De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 oktober 2020

 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.

College wil aantal koopzondagen zo houden

Geschreven door Redactie op .

Momenteel heeft Roosendaal 15 koopzondagen in het centrum en 52 koopzondagen in Rosada. Het college stelt voor dat zo ongewijzigd te laten voortbestaan. Op 1 januari is echter de landelijke Winketijdenwet gewijzigd. Daarom moeten nu het college en de raad bezien of bepaalde regels moeten worden aangepast. Als het aan het college ligt, is dat niet nodig en blijft het aantal koopzondagen hetzelfde.

Op 1 januari is de Winkeltijdenwet gewijzigd. In principe zijn er nog slechts 12 koopzondagen. Alleen in gemeenten met ‘toerisme van een substantiële omvang’ kan de gemeenteraad het aantal koopzondagen zelf bepalen. De raad van Roosendaal besloot al eerder op basis van de oude wet voldoende toeristisch te zijn. Het college meent ook te voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen.
Voordat het college echter een definitief voorstel doet over de toepassing van de zogeheten ‘toerismebepaling’ kan iedereen tot 15 juli een zienswijze indienen. Daarnaast overlegt het college met het georganiseerd bedrijfsleven. Dit najaar volgt een definitief voorstel aan de gemeenteraad.
Zondagavondopenstelling supermarkten Eind vorig jaar verleende het college aan vijf supermarkten ontheffing om op zondagavond vanaf 16.00 uur open te zijn. Medio dit jaar zou de openstelling worden geëvalueerd en een definitief besluit worden genomen over de avondopenstelling op zondag.
De eerste ervaringen met de avondwinkels zijn positief. Tot op heden zijn er nauwelijks klachten ontvangen over de openstelling van de supermarkten op zondagavond. Met de betrokken supermarkten, ondernemersverenigingen en bewonersplatforms worden de resultaten van de openstelling geëvalueerd. Ook het advies van de politie en parkeerbeheer wordt daarbij betrokken.
Als de avondwinkelontheffing wordt voorgezet, stelt het college op advies van de VNG een systeem van loting onder alle belangstellende supermarkten voor waarbij de ontheffingen worden verleend voor een periode van twee jaar.