De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 oktober 2020

 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.

Tessa Dik eerste ‘Gast van de Burgemeester’

Geschreven door Redactie op .

De ‘Gast van de Burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling van het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang in de gelegenheid wordt gesteld een soort stage te lopen bij de burgemeester. Na deze periode selecteert de huidige ‘Gast van de Burgemeester’ een opvolger. Tessa Dik is de eerste Roosendaalse ‘Gast van de Burgemeester’.

Tessa Dik wordt de eerste Roosendaalse ‘Gast van de Burgemeester’. Deze 16-jarige atheneumstudente van het Gertrudiscollege is als eerste in Roosendaal geselecteerd voor deze burgemeestersstage. Een half jaar lang zal ze nader kennismaken met het burgemeestersambt, lokaal bestuur, plaatselijke politiek, deelnemen aan vergaderingen, toespraken houden en representatieve taken invullen. Dit alles samen met de burgemeester.

Tessa Dik heeft er zin in: “Dit is voor mij echt een bijzondere kans om eens mee te maken hoe het er aan toe gaat in de wereld van het bestuur en de politiek in Roosendaal. Ik ben echt heel erg benieuwd naar wat ik allemaal ga meemaken en laat daarom alles maar gewoon op me af komen. Ik heb er ontzettend veel zin in!”
Burgemeester Jacques Niederer deed in zijn vorige gemeente Weert al goede ervaringen op met het door hem ontwikkelde concept de ‘Gast van de Burgemeester’. Op basis van zijn agenda wordt iedere maand een aantal activiteiten geselecteerd en wordt bekeken welke rol Tessa daarbij kan vervullen. Overigens gaat school natuurlijk voor.

Burgemeester Jacques Niederer: “Met de ‘Gast van de Burgemeester’ wil ik de mogelijke afstand tussen jeugd en politiek verkleinen. We bekijken samen welke afspraken geschikt zijn om Tessa actief bij te betrekken. Ze krijgt zo een kijkje in de keuken van het lokale bestuur. Ze gaat raadscommisies en raadsvergaderingen bijwonen, Koninklijke Onderscheidingen mee uitreiken, we openen de Roosendaalse kermis, bezoeken de Tweede Kamer, ontvangen Sinterklaas en nog veel meer. Overigens is het ook voor mij steeds leerzaam om van de ‘Gast van de Burgemeester’ te vernemen hoe de jeugd over bepaalde zaken denkt. Op deze manier is de stage hopelijk een brug tussen bestuur, politiek en jonge mensen.”


Tessa Dik start per september aanstaande en zij wordt officieel geïnstalleerd in de raadscommissie Bestuur op woensdag 21 september. Ze is zes maanden lang ‘Gast van de Burgemeester’ tot en met januari 2012. Haar opvolgers zullen leerlingen zijn van respectievelijk het Jan Tinbergen College, Norbertuscollege en Da Vinci College.