De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 juni 2019

 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.
 • Zomer 2019 goed van start
  Het begin van de zomer 2019 gaat goed van start met tropische temperaturen. Een hogedrukgebied nestelt zich boven Denemarken en breidt zich verder uit en trekt dan op grotere hoogte warme lucht uit het zuiden aan. Dat beginnen we zondag goed te voelen, met temperaturen van 25 - 26 graden.
 • Exotische markt in Openluchttheater Nispen (30 juni)
  Op zondag 30 juni is er weer een exotische markt in en bij het openluchttheater Nispen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is daar van alles te doen. De entree is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Er is onder andere een doorlopend muziek/dansprogramma.
 • Voor de 50e keer avondvierdaagse Wouw (vanaf 24 juni)
  De Avondvierdaagse 2019 van Wouw start maandag 24 juni. Het vertrek is elke avond tussen 18:00 - 19:00 uur vanuit café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Er kan worden gekozen uit routes van 6, 10 en 15 kilometer. Jaarlijks gaan er in Wouw zo'n 700-800 wandelaars van start. Het is dit jaar de vijftigste editie.
 • Keuze Bravis definitief: unaniem achter besluit Bulkenaar
  Het Bravis ziekenhuis kiest definitief voor nieuwe locatie Bulkenaar in Roosendaal. 'Unaniem steunen de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis het besluit voor de nieuwe locatie Bulkenaar voor het ziekenhuis. Hiermee schaart de hele ziekenhuisorganisatie zich achter het besluit ziekenhuiszorg in de toekomst vanuit één locatie, centraal gelegen in de regio, aan te bieden', zo meldt Bravis.
 • Ook in 2019 weer zeven keer Palm Parkies in Vrouwenhof
  'Wild Romance' opent op woensdagavond 17 juli een nieuwe reeks van zeven Palm-Parkiesavonden in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. De andere concertavonden zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. De concerten zijn steeds van 20:15 - 22:30 uur. Het terrein is open vanaf 19:00 uur tot 23:00 uur. De entree is gratis.

Post.nl in Roosendaal: bezorger krijgt alles route-klaar

Geschreven door Redactie op .

De nieuwe vestiging van Post.nl in Roosendaal gaat officieel een centrale voorbereidingslocatie (CVL) heten. Daarin wordt in de toekomst de briefpost helemaal voorbereid. De postbezorgers krijgen de poststukken dan op straat- en huisnummer gebundeld op volgorde van de bestelroute, verpakt in fietstassen.

Het is de bedoeling dat vanaf deze zomer vanuit Roosendaal alle gesorteerde en op loop voorbereide post Zeeland en een groot deel van West-Brabant in gaat.

Aan Gewenten op Borchwerf

Deze nieuwe vestiging van PostNL aan de Gewenten 41 in Roosendaal biedt parttime werk aan circa 725 mensen met een totale omvang van ongeveer 300 FTE, afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de deeltijd dienstverbanden.
Naast medewerkers die er voor kiezen om mee te gaan vanuit het huidige postbedrijf, zullen ook veel nieuwe mensen uit de directe omgeving/regio hier als parttimer aan de slag kunnen. De processen van de CVL zullen zo’n 12.000 m2 aan vloeroppervlak gaan beslaan. Het bestaande pand zal worden aangepast aan de eisen die de nieuwe vestiging stelt. Hierbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan een herinrichting van de binnenruimten en een hub voor de uitvoering van transportritten van en naar klanten.

Het wervings- en plaatsingsproces voor het aantrekken van eigen en nieuw personeel worden in de loop van het eerste kwartaal gestart. Er zal vooral handmatig werk aan sorteerkasten zijn. Een deel van de processen wordt naast handmatig voorbereidingswerk ook automatisch uitgevoerd met huisnummersorteermachines.

Post.nl: Belangrijke ondersteuning lokale overheid

Ad le Sage, directeur van de area Zuidwest van PostNL verklaart de keuze voor Roosendaal als volgt: ”Wij konden in Roosendaal – naast de andere locaties en dat waren er aanvankelijk vele – een bijna optimaal totaalplan realiseren. De aangeboden locatie voldeed logistiek gezien aan de criteria, dicht op de snelwegen, centraal gelegen in het werkgebied en tegen aantrekkelijke marktconforme tarieven. De arbeidsmarkt van Roosendaal en omgeving biedt volgens ons onderzoek voldoende goede mogelijkheden om de juiste bemensing aan boord te krijgen en last but certainly not least…..vervolgens bleek de lokale overheid en de regio West-Brabant een belangrijke ondersteuning te bieden en een committment te geven voor een snelle start en blijvende support.”

In 2012 opent PostNL gefaseerd en verspreid over het land in totaal negen centrale voorbereidingslocaties. Naast Roosendaal komen er ook dergelijke centra in Amsterdam, Assen, Bleiswijk, Den Bosch, Deventer, Heerenveen, Rotterdam en Utrecht (met dependance in Nieuwegein). Alle centrale voorbereidingslocaties werken als schakel in de logistieke keten nauw samen met de zes bestaande sorteercentra brieven in Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Nieuwegein, Rotterdam en Zwolle.
Opening in Roosendaal in juli

PostNL krijgt binnen zijn area Zuidwest de beschikking over drie van dergelijke centrale voorbereidingslocaties. Naast Roosendaal zijn dat Rotterdam en Bleiswijk. De area Zuidwest strekt zich uit van Zeeland, West-Brabant tot aan Leiden in het noordelijk deel van de area en omvat grote steden als Breda, Rotterdam en Den Haag.
De opening van Roosendaal wordt verwacht in juli dit jaar en volgt op de opening van Bleiswijk, die haar deuren zal openen in mei.

PostNL is al enkele jaren bezig met een ingrijpende herinrichting van haar productieproces en start begin 2012 met een ingrijpende reorganisatie van haar landelijke bezorgproces. Door veranderende klantbehoeftes en krimpende postvolumes is PostNL genoodzaakt het logistieke en commerciële model opnieuw in te richten en sorteer- en voorbereidingsprocessen te centraliseren. Dit heeft onder andere tot gevolg dat PostNL vooral een deeltijdorganisatie wordt en de baan van voltijd postbode vervangen wordt door de deeltijd postbezorger en voorbereider.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Rewin West-Brabant heeft deze acquisitie van A tot Z mogen begeleiden.

Met het nieuwe sorteercentrum is de 'Post' weer terug in Roosendaal. Voor een vorige reorganisatie zat de 'Post' met een Expeditie Knoop Punt in Roosendaal, langs het spoor nabij de Kade. Daar zit nu (tijdelijk) het Kellebeek-college in, in afwachting van nieuwbouw die daar op een steenworp afstand komt.