De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Tessa heeft genoten als 'gast van de burgemeester'

Geschreven door Redactie op .

Behalve burgemeester Jacques Niederer heeft ook 'De gast van de burgemeester' maandagavond 2 januari een nieuwjaarstoespraak gehouden. De stage van Tessa van Dijk duurt nog een maand. Dan kiest Niederer een 'nieuwe gast". Die komt dan van het JTC.

Conclusie van Tessa: "Toen ik ja zei tegen deze stage had ik geen idee wat er op me af zou komen, maar ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb! Op 1 februari zit het er voor mij alweer op. Dan is het voor mij tijd om me te gaan richten op mijn examens, want ja, die komen dit jaar ook. Feesten, uistapjes en plezier maken is leuk, maar school gaat toch altijd voor."


Tessa (links) loopt op de openingsavond in het kielzog van de burgemeester over de kermis.


Na de verwelkoming door burgemeester Niederer spreekt ook Tessa Sinterklaas toe.

De speech van Tessa:

"De jaarwisseling is een avond die samen word gevierd, Met veel vuurwerk, oliebollen en champagne. Het is een moment om vooruit te kijken, goede voornemens te maken en dromen uit te spreken. Maar het is ook een moment van terugkijken naar het afgelopen jaar, naar de leuke en minder leuke momenten maar vooral de momenten die je zijn bijgebleven.

Omdat dit een receptie is om het nieuwe jaar in te luiden, wil ik graag in de sfeer van het Nieuwjaar blijven. Door terug te kijken op het afgelopen jaar.

Voor mij was het jaar 2011 een heel bijzonder jaar, waarin veel gebeurde. Ik kwam tot de laatste ronde in de selectie voor een uitwisselingsproject naar Duitsland, mijn broer slaagde voor zijn VWO, ik ging voor het eerst alleen met vriendinnen op vakantie naar Renesse, en toen… werd ik gebeld door mijn coördinator en werd ik gevraagd om een half jaar als ‘gast van de burgemeester’ mee te lopen. Zonder dat ik echt wist waar ik ja op zei, stemde ik ermee in. En na een heerlijke vakantie in Kroatië begon het dan echt. Mijn eindexamenjaar begon en direct in de eerste week ook de eerste activiteiten met de burgemeester.

De allereerste dag, 1 september, ik vond het ontzettend spannend. Het was de opening van een Agressie Registratiesysteem, en direct ook de eerste kennismaking met de pers. Daarna is alles zo snel gegaan! Van een rampenoefeningen in het ziekenhuis, tot Koninklijke Onderscheidingen bij de brandweer, van een nacht mee met de politie tot een radio-interview bij stad FM. Ik heb zo ontzettend veel meegemaakt.

Toen ik ja zei tegen deze stage had ik geen idee wat er op me af zou komen, maar ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb!

Maar het zit er nog niet op. Het is dan al wel 2012 maar mijn stage duurt nog een maand. En deze laatste maand ga ik ook zeker niet stil zitten! Er staan nog bijzondere activiteiten op de agenda. Zoals de burgemeester net al zei bijvoorbeeld het bijwonen van het Chinees Nieuwjaar of ik mag nog een dagje meelopen met de afdeling handhaving.

Op 1 februari zit het er voor mij alweer op. Dan is het voor mij tijd om me te gaan richten op mijn examens, want ja, die komen dit jaar ook. Feesten, uistapjes en plezier maken is leuk, maar school gaat toch altijd voor.

Ik word opgevolgd door een nieuwe gast van de burgemeester. En deze zal van het JTC komen. Ik hoop natuurlijk dat deze ook zo veel mag meemaken als ik heb mogen meemaken.

Zoals u ziet heb ik een heel bijzonder en goed jaar gehad, ik hoop dat u ook genoten heeft van het afgelopen jaar. Ik wens u allemaal het allerbeste voor in de toekomst met veel liefde, plezier, gezondheid en geluk! Niet alleen in 2012 maar ook voor daarna. Maar vergeet, door al de drukte van alle dag / het dagelijkse leven, niet te genieten! De kleine dingetjes in het leven maken het leven juist zo bijzonder.

Heel erg bedankt voor uw aandacht en geniet met elkaar van deze avond.


>> http://tessadikgastvandeburgemeester.weebly.com/blog.html
29-12-2012: Stage bij burgemeester van Roosendaal: druk, druk... (BN DeStem)