De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 september 2020

 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).
 • Zaalvoetbal: beide vrouwenteams pakken thuis de overwinning
  Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bistol Team is na twee wedstrijden in de nieuwe competitie nog ongeslagen. Vorige week vrijdag werd LRC met 2-7 verslagen en afgelopen woensdag was ZVS het volgende slachtoffer. Het werd 8-2.
 • Weer records gebroken, vandaag nog boven gemiddelde
  Gisteren 35 graden gemeten en afgelopen nacht 17 graden. Vandaag (woensdag) is er meer bewolking en zal de temperatuur wat matigen, maar nog altijd hoger dan gemiddeld, met nog kans op 24 of 25 graden. De wind is zwak tot matig uit noordoost.
 • Qoqo danst ‘Lily Dale’ in bibliotheek (7-8 nov)
  Op zaterdag 7 en zondag 8 november danst Qoqo, de Roosendaalse school voor klassiek ballet, moderne dans, moderne/jazzdans en podiumkunsten, in de hal van de bibliotheek in Roosendaal de verhalende moderne dansvoorstelling 'Lily Dale'. Vanwege corona-regels kunnen maximaal 40 mensen een voorstelling bijwonen. Er zijn drie voorstellingen gepland.
 • Nieuw groepsuitje: Roosendaalse bierwandelingen
  Het Roosendaals Biergilde, acht biercafés uit de binnenstad én VVV Roosendaal hebben de handen ineengeslagen voor hét nieuwe groepsuitje in Roosendaal: de bierwandelingen. Op zaterdag 19 september wordt de eerste wandeling gelopen en vanaf dat moment is het arrangement te boeken door alle bierliefhebbers.
 • Jeugddag Wieler Talent van Roosendaal (4 okt)
  Wielerplatform Roosendaal organiseert op zondag 4 oktober in samenwerking met Klaar voor de Start een wedstrijddag voor de jeugd van 7 tot en met 14 jaar op Wieler Experience aan de Buijenstraat in Roosendaal. In vier leeftijdsgroepen wordt naar 'het Fietstalent van Roosendaal' gezocht. Wie mee wil doen moet zich vóór 2 oktober aanmelden via talentvanroosendaal@gmail.com

Handhaving Roosendaal is vraaggericht

Geschreven door Redactie op .

In het uitvoeringsprogramma voor gemeentelijke handhaving in 2012 van Roosendaal nemen het project Credo-gebied en kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten een bijzondere plaats in. Ook de veiligheid in gebouwen staat op de lijst.

Het onlangs vastgestelde Integraal Veiligheidsplan 2012-2014 ‘Veiligheid, uw en onze zorg!’ is op onderdelen nader uitgewerkt in een wettelijk verplicht Gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Handhaving 2012 (GUPH).
Hierin staat welke capaciteit en middelen de gemeente in 2012 gaat inzetten en waarvoor. Bij de aanpak gaat het om maatwerk, kwaliteit en draagvlak gericht op een juiste oplossing voor elke gesignaleerde casus.

In het plan en het uitvoeringsprogramma wordt uitgegaan van zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid van burgers en bedrijven. In gesprek met de burgers / organisaties wordt gezocht naar de meest geschikte aanpak voor elke casus. Hierbij worden mogelijkheden tot aanpak van de casus bezien, ingezet en benut. Burgemeester Jacques Niederer: “Samen werken aan een oplossing. Handhaving en communicatie gelden als verbindende elementen voor een geloofwaardige, betrouwbare en heldere overheid.”

Bijzondere aandachtsgebieden zijn de aanpak van het CREDO-gebied, kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten. ln het project CREDO wordt ingezet op het verbeteren van de leefbaarheid, (sociale) veiligheid en kwaliteit van de woonomgeving in de Brugstraat, Hoogstraat en Molenstraat (en de directe omgeving van die straten).
Andere onderwerpen van aandacht zijn kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten. Uitgangspunt is de panden / woningen integraal te controleren. Waar nodig zal een bestuurlijk handhavingstraject worden gestart om de gebruiker c.q. eigenaar van het pand te dwingen de noodzakelijke aanpassingen en verbeteringen te verrichten dan wel dat de situatie wordt beëindigd.
Daarnaast gaat veel aandacht naar de veiligheid: gebouwen moeten veilig worden gebruikt zodat bewoners, gebruikers en omgeving geen extra risico’s lopen.

“Het uitvoeringsprogramma is een richtinggevend document. Flexibiliteit is ingebouwd. Wat het zwaarste is, moet het zwaarste wegen. Anders gezegd: inzet wordt gepleegd waar deze nodig is. Wij handhaven vraaggericht en niet aanbodgestuurd. Een dynamische samenleving vraagt een evenzo dynamische, ordenende en handhavende overheid”, aldus burgemeester Jacques Niederer.