De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 oktober 2020

 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.

Nu ook in Roosendaal oplaadpunt groene fietsen

Geschreven door Redactie op .

In amper drie maanden tijd zijn in Brabant 100 klimaatneutrale oplaadpunten gerealiseerd voor fietsen gerealiseerd. In de gemeengte Roosendaal bij Vroenhout aan de Vroenhoutseweg en bij De Reebok in Wouwse Plantage.
Routebureau Brabant speelt hiermee razendsnel in op de trend en populariteit van het elektrisch fietsen. De oplaadpunten zijn herkenbaar aan het groene elektrische fietslogo en liggen aan het fietsknooppuntennetwerk van Brabant.

De stroom die nodig is voor het opladen van de elektrische fietsen wordt gecompenseerd door zonne-energie en daarmee is het oplaadpunt ‘groen en duurzaam’.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, Midpoint Brabant, REAP West-Brabant en met medewerking van Stichting SEA, verantwoordelijk voor de product-markt-formule.

Dat er in Brabant een netwerk van klimaatneutrale oplaadpunten is, wordt onder andere gevierd tijdens een speciale fietstocht in Brabant. Voor fietsers die met een elektrische fiets deelnemen aan De Leyetocht, op zondag 21 augustus 2011, worden tal van activiteiten georganiseerd.
Ook viert Routebureau Brabant dit heugelijke feit met een fotowedstrijd op www.routesinbrabant.nl. De wedstrijd loopt van 17 juni tot en met 17 juli 2011. Om kans te maken op onderstaande prijzen stuurt u een foto in waarop te zien is wat (elektrisch) fietsen in Brabant zo bijzonder maakt.
De prijzen zijn:
-2x een ballonvaart voor 1 persoon, aangeboden door www.ballonAIRpoort.nl;
-1x een drie gangen diner Rondje Fietsen met Smaak voor 2 personen, aangeboden door www.reiskoffer.nl;
-1x een excursie in de brouwerij voor 4 personen inclusief abdijlunch, aangeboden door www.latrappe.nl;
-1x een overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt, aangeboden door www.pensiondevilla.nl.

De elektrische fiets is enorm in opkomst. Mede door de vergrijzing wordt verwacht dat komende jaren het aandeel elektrisch fietsen sterk zal blijven stijgen. Om in deze vraag te voorzien zijn de oplaadpunten gerealiseerd.
In een jaar wekt het paneel voldoende energie op om accu’s van ruim 600 fietsen op te laden. “Fietst u aan de hand van het Brabantse fietsknooppuntennetwerk dan komt u vanzelf een duurzaam oplaadpunt tegen, bij bijvoorbeeld fietscafés en tal van horeca- ondernemers”, aldus projectleider Cindy Knuiman.

Een overzicht van de 100 oplaadpunten in Brabant en meer informatie over de fotowedstrijd is vanaf vrijdag 17 juni 2011 te vinden op www.routesinbrabant.nl/fietsen.