De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

'Jeugdbos': jeugdzorg van negen gemeenten in de regio

op .

Negen gemeenten in West-Brabant, waaronder Roosendaal, gaan gezamenlijk de Jeugdzorg aanpakken. De bedoeling is dat het nieuwe stelsel eenvoudiger en minder bureaucratisch wordt en er meer samenhang wordt gecreëerd.

Het gaat om de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

De negen gemeenten zijn tot de nieuwe visie gekomen in samenwerking met de vertegenwoordigers van ouders, jeugd en regionale partners uit het jeugdveld. Het heeft geleid tot het Jeugdbos, een illustratieve weergave van een vernieuwde aanpak voor de jeugdzorg. “Handel alsof het je eigen kind is”, is hierbij het credo.

In 2013 werken de gemeenten de visie op het nieuwe jeugdzorgstelsel verder uit in nauwe samenwerking met de betrokken ouders, jeugd en partners. De gemeenten onderzoeken welke onderdelen van de Jeugdzorg in grotere samenstelling gerealiseerd moeten worden, welke impact de gemaakte keuzes op het werkveld hebben en hoe ze dit gaan organiseren.

De transitie is een overheveling van taken, budget en verantwoordelijkheden. Het gaat daarbij om de onderdelen Jeugd GGZ, Provinciale Jeugdzorg, Gesloten Jeugdzorg, Jeugdreclassering, Jeugdbescherming en de zorg voor de jeugd met een licht verstandelijke beperking. Dit is een gevolg van het regeerakkoord van het kabinet Rutte, dat stelt dat het jeugdzorgstelsel hervormd moet worden. De ondersteuning en zorg voor de jeugd moet omgevormd worden naar een vraaggerichte organisatie. Een verandering waarin het resultaat centraal staat en de eigen kracht van het kind en gezin aangesproken wordt. De transitie betekent een forse korting op het budget. Landelijk gezien gaat het om een budget van 3,3 miljard waarop van rijkswege een korting wordt doorgevoerd die oploopt tot 450 miljoen in 2017.