De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 juni 2019

 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.
 • Zomer 2019 goed van start
  Het begin van de zomer 2019 gaat goed van start met tropische temperaturen. Een hogedrukgebied nestelt zich boven Denemarken en breidt zich verder uit en trekt dan op grotere hoogte warme lucht uit het zuiden aan. Dat beginnen we zondag goed te voelen, met temperaturen van 25 - 26 graden.
 • Exotische markt in Openluchttheater Nispen (30 juni)
  Op zondag 30 juni is er weer een exotische markt in en bij het openluchttheater Nispen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is daar van alles te doen. De entree is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Er is onder andere een doorlopend muziek/dansprogramma.
 • Voor de 50e keer avondvierdaagse Wouw (vanaf 24 juni)
  De Avondvierdaagse 2019 van Wouw start maandag 24 juni. Het vertrek is elke avond tussen 18:00 - 19:00 uur vanuit café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Er kan worden gekozen uit routes van 6, 10 en 15 kilometer. Jaarlijks gaan er in Wouw zo'n 700-800 wandelaars van start. Het is dit jaar de vijftigste editie.
 • Keuze Bravis definitief: unaniem achter besluit Bulkenaar
  Het Bravis ziekenhuis kiest definitief voor nieuwe locatie Bulkenaar in Roosendaal. 'Unaniem steunen de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis het besluit voor de nieuwe locatie Bulkenaar voor het ziekenhuis. Hiermee schaart de hele ziekenhuisorganisatie zich achter het besluit ziekenhuiszorg in de toekomst vanuit één locatie, centraal gelegen in de regio, aan te bieden', zo meldt Bravis.
 • Ook in 2019 weer zeven keer Palm Parkies in Vrouwenhof
  'Wild Romance' opent op woensdagavond 17 juli een nieuwe reeks van zeven Palm-Parkiesavonden in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. De andere concertavonden zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. De concerten zijn steeds van 20:15 - 22:30 uur. Het terrein is open vanaf 19:00 uur tot 23:00 uur. De entree is gratis.

Misstanden bij transportbedrijf aan Scherpdeel

op .

Bij een controle van een transportbedrijf aan Scherpdeel in Roosendaal zijn zaterdag 12 januari diverse misstanden vastgesteld. Zo bleek 39.000 liter dieselolie te zijn opgeslagen in vaten die niet goedgekeurd zijn voor opslag van diesel.

De integrale controle werd uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT, onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu), de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Belastingdienst (Douane) en –namens de Gemeente Roosendaal– het team Veiligheid, Toezicht & Handhaving en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB).

Op het terrein van het transportbedrijf werd 39.000 liter dieselolie gevonden. De brandstof bleek te zijn opgeslagen in vaten, die niet goedgekeurd zijn voor opslag van diesel. De vaten zijn deels geladen op vrachtwagens. Behalve eerder genoemde instanties is ook de brandweer ter plaatse geweest om de situatie te beoordelen.
Na het weekend wordt bekeken hoe met de diesel wordt omgegaan. Tot die tijd bewaken brandwachten de locatie. Van acuut gevaar voor de volksgezondheid is geen sprake, door enkele getroffen beheersmaatregelen en omdat het bedrijf niet in een woonwijk ligt.

Daarnaast bleek de locatie bewoond te worden. Bewoning is niet toegestaan op dit bedrijventerrein. In verband met de veiligheid is deze illegale bewoning onmiddellijk beëindigd. Ten slotte werden diverse feiten geconstateerd, die in strijd zijn met de verleende vergunning voor wegtransport en met de regels voor tewerkstelling van chauffeurs.

De controlerende instanties hebben het bedrijf al langer in het vizier. De administratie van het bedrijf wordt nader onderzocht.

Burgemeester Jacques Niederer: “Helaas blijkt eens te meer hoe noodzakelijk het is om regelmatig te controleren op dergelijke misstanden. Wat we bij deze onderneming aantroffen is volstrekt onverantwoord. Ik ben blij met de samenwerking die we als gemeente hebben met diverse partners. Zo helpen we elkaar om dit soort zaken op het spoor te komen en misstanden uit de weg te ruimen”.