De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Niederer roept inwoners op tot 'betrokkenheid'

op .

'Samen naar een nog hogere kwaliteitsgemeente'. Dat was de titel en tegelijkertijd de boodschap van de nieuwjaarsrede van burgemeester Jacques Niederer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente die woensdagavond in de Sint Jan werd gehouden.

Want Roosendaal is volgens Niederer een kwaliteitsgemeente en moet dat ook blijven. En dat valt niet mee, daar moet iedereen aan meewerken.

Hij zou bijvoorbeeld wensen dat inwoners hun stoep sneeuwvrij maken plus die van hun afhankelijke buren, dat iedereen er mede voor zorgt dat de winkelstraten en pleinen er schoon bij liggen - 'een rondje met de veegwagen alléén volstaat echt niet!' - , dat uitgaans- of winkelend publiek zijn afval ('daaronder begrepen kauwgom!') weggooit in de vele afvalbakken en dus niet op straat, enzovoort, enzovoort.
"Het zijn deze kleine maar o zo wezenlijke dingen waarmee de kwaliteit van een gemeente wordt gemaakt óf gebroken. Hier zijn wij allemaal verantwoordelijk voor. De kunst is nu om ons ook allemaal daadwerkelijk verantwoordelijk te voelen."

"Zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid ontstaan doorgaans niet vanzelf. Mensen moeten als het ware worden verleid. Daarom zal de overheid haar domein meer moeten durven loslaten om daarmee tegelijkertijd de burger in zijn kracht en verantwoordelijkheidsbesef te versterken."

"De Raad voor het Openbaar Bestuur heeft hier onlangs een boeiende beschouwing aan gewijd. Loslaten zonder het zicht te verliezen. Want uiteraard blijft de overheid noodzakelijk voor een rechtvaardige rechtsbedeling opdat iedereen het zijne krijgt. Het recht van de sterkste is geen recht, maar onrecht."

Om iedereen in Roosendaal betrokken te krijgen, zal het gemeentebestuur voorstellen ontwikkelen. "Te denken valt aan een gemeentelijk informatiemagazine waar de inwoner ook nadrukkelijk aan het woord komt. De inwoner die trots is en het verhaal vertelt van zijn Roosendaal, als een heuse ambassadeur. En prachtige verhalen zijn er te over, of je nu hier vandaan komt of niet, of je nu oud bent of jong.