De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Medisch Ondersteuner Huisartsenpost Roosendaal goed geslaagd

Geschreven door Redactie op .

Een proef op de Huisartsenpost Roosendaal met extra ondersteuning voor de huisartsen door een Medisch Ondersteuner is zo geslaagd, dat die op drukke tijden niet alleen in Roosendaal wordt voortgezet, maar ook wordt ingevoerd op de Huisartsenpost Bergen op Zoom.

Medisch Ondersteuners hebben een achtergrond als verpleegkundige/doktersassistente en zijn specifiek opgeleid voor deze nieuwe functie. De opleiding is in goede samenwerking met het Kellebeekcollege, onderdeel van ROC West-Brabant, tot stand gekomen.
Dit meldt de Huisartsenpost op zijn website.

De Medisch Ondersteuner wordt ingezet om de werkdruk van de huisartsen aanvaardbaar te houden. Deze krachten werken tijdens de weekenden en op feestdagen goed geprotocolleerde eenvoudige consulten op de huisartsenpost af.
"Overigens geldt dat als een patiënt per se niet door de Medisch Ondersteuner geholpen wil worden, hij/zij dat kan aangeven", aldus de Huisartsenpost.
"De protocollen voor inzet van de Medisch Ondersteuner zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een aantal West-Brabantse huisartsen. Zorgbelang Brabant, de belangenorganisatie voor patiënten, is vanaf het begin betrokken geweest bij deze proef. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt dat er voldoende waarborgen zijn ingebouwd ten aanzien van de kwaliteit van zorg", aldus de Huisartsenpost.

Uit de resultaten van de proef blijkt dat de Medisch Ondersteuners de dienstdoende huisartsen goed kunnen ondersteunen in het afhandelen van consulten. Ook heeft een patiëntenenquête plaatsgevonden. Patiënten die door de Medisch Ondersteuner behandeld zijn, is gevraagd een vragenlijst in te vullen. Hieruit komt naar voren dat de behandeling door de Medisch Ondersteuner positief wordt gewaardeerd. Patiënten vinden dat zij dezelfde kwaliteit van zorg hebben ontvangen in vergelijking met zorg geleverd door de huisarts", meldt de website van de Huisartsenpost.
Daarom is besloten de inzet van de Medisch Ondersteuners op huisartsenpost Roosendaal tijdens de drukke diensten voort te zetten. Daarnaast zal de Medisch Ondersteuner in 2012 ook op de huisartsenpost Bergen op Zoom worden ingezet tijdens de weekenden.