De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Tiende roman van Jose Vriens

Geschreven door Redactie op .

Van de productieve Roosendaalse schrijfster Jose Vriens komt 10 januari de tiende roman uit. Op donderdagavond 19 januari is er een boekpresentatie bij Boekhandel Het Verboden Rijk in de Passage in Roosendaal. Die presentatie begint om 20.00 uur.

Het eerste exemplaar wordt dan uitgereikt aan de directeur van Bibliotheek VANnU, Frédérique Assink. Muzikale ondersteuning wordt tijdens de presentatie gegeven door een deel van het combo van Nouveau. De schrijfster signeert boeken, waarvan ook alle eerder verschenen uitgaven van Jose Vriens aanwezig zijn. Het Verboden Rijk is deze avond bereikbaar via de ingang Raadhuisstraat.


'Zonnestralen' vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Lucille, die het zo druk heeft met haar carrière dat ze niet aan een relatie toekomt. Op een zeker moment besluit ze zich op te geven bij een datingsite en wonderlijk genoeg ontmoet ze daar een man, Ben, met wie het direct klikt. Een leuk mailcontact volgt, en dan is de tijd rijp voor een ontmoeting. Er wordt iets afgesproken en Lucille ziet uit naar het afspraakje.
In het echt ziet Ben er anders uit dan op de foto. Heel erg vreemd vindt Lucille dat niet. Stuurt niet iedereen een foto van zichzelf op waarop hij zo voordelig mogelijk uitkomt. Het klikt nog beter tussen hen en de relatie verdiept zich. Ben blijkt wel zijn eigenaardigheden te hebben. Zo doet hij geen moeite om een nieuw rijbewijs te krijgen nadat hij zijn oude verloren heeft. Ook betaalt hij alles contant en kan Lucille nergens papieren vinden die wijzen op zijn vorige leven. Wie is Ben eigenlijk?

Dit verhaal is gesponnen rond een combinatie van een relatie, ontstaan via een datingsite, en het alom bekende liedje ‘Het regent zonnestralen’ van Acda en de Munnik. Pas op het einde wordt duidelijk waar de raakvlakken met dit lied liggen.
,br> Jose Vriens begon haar schrijverscarrière in 2000 met het schrijven van kinderboeken. Later richtte ze een uitgeverij op, Boekenbent, om meer auteurs te helpen hun boeken uit te kunnen geven. Zeer succesvol, maar minder geslaagd om daarnaast te kunnen blijven schrijven, wat toch het hoofddoel van Vriens was. In 2008 besluit ze dan ook de uitgeverij over te dragen aan een collega en richt ze zich helemaal op het schrijven van boeken.
Inmiddels is ze dan de kinderboeken ontgroeid en schrijft ze alleen nog maar boeken voor volwassenen. Ze heeft dan een zevental kinderboeken, drie romans en twee non-ficties op haar naam staan en vele schriftromans.
In 2009 verschijnt haar eerste ‘nieuwe’ roman bij uitgeverij Westfriesland. Ook uitgeverij Ellessy heeft belangstelling voor haar nieuwe werk. Die contacten resulteren in familie– en liefdesromans die meteen bij een groot lezerspubliek goed in de smaak vallen.

Zonnestralen – familieroman
Uitgeverij West-Friesland
ISBN 978-90-2050-567-2
190 pagina’s
januari 2011
hardcover
prijs 13,50

>> Website Jose Vriens
>> Website Uitgeverij Kok
25-03-2011: Nieuwe roman van Jose Vriens
12-05-2011: En weer een nieuwe roman van Jose Vriens