De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 januari 2021

 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.
 • Klus van zeven werkdagen in deel Raadhuisstraat
  Het Aannemersbedrijf Graaumans begint op maandag 25 januari met het vervangen van de lijngoten in een gedeelte van de Raadhuisstraat. De werkzaamheden duren volgens de gemeente naar verwachting zeven werkdagen. De straat is afgesloten. Voetgangers, fietsers en scooters kunnen er wel langs.
 • Eerste avond avondklok: Politie stopt feest in de Westrand
  De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari in de wijk Westrand een illegaal feest beëindigd. De politie kwam op het spoor van het feestje door een melding van geluidsoverlast. De coronaregels werden volgens de politie aan de laars gelapt.
 • Corona: Nu 55 patiënten in Bravis ziekenhuis
  Mede door de uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal is het aantal coronapatiënten in Bravis-ziekenhuis de afgelopen dagen gestegen. Vrijdagmorgen 22 januari werden 55 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.

Handhaving Roosendaal is vraaggericht

Geschreven door Redactie op .

In het uitvoeringsprogramma voor gemeentelijke handhaving in 2012 van Roosendaal nemen het project Credo-gebied en kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten een bijzondere plaats in. Ook de veiligheid in gebouwen staat op de lijst.

Het onlangs vastgestelde Integraal Veiligheidsplan 2012-2014 ‘Veiligheid, uw en onze zorg!’ is op onderdelen nader uitgewerkt in een wettelijk verplicht Gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Handhaving 2012 (GUPH).
Hierin staat welke capaciteit en middelen de gemeente in 2012 gaat inzetten en waarvoor. Bij de aanpak gaat het om maatwerk, kwaliteit en draagvlak gericht op een juiste oplossing voor elke gesignaleerde casus.

In het plan en het uitvoeringsprogramma wordt uitgegaan van zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid van burgers en bedrijven. In gesprek met de burgers / organisaties wordt gezocht naar de meest geschikte aanpak voor elke casus. Hierbij worden mogelijkheden tot aanpak van de casus bezien, ingezet en benut. Burgemeester Jacques Niederer: “Samen werken aan een oplossing. Handhaving en communicatie gelden als verbindende elementen voor een geloofwaardige, betrouwbare en heldere overheid.”

Bijzondere aandachtsgebieden zijn de aanpak van het CREDO-gebied, kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten. ln het project CREDO wordt ingezet op het verbeteren van de leefbaarheid, (sociale) veiligheid en kwaliteit van de woonomgeving in de Brugstraat, Hoogstraat en Molenstraat (en de directe omgeving van die straten).
Andere onderwerpen van aandacht zijn kamerverhuur en huisvesting van arbeidsmigranten. Uitgangspunt is de panden / woningen integraal te controleren. Waar nodig zal een bestuurlijk handhavingstraject worden gestart om de gebruiker c.q. eigenaar van het pand te dwingen de noodzakelijke aanpassingen en verbeteringen te verrichten dan wel dat de situatie wordt beëindigd.
Daarnaast gaat veel aandacht naar de veiligheid: gebouwen moeten veilig worden gebruikt zodat bewoners, gebruikers en omgeving geen extra risico’s lopen.

“Het uitvoeringsprogramma is een richtinggevend document. Flexibiliteit is ingebouwd. Wat het zwaarste is, moet het zwaarste wegen. Anders gezegd: inzet wordt gepleegd waar deze nodig is. Wij handhaven vraaggericht en niet aanbodgestuurd. Een dynamische samenleving vraagt een evenzo dynamische, ordenende en handhavende overheid”, aldus burgemeester Jacques Niederer.