De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Riek Bakker 'gezagvoerder' Roosendaalse Binnenstad

op .

Professor H.E. (Riek) Bakker is door het College van Burgemeester en Wethouders unaniem verkozen tot 'gezagvoerder' voor de Roosendaalse binnenstad. Hiermee heeft het college het advies van de commissie bestaande uit initiatiefnemer Jeroen van den Beemt, voorzitter van de raadsadviescommissie Binnenstad en enkele ondernemers uit de (binnen)stad overgenomen.

Bob van Dijk, ondernemer en ook lid van de adviescommissie formuleert het als volgt: “Mevrouw Bakker heeft het vermogen om daadwerkelijk de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Als het moet, pakt ze iemand daarvoor flink bij de oren”.

Het proces om te kiezen voor een gezagvoerder om de leegstand in de binnenstad en de uitstraling ervan te verbeteren, is de uitkomst van het eerder gepresenteerde rapport ‘Samen naar een sterker Roosendaal’.
Dit rapport is opgesteld door Bart Derison van adviesbureau Connect uit Hasselt in België. Hij pleit ervoor om van de binnenstad een compacte en gezellige winkelstad te maken. Daarvoor vindt Derison het van belang om iemand aan te stellen die vanuit een cockpit de zaak integraal én projectmatig oppakt en om de juiste dingen goed te doen.

Wethouder voor economie en binnenstad, Hans Verbraak:”We hadden vier hele goede kandidaten om uit te kiezen. Uiteindelijk was het verhaal van mevrouw Bakker het meest overtuigend: realistisch en passend bij onze stad ”

De gezagvoerder ontvangt van de raadsadviescommissie op 11 februari de nadere opdrachtformulering bestaande uit kaders waarbinnen het project wordt uitgevoerd. Het is aan de gezagvoerder om aan de hand daarvan de goede beleidskeuzes te maken en te bepalen welke personen zij daarbij nodig heeft.
Na de zomerperiode zal dan een duidelijke koers zijn opgesteld waarmee de binnenstad de komende jaren vooruit kan. Bakker:”Ik zie voor mijzelf dat ik naar evenwicht moet streven tussen de belangen van de stad als zodanig en de personen die de stad maken. Daarbij prevaleert voor mij participatie - dit is het actief meedoen, meedenken en meebepalen - misschien nog wel boven het vinden van draagvlak. Ik zoek in de stad vooral naar het vermogen om een traject als dit te kunnen organiseren. In augustus zien we wel of we dan nog een half jaar met elkaar verder gaan.“

Bakker heeft een enorme staat van dienst. Zo was zij in de jaren tachtig en negentig directeur van de Rotterdamse gemeentelijke diensten Stadsontwikkeling en Stedebouw & Volkshuisvesting. Daarnaast heeft zij als stedenbouwkundige enkele gerenommeerde projecten op haar naam staan, zoals onder andere de Structuurvisie 2020 voor de gemeente Den Haag, bereikbaarheid binnenstad Tilburg, het Masterplan voor Utrecht Centrum en de ontwikkeling van de Kop van Zuid in Rotterdam.