De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

IJsbaan Roosendaal: nog zes uurtjes....

Geschreven door Redactie op .

Vandaag, woensdag 4 januari is de laatste dag dat de ijsbaan op de Nieuwe Markt open is. Schaatsliefhebbers kunnen er na tien uur nog zes uur terecht: tussen 10.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur. Dan gaat de ijsmachine uit. Met tegenzin van de organisatoren...

Voorzitter en mede-initiatiefnemer Jac van Merode had voor de opening op 9 december al opgemerkt dat de organisatie de baan graag de hele kerstvakantie open zou willen stellen. Maar dat kreeg men er bij de gemeente niet door: de Nieuwe Markt zou maandag 9 januari weer helemaal schoon moeten zijn voor de weekmarkt. Dat kwam er op neer dat woensdag 4 janari de laatste dag zou zijn!

Wie dacht dat de ijsbaan het alleen maar van het schoolschaatsen moet hebben, en dat er op de dagen van vrij schaatsen maar weinig bezoekers zijn, heeft het goed mis. Wie geregeld langs loopt en door de geopende zijkant naar binnen kijkt, zie dat het ook op de 'vrije' dagen gezellig tot flink druk is. En dat is voor de organisatie maar goed ook, want vanwege het zachte weer worden dit jaar extra hoge energiekosten gemaakt om het ijs op peil te houden..

Het publiek sluit de ijsbaan dus in de armen. Volgend jaar dus weer? Zo simpel ligt het volgens Van Merode niet. In BN De Stem van vandaag zegt hij dat de ijsbaan dan echt de hele kerstvakantie open moet zijn. "Anders voldoen we niet aan de doelstelling en vind ik dat we moeten stoppen. Dat is geen dreigement richting gemeente, het is een opmerking", aldus Van Merode in de krant.

>> Fotoboek ijsbaan 2011-2012
>> Vanaf 9 december ijsbaan in Roosendaal
>> Fotoalbum ijsbaan 2011
>> Fotoalbum ijsbaan 2010
>> Website ijsbaan Roosendaal

04-01-2012: Na vandaag is het gedaan met de ijspret (BN DeStem)
04-01-2012: IJsbaan: 'Meer botbreuken dan vorige jaren' (BN DeStem)
06-12-2011: Jac van Merode stond aan de wieg van de Roosendaalse winterijsbaan (BN DeStem)
21-12-2011: Patrick, de zingende Roosendaalse ijsmeester (BN DeStem)