Overval bejaarde man in Roosendaal in Bureau Brabant

Geschreven door Redactie op .

De overval op 2 december 2010 op een bejaarde man in een woning aan de Iepenburg in Roosendaal, is een van de zaken waarvoor in het programma Bureau Brabant de hulp van de kijker wordt ingeroepen.Een wel erg laffe overval in Roosendaal aan de Iepenberg op donderdag 2 december 2010. Een oudere man van 77 jaar zit die ochtend achter zijn computer, als de deurbel rond 10.00 uur gaat. Nietsvermoedend maakt hij de deur open en staat meteen tegenover een gewelddadige overvaller.
Deze duwt de man hardhandig de woning in en op de bank. Meteen staat er nog een twee dader in de woning. Het slachtoffer wordt met het vuurwapen bedreigd. Hij probeert nog verschillende keren op te staan vanaf de bank, maar wordt steeds weer teruggeduwd, geslagen en met doodschieten bedreigd. Eén van de overvallers slaat hem zelfs tot bloedens toe tegen zijn hoofd.
De jonge mannen zijn duidelijk op zoek naar geld. Ze verlaten uiteindelijk de woning weer met geld van het slachtoffer. Deze blijft helemaal ontredderd achter.
De daders kunnen, als je de wijk uitkomt, twee kanten uit gevlucht zijn, namelijk richting het zuiden, verder naar de rand van Roosendaal. Of juist de andere kant op, richting de rotonde. Vandaar ga je al snel richting de A58.
Maar ze kunnen ook tevoet via een houten bruggetje richting de H-bergen zijn gevlucht: de wijk, waar de straatnamen met een H beginnen.
De daders zijn twee getinte mannen.
De man die als eerste binnenkwam is een mogelijk van Marokkaanse komaf en ongeveer 1.70m lang.
Hij is een jaar of 25 oud, heeft een wat kleine neus en een gave, egale gezichtshuid.
Hij droeg een donker jack en sprak accentloos Nederlands.

De tweede overvaller is een kop groter dan de eerste, heeft een smal gezicht en hij droeg een donkere coltrui Ook deze overvaller sprak accentloos Nederlands.

>> Bureau Brabant