De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 juni 2019

 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.
 • Zomer 2019 goed van start
  Het begin van de zomer 2019 gaat goed van start met tropische temperaturen. Een hogedrukgebied nestelt zich boven Denemarken en breidt zich verder uit en trekt dan op grotere hoogte warme lucht uit het zuiden aan. Dat beginnen we zondag goed te voelen, met temperaturen van 25 - 26 graden.
 • Exotische markt in Openluchttheater Nispen (30 juni)
  Op zondag 30 juni is er weer een exotische markt in en bij het openluchttheater Nispen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is daar van alles te doen. De entree is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Er is onder andere een doorlopend muziek/dansprogramma.
 • Voor de 50e keer avondvierdaagse Wouw (vanaf 24 juni)
  De Avondvierdaagse 2019 van Wouw start maandag 24 juni. Het vertrek is elke avond tussen 18:00 - 19:00 uur vanuit café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Er kan worden gekozen uit routes van 6, 10 en 15 kilometer. Jaarlijks gaan er in Wouw zo'n 700-800 wandelaars van start. Het is dit jaar de vijftigste editie.
 • Keuze Bravis definitief: unaniem achter besluit Bulkenaar
  Het Bravis ziekenhuis kiest definitief voor nieuwe locatie Bulkenaar in Roosendaal. 'Unaniem steunen de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis het besluit voor de nieuwe locatie Bulkenaar voor het ziekenhuis. Hiermee schaart de hele ziekenhuisorganisatie zich achter het besluit ziekenhuiszorg in de toekomst vanuit één locatie, centraal gelegen in de regio, aan te bieden', zo meldt Bravis.
 • Ook in 2019 weer zeven keer Palm Parkies in Vrouwenhof
  'Wild Romance' opent op woensdagavond 17 juli een nieuwe reeks van zeven Palm-Parkiesavonden in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. De andere concertavonden zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. De concerten zijn steeds van 20:15 - 22:30 uur. Het terrein is open vanaf 19:00 uur tot 23:00 uur. De entree is gratis.

Tessa heeft genoten als 'gast van de burgemeester'

Geschreven door Redactie op .

Behalve burgemeester Jacques Niederer heeft ook 'De gast van de burgemeester' maandagavond 2 januari een nieuwjaarstoespraak gehouden. De stage van Tessa van Dijk duurt nog een maand. Dan kiest Niederer een 'nieuwe gast". Die komt dan van het JTC.

Conclusie van Tessa: "Toen ik ja zei tegen deze stage had ik geen idee wat er op me af zou komen, maar ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb! Op 1 februari zit het er voor mij alweer op. Dan is het voor mij tijd om me te gaan richten op mijn examens, want ja, die komen dit jaar ook. Feesten, uistapjes en plezier maken is leuk, maar school gaat toch altijd voor."


Tessa (links) loopt op de openingsavond in het kielzog van de burgemeester over de kermis.


Na de verwelkoming door burgemeester Niederer spreekt ook Tessa Sinterklaas toe.

De speech van Tessa:

"De jaarwisseling is een avond die samen word gevierd, Met veel vuurwerk, oliebollen en champagne. Het is een moment om vooruit te kijken, goede voornemens te maken en dromen uit te spreken. Maar het is ook een moment van terugkijken naar het afgelopen jaar, naar de leuke en minder leuke momenten maar vooral de momenten die je zijn bijgebleven.

Omdat dit een receptie is om het nieuwe jaar in te luiden, wil ik graag in de sfeer van het Nieuwjaar blijven. Door terug te kijken op het afgelopen jaar.

Voor mij was het jaar 2011 een heel bijzonder jaar, waarin veel gebeurde. Ik kwam tot de laatste ronde in de selectie voor een uitwisselingsproject naar Duitsland, mijn broer slaagde voor zijn VWO, ik ging voor het eerst alleen met vriendinnen op vakantie naar Renesse, en toen… werd ik gebeld door mijn coördinator en werd ik gevraagd om een half jaar als ‘gast van de burgemeester’ mee te lopen. Zonder dat ik echt wist waar ik ja op zei, stemde ik ermee in. En na een heerlijke vakantie in Kroatië begon het dan echt. Mijn eindexamenjaar begon en direct in de eerste week ook de eerste activiteiten met de burgemeester.

De allereerste dag, 1 september, ik vond het ontzettend spannend. Het was de opening van een Agressie Registratiesysteem, en direct ook de eerste kennismaking met de pers. Daarna is alles zo snel gegaan! Van een rampenoefeningen in het ziekenhuis, tot Koninklijke Onderscheidingen bij de brandweer, van een nacht mee met de politie tot een radio-interview bij stad FM. Ik heb zo ontzettend veel meegemaakt.

Toen ik ja zei tegen deze stage had ik geen idee wat er op me af zou komen, maar ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb!

Maar het zit er nog niet op. Het is dan al wel 2012 maar mijn stage duurt nog een maand. En deze laatste maand ga ik ook zeker niet stil zitten! Er staan nog bijzondere activiteiten op de agenda. Zoals de burgemeester net al zei bijvoorbeeld het bijwonen van het Chinees Nieuwjaar of ik mag nog een dagje meelopen met de afdeling handhaving.

Op 1 februari zit het er voor mij alweer op. Dan is het voor mij tijd om me te gaan richten op mijn examens, want ja, die komen dit jaar ook. Feesten, uistapjes en plezier maken is leuk, maar school gaat toch altijd voor.

Ik word opgevolgd door een nieuwe gast van de burgemeester. En deze zal van het JTC komen. Ik hoop natuurlijk dat deze ook zo veel mag meemaken als ik heb mogen meemaken.

Zoals u ziet heb ik een heel bijzonder en goed jaar gehad, ik hoop dat u ook genoten heeft van het afgelopen jaar. Ik wens u allemaal het allerbeste voor in de toekomst met veel liefde, plezier, gezondheid en geluk! Niet alleen in 2012 maar ook voor daarna. Maar vergeet, door al de drukte van alle dag / het dagelijkse leven, niet te genieten! De kleine dingetjes in het leven maken het leven juist zo bijzonder.

Heel erg bedankt voor uw aandacht en geniet met elkaar van deze avond.


>> http://tessadikgastvandeburgemeester.weebly.com/blog.html
29-12-2012: Stage bij burgemeester van Roosendaal: druk, druk... (BN DeStem)