De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Misstanden bij transportbedrijf aan Scherpdeel

op .

Bij een controle van een transportbedrijf aan Scherpdeel in Roosendaal zijn zaterdag 12 januari diverse misstanden vastgesteld. Zo bleek 39.000 liter dieselolie te zijn opgeslagen in vaten die niet goedgekeurd zijn voor opslag van diesel.

De integrale controle werd uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT, onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu), de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Belastingdienst (Douane) en –namens de Gemeente Roosendaal– het team Veiligheid, Toezicht & Handhaving en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB).

Op het terrein van het transportbedrijf werd 39.000 liter dieselolie gevonden. De brandstof bleek te zijn opgeslagen in vaten, die niet goedgekeurd zijn voor opslag van diesel. De vaten zijn deels geladen op vrachtwagens. Behalve eerder genoemde instanties is ook de brandweer ter plaatse geweest om de situatie te beoordelen.
Na het weekend wordt bekeken hoe met de diesel wordt omgegaan. Tot die tijd bewaken brandwachten de locatie. Van acuut gevaar voor de volksgezondheid is geen sprake, door enkele getroffen beheersmaatregelen en omdat het bedrijf niet in een woonwijk ligt.

Daarnaast bleek de locatie bewoond te worden. Bewoning is niet toegestaan op dit bedrijventerrein. In verband met de veiligheid is deze illegale bewoning onmiddellijk beëindigd. Ten slotte werden diverse feiten geconstateerd, die in strijd zijn met de verleende vergunning voor wegtransport en met de regels voor tewerkstelling van chauffeurs.

De controlerende instanties hebben het bedrijf al langer in het vizier. De administratie van het bedrijf wordt nader onderzocht.

Burgemeester Jacques Niederer: “Helaas blijkt eens te meer hoe noodzakelijk het is om regelmatig te controleren op dergelijke misstanden. Wat we bij deze onderneming aantroffen is volstrekt onverantwoord. Ik ben blij met de samenwerking die we als gemeente hebben met diverse partners. Zo helpen we elkaar om dit soort zaken op het spoor te komen en misstanden uit de weg te ruimen”.