De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Burgemeester Niederer: Met tegenwind toch vooruit

Geschreven door Redactie op .

'Met tegenwind toch vooruit'. Dat was, gelet op de economische crisis, het motto van de nieuwjaarstoespraak die burgemeester Jacques Niederer maandagavond 2 januari 2012 uitsprak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Roosendaal in de Sint Jan. "Roosendaal moet z'n kansen in de regio pakken. Het vergt natuurlijk wel stuurmanskunst om doelen te bereiken".

De nieuwsjaarstoespraak van burgemeester Niederer:

"Namens het gemeentebestuur wens ik u een gelukkig, voorspoedig en bovenal gezond 2012. Fijn dat u in groten getale naar onze nieuwjaarsreceptie bent gekomen om het gemeentebestuur en ook elkaar te ontmoeten.

De jaarwisseling is traditioneel een moment waarop we terugblikken op het voorbije jaar en goede voornemens maken voor het nieuwe jaar. Voornemens, niet zozeer om de voornemens alléén, maar juist voornemens om ook daadwerkelijk te realiseren. Daarmee raak ik direct aan de kern van mijn nieuwjaarstoespraak. Roosendaal, richt u op de toekomst. Ondanks de economische recessie, met tegenwind toch vooruit.

Kernbegrippen hierbij zijn vertrouwen en optimisme. Vertrouwen in jezelf en in de ander. Samen komen we een heel eind, zolang we maar niet in een hoekje gaan zitten somberen en mopperen. Ik verwijs naar de grondlegger van het optimisme, de 17e eeuwse Duitse filosoof Gottfried Wilhelm Leibniz, die déze wereld, onze samenleving, de beste van alle mogelijke werelden achtte. Toen al!

Na Breda is Roosendaal de tweede grootste gemeente in onze regio West-Brabant, en dat verplicht. We bedoelen hiermee dat we als Roosendaal een prominente rol moeten vervullen in de regio. Dat werd ook benadrukt door onze Commissaris van de Koningin Wim van de Donk, die onlangs een werkbezoek bracht aan Roosendaal. ‘Roosendaal, pak je rol in de regio en werk intensief samen’, zei hij.

En die rol pakken we ook op. Want in Roosendaal liggen prachtkansen. Ik noem een aantal voorbeelden, waarbij ik verre van uitputtend ben.

Er vestigen zich steeds meer nieuwe bedrijven in onze gemeente. Bedrijvenpark Borchwerf is absoluut een succes, zo ook Majoppeveld. De binnenstad, Rosada en GoStores bieden het winkelend publiek een ruime keuze. ‘Roosendaal Zorgstad’ staat voor een allesomvattende aanpak op het terrein van ‘Care and Cure’. Voor ons natuurbeleid, groen en water, zijn we zelfs genomineerd voor de titel ‘Groenste Stad van Nederland 2012’. Een geweldige opsteker als we bedenken wie onze concurrenten zijn: Amsterdam-Zuid, Haarlem, Nunspeet en, het moet gezegd, mijn vorige gemeente Weert. Overigens geen zorg, mijn commitment ligt volledig bij Roosendaal!

In de Agenda van Roosendaal staat verwoord hoe we ondanks (of misschien wel dankzij?) economische en financiële tegenwind gaan hervormen en ombuigen, om er samen sterker uit te komen. Samen met de drie ‘O’s: Ondernemers, Onderwijs en Overheid. Deze drie ‘O’s vormen de zogeheten Taskforce Triple Roosendaal. In deze taskforce spreken Roosendalers over het Roosendaal van nu en in de toekomst. Buitengewoon belangwekkende discussies.

U kent vast het logo van de gemeente Roosendaal. Dat bestaat uit een groene boog met zes rode stippen die Roosendaal, Wouw, Heerle, Nispen, Wouwse Plantage en Moerstraten verbeelden. Net zoals in dat logo, plaatsen ook wij stippen aan de horizon. Doelen om naar toe te werken. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we u bij nodig. Laten we daarom de samenwerking zoeken. Met een open vizier en naar buiten gericht. Externe oriëntatie op partners in onze gemeente, in onze regio en daarbuiten.

Een mooi voorbeeld van die samenwerking is onze band met China. Dit jaar vieren we in Roosendaal twee keer Nieuwjaar. Dat deden we gisteren en dat doen we nogmaals op 24 januari, dan het Chinese Nieuwjaar. De provincie Noord-Brabant werkt al vele jaren nauw samen met de provincie Jiangsu. Samenwerking vooral op economisch en cultureel vlak. Daarom organiseert de provincie jaarlijks het Chinese Nieuwjaar in een Brabantse stad. Dit jaar is de eer aan Roosendaal.

Het bereiken van doelen vereist natuurlijk de nodige stuurmanskunst. Zoals de stuurman op een zeilschip. Ook in deze tijden van tegenwind, komen we met verstandig laveren toch vooruit. Dat doen we als gemeentebestuur, op weg naar een nog vitalere stad in onze complete regio.