De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Post.nl in Roosendaal: bezorger krijgt alles route-klaar

Geschreven door Redactie op .

De nieuwe vestiging van Post.nl in Roosendaal gaat officieel een centrale voorbereidingslocatie (CVL) heten. Daarin wordt in de toekomst de briefpost helemaal voorbereid. De postbezorgers krijgen de poststukken dan op straat- en huisnummer gebundeld op volgorde van de bestelroute, verpakt in fietstassen.

Het is de bedoeling dat vanaf deze zomer vanuit Roosendaal alle gesorteerde en op loop voorbereide post Zeeland en een groot deel van West-Brabant in gaat.

Aan Gewenten op Borchwerf

Deze nieuwe vestiging van PostNL aan de Gewenten 41 in Roosendaal biedt parttime werk aan circa 725 mensen met een totale omvang van ongeveer 300 FTE, afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de deeltijd dienstverbanden.
Naast medewerkers die er voor kiezen om mee te gaan vanuit het huidige postbedrijf, zullen ook veel nieuwe mensen uit de directe omgeving/regio hier als parttimer aan de slag kunnen. De processen van de CVL zullen zo’n 12.000 m2 aan vloeroppervlak gaan beslaan. Het bestaande pand zal worden aangepast aan de eisen die de nieuwe vestiging stelt. Hierbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan een herinrichting van de binnenruimten en een hub voor de uitvoering van transportritten van en naar klanten.

Het wervings- en plaatsingsproces voor het aantrekken van eigen en nieuw personeel worden in de loop van het eerste kwartaal gestart. Er zal vooral handmatig werk aan sorteerkasten zijn. Een deel van de processen wordt naast handmatig voorbereidingswerk ook automatisch uitgevoerd met huisnummersorteermachines.

Post.nl: Belangrijke ondersteuning lokale overheid

Ad le Sage, directeur van de area Zuidwest van PostNL verklaart de keuze voor Roosendaal als volgt: ”Wij konden in Roosendaal – naast de andere locaties en dat waren er aanvankelijk vele – een bijna optimaal totaalplan realiseren. De aangeboden locatie voldeed logistiek gezien aan de criteria, dicht op de snelwegen, centraal gelegen in het werkgebied en tegen aantrekkelijke marktconforme tarieven. De arbeidsmarkt van Roosendaal en omgeving biedt volgens ons onderzoek voldoende goede mogelijkheden om de juiste bemensing aan boord te krijgen en last but certainly not least…..vervolgens bleek de lokale overheid en de regio West-Brabant een belangrijke ondersteuning te bieden en een committment te geven voor een snelle start en blijvende support.”

In 2012 opent PostNL gefaseerd en verspreid over het land in totaal negen centrale voorbereidingslocaties. Naast Roosendaal komen er ook dergelijke centra in Amsterdam, Assen, Bleiswijk, Den Bosch, Deventer, Heerenveen, Rotterdam en Utrecht (met dependance in Nieuwegein). Alle centrale voorbereidingslocaties werken als schakel in de logistieke keten nauw samen met de zes bestaande sorteercentra brieven in Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Nieuwegein, Rotterdam en Zwolle.
Opening in Roosendaal in juli

PostNL krijgt binnen zijn area Zuidwest de beschikking over drie van dergelijke centrale voorbereidingslocaties. Naast Roosendaal zijn dat Rotterdam en Bleiswijk. De area Zuidwest strekt zich uit van Zeeland, West-Brabant tot aan Leiden in het noordelijk deel van de area en omvat grote steden als Breda, Rotterdam en Den Haag.
De opening van Roosendaal wordt verwacht in juli dit jaar en volgt op de opening van Bleiswijk, die haar deuren zal openen in mei.

PostNL is al enkele jaren bezig met een ingrijpende herinrichting van haar productieproces en start begin 2012 met een ingrijpende reorganisatie van haar landelijke bezorgproces. Door veranderende klantbehoeftes en krimpende postvolumes is PostNL genoodzaakt het logistieke en commerciële model opnieuw in te richten en sorteer- en voorbereidingsprocessen te centraliseren. Dit heeft onder andere tot gevolg dat PostNL vooral een deeltijdorganisatie wordt en de baan van voltijd postbode vervangen wordt door de deeltijd postbezorger en voorbereider.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Rewin West-Brabant heeft deze acquisitie van A tot Z mogen begeleiden.

Met het nieuwe sorteercentrum is de 'Post' weer terug in Roosendaal. Voor een vorige reorganisatie zat de 'Post' met een Expeditie Knoop Punt in Roosendaal, langs het spoor nabij de Kade. Daar zit nu (tijdelijk) het Kellebeek-college in, in afwachting van nieuwbouw die daar op een steenworp afstand komt.