zijn computer, als de deurbel rond 10.00 uur gaat. Nietsvermoedend maakt hij de deur open en staat meteen tegenover een gewelddadige overvaller.
Deze duwt de man hardhandig de woning in en op de bank. Meteen staat er nog een twee dader in de woning. Het slachtoffer wordt met het vuurwapen bedreigd. Hij probeert nog verschillende keren op te staan vanaf de bank, maar wordt steeds weer teruggeduwd, geslagen en met doodschieten bedreigd. Eén van de overvallers slaat hem zelfs tot bloedens toe tegen zijn hoofd.
De jonge mannen zijn duidelijk op zoek naar geld. Ze verlaten uiteindelijk de woning weer met geld van het slachtoffer. Deze blijft helemaal ontredderd achter.
De daders kunnen, als je de wijk uitkomt, twee kanten uit gevlucht zijn, namelijk richting het zuiden, verder naar de rand van Roosendaal. Of juist de andere kant op, richting de rotonde. Vandaar ga je al snel richting de A58.
Maar ze kunnen ook tevoet via een houten bruggetje richting de H-bergen zijn gevlucht: de wijk, waar de straatnamen met een H beginnen.
De daders zijn twee getinte mannen.
De man die als eerste binnenkwam is een mogelijk van Marokkaanse komaf en ongeveer 1.70m lang.
Hij is een jaar of 25 oud, heeft een wat kleine neus en een gave, egale gezichtshuid.
Hij droeg een donker jack en sprak accentloos Nederlands.

De tweede overvaller is een kop groter dan de eerste, heeft een smal gezicht en hij droeg een donkere coltrui Ook deze overvaller sprak accentloos Nederlands.

>> Bureau Brabant