De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Gezamenlijk Klant Contact Centrum nu een feit

Geschreven door Redactie op .

Het gezamenlijk Klant Contact Centrum van Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-Leur is een feit. De betrokken gemeenten hebben nu definitief getekend. Het duurt nog wel enige tijd voor het het operationeel is.

In augustus werd de oprichting van zo'n centrum aangekondigd. Het Klant Contact Centrum (KCC) richt zich in eerste instantie op telefonische en elektronische dienstverlening voor de drie gemeenten. In 2013 moet dit onderdeel van het KCC operationeel zijn. Daarna worden de kanalen post en balie verder uitgewerkt, zodat in 2014 het volledige KCC operationeel is.


Schaalvoordelen en kwaliteitsverbetering zijn volgens portefeuillehouder wethouder Toine Theunis redenen voor de drie gemeenten om de handen ineen te slaan. "Met deze samenwerking ontwikkelen de drie gemeenten een uniek portaal waar inwoners, bedrijven en instellingen terecht kunnen voor alle producten en diensten van de overheid", zegt hij.

In 2010 formuleerden de drie gemeenten al een gezamenlijke visie voor de samenwerking in het Klant Contact Centrum. Uiteraard passend bij de bestaande collegeprogramma’s en aansluitend bij het landelijk programma Antwoord©.
Hoewel Bergen op Zoom, Etten-Leur en Roosendaal graag de ambities van Antwoord© willen realiseren, is daar als individuele gemeenten te weinig capaciteit voor beschikbaar. Samenwerken vermindert de kwetsbaarheid, biedt schaalvoordelen en maakt kwaliteitsverbetering van de dienstverlening mogelijk. Hoe het beste samengewerkt kan worden, is onderzocht met een zogenoemde businesscase.
,br> Het landelijk programma Antwoord© is een ‘contentbox’ waarin alle antwoorden op alle vragen aan de overheid (rijksoverheid, gemeenten, provincies en waterschappen) worden verzameld en beschikbaar gesteld.