De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Camping Herelseheide helemaal binnenste buiten gekeerd

op .

Bij en groot integraal onderzoek is de camping Herelseheide dinsdag 15 januari helemaal binnenste buiten gekeerd. Doel: het gebruik van de camping weer in overeenstemming brengen met de recreatieve functie zoals vastgelegd in het bestemmingsplan. De camping ligt even buiten het dorp aan de Gareelweg.

Verscheidene aanhoudingen, onderzoek naar illegale bouwwerken, belastingschulden innen, misbruik van sociale uitkeringen, brandveiligheid, permanente bewoning, het zat er allemaal in. Het onderzoek duurde van 05.00 tot 15.00 en levert verscheidene diensten nog bergen werk op.

Team Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Roosendaal coördineerde de integrale handhavingsactie. Naast de gemeente Roosendaal namen deel het Openbaar Ministerie, Politie, Belastingdienst, Brandweer, Douane, Marechaussee, Milieudienst en Vreemdelingendienst. Bij elkaar 116 controleurs. Ook drie inspecteurs van de gemeente Etten-Leur werden ingeschakeld. Verdeeld in teams werden diverse bewoners op de camping, 80 percelen, de horeca en de zwembadinstallatie gecontroleerd.
 • De gemeente Roosendaal controleerde 80 percelen op het gebruik en de bouw. Nader onderzoek volgt met betrekking tot permanente bewoning en illegaal bouwen. Ook werd door de gemeente gelet op aanwezige leerplichtige kinderen.
 • Er is een bedrijfsactiviteit vastgesteld, namelijk een tattooshop. Dit is overgedragen aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in verband met hygiëne en volksgezondheid. De NVWA zal volgende week samen met een gemeentelijk inspecteur een vervolgcontrole uitvoeren bij de tattooshop.
 • De politie deed 2 aanhoudingen, 1 voor 3 openstaande schulden en de ander voor het niet binnen 24 uur melden van een dood dier en het niet gekenmerkt hebben van dat dier door een veehouder.
 • De brandweer constateerde dat kampeermiddelen en recreatiewoningen te dicht op elkaar staan. De kans op brandoverslag is daardoor aanzienlijk groter. Verder is er geen bluswatervoorziening. Er zullen nacontroles volgen op brandveilig gebruik waarna de brandweer de gemeente zal adviseren.
 • De Belastingdienst controleerde circa 85 mensen op belastingschulden, onbekend ondernemerschap, windhappers (mensen zonder inkomen of uitkering die leven van illegale activiteiten) oneigenlijk gebruik van toeslagen en het hebben van accijnsgoederen.
 • Er zijn 5 auto's in beslag genomen, waarvan er 4 zijn afgevoerd omdat de openstaande belastingschuld niet direct kon worden betaald. Daarnaast werd van 2 chalets de volledige inboedel in beslag genomen, waarvan bij 1 chalet de inboedel daadwerkelijk is afgevoerd. Ter plaatse werd bij de aanwezige belastingdeurwaarders € 6.185,00 aan belastingschulden contant afgerekend. Tegen een bewoner is opgetreden wegens een belastingschuld van € 23.000,00.
 • Het recreatiepark mag niet permanent worden bewoond, dus huurders hebben geen recht op huurtoeslag, 7 huurders hebben jaarlijks in totaal € 12.500,00 onterecht aan huurtoeslag ontvangen. De bedragen over de betreffende jaren worden door de Belastingdienst teruggevorderd. Bij 6 personen wordt nader fiscaal onderzoek ingesteld naar hun bron van inkomsten en/of feitelijke woonplaats.

Burgemeester Jacques Niederer: “In het driehoeksoverleg tussen Gemeente, Openbaar Ministerie en Politie hebben we gezamenlijk besloten tot de multidisciplinaire controle van deze locatie. De integrale aanpak is belangrijk want dit leidt tot synergievoordeel: samen zijn we meer dan de som der delen. Dat wat we hebben geconstateerd, wordt de komende weken nader uitgewerkt in de vorm van individuele beschikkingen, processen-verbaal, naheffingen, nacontroles en dergelijke. Samen brengen we het gebruik van de camping weer in overeenstemming met de recreatieve functie zoals die is vastgelegd in het bestemmingsplan.”