De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 oktober 2020

 • Zomertijd eindigt rustig, wintertijd begint ruw
  Flinke lagedrukgebieden ten noordwesten van Engeland gaan ons weer de komende week bepalen. Vandaag eerst nog wat bewolking, daarna de zon. Maar tegen de avond gaat de bewolking weer snel toenemen.
 • Bravis zet ook op longafdeling video-babyfoons in
  De Intensive Care en de Spoedeisende Hulp van Bravis zijn al vertrouwd met de babyfoon, vanaf deze week wordt het hulpmiddel ook ingezet op de longafdeling. De IC zet het apparaat in ter ondersteuning van beademingsapparatuur, pompen en dergelijke om alarmering op afgesloten kamers te signaleren.
 • Gratis mondkapjes voor mensen met een kleine beurs
  Voor mensen met een kleine beurs heeft de gemeente Roosendaal op verscheidene plekken gratis herbruikbare mondkapjes liggen. Voor ieder gezinslid vanaf 13 jaar twee stuks. 'Voor mensen die moeite hebben rond te komen, is elke euro er één', zo omschrijft wethouder Klaar Koenraad deze geste van de gemeente.
 • Weer 176 (te) hardrijders op de foto
  De extra verkeersconroles in Roosendaal naar aanleiding van klachten over hardrijders zijn nog steeds bezig. Zo zijn er eerder deze week controles geweest op de Predident Kennedylaan en de Antwerpseweg. Resultaat 176 bekeuringen.
 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.

Presentatie boek Joodse gemeenschap

Geschreven door Redactie op .

Op zondag 28 augustus is in zaal Zeelandia aan de Bloemenmarkt in Roosendaal de presentatie van het boek 'De Joodse gemeenschap in Roosendaal voor en tijdens de tweede Wereldoorlog'.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur, de zaal gaat open om 14.30 uur.
Gastsprekers zijn opperrabbijn Jacobs en de voorzitter van de Joodse gemeenschap Breda, Philip Soezan.
Het boek is vanaf 29 augustus te koop bij VVV Roosendaal.

Dit boek is geschreven om alle, tijdens de Tweede Wereldoorlog, omgekomen Joodse inwoners van Roosendaal te herdenken en de verhalen over de Joodse families die voor en tijdens de oorlog in Roosendaal woonden, vast te leggen.
Weet de Roosendaaler wel wat er gebeurd is met de Joodse gemeenschap in Roosendaal? In deze publicatie wordt, onderbouwd met documenten, geprobeerd een goed beeld te scheppen van wat er met de Joodse gemeenschap in Roosendaal is gebeurd.
Voor velen zal het schokkend zijn, voor anderen een bevestiging.

Programma
14.30 uur Zaal open
15.00 uur Woord van welkom
15.05 uur E.Milde-Frederiks, afgevaardigde ambassade Israël, Den haag
15.45 uur Philip Soesan, voorzitter Joodse gemeenschap Breda
15.55 uur Opperrabbijn Binyomin Jacobs
16.10 uur Afsluiting John Braat, auteur

Na afloop boekverkoop en mogelijkheid tot signeren.
Dagvoorzitter John Braat
De toegang is gratis.

29-07-2011: Edith vindt haar joodse verleden in Roosendaal (BN DeStem)
17-03-2011: Over Joodse gemeenschap in de oorlog wordt steeds meer bekend (BN DeStem)