De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 juni 2019

 • Programma Beach Event Roosendaal 2019 (5-6-7 juli)
  In het weekend van vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 staat de (oude) Markt in Roosendaal weer in het teken van het Beach Event met als onderdelen beachvolleybal, voetvolley, een speelstrand voor de allerkleinsten, bedrijventoernooi en beach party.
 • Vlinders en libellen zoeken aan de Watermolenbeek (7 juli)
  De Roosendaalse afdelingen van KNNV en IVN organiseren op zondagmiddag 7 juli een wandeling onder leiding van een natuurgids in het natuurgebied aan de Watermolenbeek waarin men op zoek gaat naar vlinders en libellen.
 • Roosendaal ‘behulpzaam’ maar ‘streng’ bij subsidie-aanvragen
  Roosendaal wil zich voor verenigingen en organisaties bij het aanvragen van subsidies volgens de nieuwe regeling behulpzaam opstellen, maar ook streng. Aanvragen kan van maandag 1 juli tot en met maandag 30 september, maar geen dag langer. 'Te laat is te laat'.
 • Poolse bestuurder (32) van busje dodelijk verongelukt in Oud Gastel
  Bij een verkeersongeluk in Oud Gastel is dinsdag 25 juni een 32-jarige bestuurder uit Polen om het leven gekomen. Hij reed in een busje dat rond 18:00 uur op de Kralen/N641 slingerde, in de berm belandde en over de kop sloeg.
 • ‘Over de Tong’ blij met titel ‘beste theaterrestaurant van Nederland’
  'De kroon op ons werk', zegt horecamanager Mark de Wit van 'Over de Tong' in Roosendaal lachend over het feit dat zijn theaterrestaurant bij een verkiezing van Theatermaker en Theaterkrant.nl met ruime voorsprong als 'het beste theaterrestaurant in Nederland' uit de bus kwam.
 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.

Handhaving Roosendaal is vraaggericht

Geschreven door Redactie op .

In het uitvoeringsprogramma voor gemeentelijke handhaving in 2012 van Roosendaal nemen het project Credo-gebied en kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten een bijzondere plaats in. Ook de veiligheid in gebouwen staat op de lijst.

Het onlangs vastgestelde Integraal Veiligheidsplan 2012-2014 ‘Veiligheid, uw en onze zorg!’ is op onderdelen nader uitgewerkt in een wettelijk verplicht Gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Handhaving 2012 (GUPH).
Hierin staat welke capaciteit en middelen de gemeente in 2012 gaat inzetten en waarvoor. Bij de aanpak gaat het om maatwerk, kwaliteit en draagvlak gericht op een juiste oplossing voor elke gesignaleerde casus.

In het plan en het uitvoeringsprogramma wordt uitgegaan van zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid van burgers en bedrijven. In gesprek met de burgers / organisaties wordt gezocht naar de meest geschikte aanpak voor elke casus. Hierbij worden mogelijkheden tot aanpak van de casus bezien, ingezet en benut. Burgemeester Jacques Niederer: “Samen werken aan een oplossing. Handhaving en communicatie gelden als verbindende elementen voor een geloofwaardige, betrouwbare en heldere overheid.”

Bijzondere aandachtsgebieden zijn de aanpak van het CREDO-gebied, kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten. ln het project CREDO wordt ingezet op het verbeteren van de leefbaarheid, (sociale) veiligheid en kwaliteit van de woonomgeving in de Brugstraat, Hoogstraat en Molenstraat (en de directe omgeving van die straten).
Andere onderwerpen van aandacht zijn kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten. Uitgangspunt is de panden / woningen integraal te controleren. Waar nodig zal een bestuurlijk handhavingstraject worden gestart om de gebruiker c.q. eigenaar van het pand te dwingen de noodzakelijke aanpassingen en verbeteringen te verrichten dan wel dat de situatie wordt beëindigd.
Daarnaast gaat veel aandacht naar de veiligheid: gebouwen moeten veilig worden gebruikt zodat bewoners, gebruikers en omgeving geen extra risico’s lopen.

“Het uitvoeringsprogramma is een richtinggevend document. Flexibiliteit is ingebouwd. Wat het zwaarste is, moet het zwaarste wegen. Anders gezegd: inzet wordt gepleegd waar deze nodig is. Wij handhaven vraaggericht en niet aanbodgestuurd. Een dynamische samenleving vraagt een evenzo dynamische, ordenende en handhavende overheid”, aldus burgemeester Jacques Niederer.