De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Subsidie voor GGZ en Novadic- Kentron

Geschreven door Redactie op .

In 2012 is voor het aanbod van activiteiten gericht op maatschappelijke opvang, (openbare) geestelijke gezondheidzorg en verslavingszorg een subsidiebedrag van € 47.926,- beschikbaar. Het College van burgemeester en wethouders stelt dit bedrag beschikbaar.

Het wordt gezamenlijk met de andere gemeenten binnen de regio West-Brabant beschikbaar gesteld aan de GGZ WNB en Novadic- Kentron. Dit op basis van gezamenlijke inkoop.
GGZ WNB en Novadic-Kentron gaan de subsidie dit jaar inzetten voor de volgende activiteiten:
• het Alzheimercafé, gericht op informatie en activiteiten voor mensen met dementie en hun partners of familie
• Lotgenotengroep, voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen of verslavingsproblemen
• ‘Ben je gek?’, gastlessen voor jongeren over psychische problemen
• Signaleringstraining Dubbele Diagnose bij jongeren, training voor docenten
• Ondersteuning jeugdhulpverlening
• Opvoedingsondersteuning riskant middelengebruik
• ‘Heb jij Power?’, empowermentprogramma voor allochtone jongeren en
• Voorlichting aan allochtonen in de regio.

Het werkplan van de organisatie is getoetst aan criteria waarbij aan bod komen de herkenbaarheid van de activiteiten voor de inwoners en daarbij ook de behoeften die in de stad bestaan, een balans tussen lokale en regionale activiteiten en / of de activiteiten voldoende zijn afgestemd op de preventieactiviteiten die vanuit andere beleidsterreinen worden ingezet.

Sinds 1 januari 2007 maken maatschappelijke opvang en verslavingsbeleid deel uit van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hierbij zijn de budgetten voor de collectieve GGZ-preventie van de AWBZ overgeheveld naar de Wmo en wordt een link gelegd met de Openbare Geestelijke Gezondheid (OGGZ).
De gemeenten in de regio ontvangen zelf het budget voor collectieve preventie en sinds 2007 worden deze regionaal ingezet. Dit regionale samenwerking levert de nodige voordelen zoals op het gebied van efficiency.
De samenwerkende gemeenten zijn: Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht.