De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 oktober 2020

 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.

Alom bewondering voor clubbanen Post B

Geschreven door Redactie op .

FOTO'S Met het open huis ter gelegenheid van het tienjarig bestaan heeft Modelspoorvereniging Post B uit Roosendaal zich het afgelopen weekend goed in de kijkerd gezet. Van de vele honderden bezoekers kregen de leden van de club alom bewonderenswaardige blikken toegeworpen.

De locatie voor het open huis was helemaal in stijl: op het station van Roosendaal, dat binnen op schaal 1:87 (H0) ook te zien was. De club had voor het open huis de leegstaande stationsrestauratie weten te bemachtigen. Dus met echte treinen voor de ramen!
Pronkstuk op de expo was het stationscomplex Roosendaal zoals het er rond 1920 uitzag. Een aantal in het klein nagebouwde gebouwen bestaat nog steeds. Zoals het station (weliswaar nu met een andere entree, omdat dat gedeelte in de oorlog verwoest werd), het seinhuis Post B (dat de komende jaren verplaatst wordt naar de oude locloods) en de oude locloods (foto 4), die momenteel wegens restauratie in de (verpakte) steigers staat).
Het rijdend materieel op deze baan was overigens wel van deze tijd. Dus met Beneluxtrein, de (vroegere) TEE-trein naar Parijs, de vroegere TEE naar Zwitserland (foto 2) en de nodige Belgische locs.

Behalve 'Roosendaal' was ook de N-baan van de club opgebouwd (foto 5). Dat zijn treintjes en landschap in de schaal 1:160. Verder was het uitgebreide depot met loodsen en werkplaatsen van de grote Duitse H0-baan van de club, genaamd 'Rosenthal', te zien. Ruimte voor die hele baan was er helaas niet, maar het stuk dat wel te zien was, is wel het mooiste deel van deze baan.

De ongeveer dertig clubleden genoten op de expo zichtbaar van alle waarderende blikken van de bezoekers. Maar één grote wens was nog niet in vervulling gegaan: de tip of het aanbod voor een nieuwe clubruimte. Post B moet de huidige ruimte (in het Da Vinci aan de Laan van België) over een paar maanden verlaten en een nieuwe ruimte is nog niet gevonden. Wie iets weet of heeft is met die mededeling meer dan van harte welkom. "We hebben best wel een grote ruimte nodig en natuurlijk moet die ook goed droog zijn. Want vocht kunnen we bij onze banen niet hebben", aldus Arno Verhagen van Post B.

>> Website Post B
>> 24-06-2011: Een echt Roosendaals tijdsbeeld op schaal (BN DeStem)