De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Ook Burgerhout heeft nu buurtpreventieteam

op .

Ook Burgerhout heeft een buurtpreventieteamm Het team bestaat uit twaalf mensen en bestrijkt het gebied de ‘laars’ tussen de Strausslaan, Van Beethovenlaan, Burgerhoutsestraat tot de Norbartlaan langs de snelweg. Het is het negende team in Roosendaal.

Het buurtpreventieteam organiseert vrijdag 11 januari een ‘nieuwlaarsloop’, waarbij het hele team gezamenlijk door het gebied wandelt. Buurtbewoners die iets willen melden of kennis willen maken met de teamleden kunnen deze dan aanspreken.

Het team is te herkennen aan de gele buurtpreventiehesjes. Meelopen mag natuurlijk ook. Het buurtpreventieteam start om 19.00 uur vanaf de Citroën-garage Van Beek aan de Burgerhoutsestraat.
Het team zal introductieflyers in de buurt verspreiden met daarin informatie over wat het team doet en hoe het buurtpreventieteam te bereiken is.

Het buurtpreventieteam Burgerhout is alweer het negende team dat in Roosendaal van start gaat. Ook in vele andere buurten en dorpen zijn er initiatieven om een buurtpreventieteam op te richten.
Zo is er op woensdagavond 16 januari om 20.00 uur een bijeenkomst in wijkhuis West in Westrand waar een buurtpreventieteam op de agenda staat en op vrijdagavond 22 januari om 19.30 uur in De Bergspil in Tolberg.

Burgemeester Jacques Niederer: “Ik ondersteun zeer de initiatieven van de buurtpreventieteams. Het is een actiepunt in het Integraal Veiligheidsplan om te komen tot een zo groot mogelijke dekking van gebieden qua buurtpreventieteams. In deze teams nemen burgers nu eigen verantwoordelijkheid voor hun straten en wijken”.

Buurtpreventie is een vorm van sociaal toezicht, waarbij buurtbewoners zorgen voor extra oren en ogen op straat. Buurtpreventisten signaleren overlastgevende zaken, verdachte situaties en andere zaken en melden dit bij professionele instanties of pakken het zelf op.
Buurtpreventie werkt nauw samen met andere maatschappelijke partners in de wijk, zoals met name de politie, maar ook het welzijnswerk, het bewonersplatform, de woningcorporatie en de gemeente. Buurtpreventie heeft een positieve invloed op het veiligheidsgevoel, de aantrekkelijkheid van de straat /buurt en de saamhorigheid tussen buurtbewoners.