Buurtbank 25 juni bij de watertoren

Geschreven door Redactie op .

De Buurtbank Brabant komt zaterdag 25 juni van 14.00 - 17.00 uur bij de watertoren in Roosendaal om verhalen over en het rijke verleden van de watertoren vast te leggen voor de toekomst. Voor bezoekers staat een kleine versnapering klaar.

Het bezoek van de Buurtbank van Erfgoed Brabant maakt deel uit van een rondgang langs de 18 industriƫle monumenten die van de provincie een extra financiƫle impuls hebben gekregen voor restauratie.
Verhalen die bezoekers vertellen over de watertoren zijn te zijner tijd toegankelijk via de website www.buurtbankbrabant.nl Daarnaast worden de verhalen opgenomen door Omroep Brabant voor het programma BrabantLeeft! van Eric Kolen. Dit programma is iedere zondag tussen 12.00 - 14.00 uur te beluisteren. Daarna zijn de afleveringen nog een hele week na te luisteren via de website van Omroep Brabant (www.omroepbrabant.nl).

Na jarenlange leegstand en verval staat de watertoren Roosendaal er weer prachtig bij. Gesteund door een subsidie van de provincie Noord-Brabant werkt de familie Provily hier aan een droom . Binnenkort willen zij hier gaan wonen en een restaurant openen op 40 meter hoogte.

>> Website watertoren Roosendaal
>> Website Buurtbank Brabant
>> Watertoren weer zichtbaar