De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Wethouder Verbraak: meer daadkracht nodig in huidig economisch tij

op .

Meer daadkracht tonen, dat is wat volgens wethouder Hans Verbraak van Economie nodig is in tijden van economische zwaarte.

Tijdens de nieuwjaarsborrel van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging, Horeca Nederland, MKB Roosendaal en Collectief Roosendaal dat gisteren gehouden werd in schouwburg De Kring in Roosendaal, steekt hij vooral hand in eigen boezem: “Bij de gemeente en andere overheden was er geen gezamenlijke aanpak waarmee het bedrijfsleven, al was het maar een beetje, geholpen had kunnen zijn.”

De wethouder is onder de indruk van de ondernemers in Roosendaal. “Tijdens mijn bedrijfsbezoeken zie ik veel wilskracht om vooruitgang te blijven boeken, ook al is het soms tegen de stroom in. De financiële middelen van de overheid zijn uiterst beperkt en worden nog beperkter. Toch zeg ik, 2013 moet het jaar worden waarin het glas halfvol is en niet langer half leeg. Dat kan alleen als je positief blijft en samen de weinige middelen op een juiste manier weet in te zetten.”Er zijn volgens Verbraak ook lichtpuntjes te melden. “De werkloosheid in Roosendaal is weliswaar gestegen, maar relatief gezien doet Roosendaal het beter ten opzichte van de rest van de regio. Verder hebben nieuwe bedrijven van naam zich in Roosendaal gevestigd of zijn dat van plan te doen, zoals PostNL en Vos Logistics. Ook worden dit jaar de mogelijkheden voor een ondernemingsfonds op de bedrijventerreinen nader onderzocht. Dit kan uitmonden in meer draagvlak voor de financiering van een collectieve beveiliging.”

Meer bezoekers voor binnenstad Verbraak: “De Roosendaalse binnenstad heeft het onmiskenbaar moeilijk, maar de positieve resultaten van de samenwerking in de binnenstad zijn zichtbaar. Zo is er in 2012 een toename van het aantal passanten gemeten. Verder wil ik opmerken dat zorginstellingen, zorgondernemers, onderwijs en overheid in Roosendaal constructief samenwerken om de zorg betaalbaar te houden. Dat is nog geen gemakkelijke opgave."