De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 oktober 2020

 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.

Gemeente sloopt via bestuursdwang pand Boulevard

Geschreven door Redactie op .

De gemeente Roosendaal gaat via bestuursdwang het pand Boulevard 83/85 slopen. Dat verkeert volgens de gemeente in zeer slechte bouwkundige staat en de eigenaar lijkt het pand niet te willen opknappen. Hij zou daarover verscheidene keren benaderd zijn.

Het voormalige winkelpand wordt nu op last van de burgemeester om veiligheidsredenen gesloopt. "Uiteraard worden de kosten van de sloop verhaald op de eigenaar", aldus de gemeente.

"Het pand is in een dusdanig slechte bouwkundige staat dat het niet langer voldoet aan de voorschriften zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Dit is een overtreding van artikel 1b, lid 2 van de Woningwet. De eigenaar, die in het buitenland verblijft, is verschillende malen benaderd met het dringende verzoek om het pand op te knappen. Nu daar geen medewerking aan wordt verleend, is een last onder bestuursdwang opgelegd. Dit wil zeggen dat de gemeente het vervallen pand laat slopen op kosten van de eigenaar", aldus de toelichting.

Boulevard 83/85 stond in het recente verleden bekend als een pand van waaruit verkoop van softdrugs plaatsvond. Na tal van overtredingen van de Opiumwet, heeft de gemeente de toenmalige eigenaar, bij besluit van 31 juli 2006 gelast om zijn pand gesloten te houden voor de periode van 14 augustus 2006 tot 14 februari 2007.
Ook na die sluiting werd het gebouw en de activiteiten die er plaatsvonden nauwlettend in de gaten gehouden. Nadat in 2008 brand was uitgebroken in het pand is het niet meer bewoond of gebruikt. De slechte staat was jarenlang een doorn in het oog van de omwonenden.

De sloop begint maandag 4 juli en is uiterlijk vrijdag 29 juli afgerond. Direct-omwonenden en de gebruikers van de achter het te slopen pand gelegen garageboxen zijn door de gemeente geïnformeerd.

Burgemeester Jacques Niederer: “Om de veiligheid van omwonenden en passanten te waarborgen, wordt het pand nu gesloopt. Tevens levert het college met dit besluit opnieuw een belangrijke bijdrage aan de opwaardering van het CREDO gebied”.