De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 januari 2021

 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.
 • 550 snelheidsbonnen op Van Beethovenlaan
  Voor 550 automobilsten krijgt 'blauwe maandag' een andere betekenis. De 'huisfotograaf; van Verkeersteam Zeeland-West-Brabant stond maandag tussen 09:15 uur en 14:30 uur op de Van Beethovenlaan in Roosendaal met als resultaat dat 550 bestuurders een bon kunnen verwachten.
 • College vraagt NS extra in te zetten op surveillance op station
  Het college van B en W van Roosendaal wil NS vragen extra in te zetten op surveillance op het treinstation in Roosendaal, nu NS ook in Roosendaal de ticketservicebalie wil gaan sluiten. 'We verwachten dat extra toezicht op het station en de perrons meer effect zal hebben op het veiligheids(gevoel) van de reiziger', zegt het college in antwoord op raadsvragen.
 • ‘Sint Jan wordt het kloppend hart van Roosendaal’
  De Sint Jan aan de Markt in Roosendaal moet het kloppend hart worden voor culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten in de gemeente. Dat is het streven van het CultuurCluster en de gemeente Roosendaal. Bij de ontwikkeling van dit plan zijn ook de provincie Noord-Brabant en het Bisdom Breda nauw betrokken.
 • Passerelle over het spoor weer onderwerp van raadsvragen
  De passerelle, de loop- en fietsbrug over de sporen van het stationscomplex in Roosendaal, blijft een zorgenkindje op het gebied van vandalisme, onderhoud en veiligheid. De raadsleden Arwen van Gestel (VLP) en Sebastiaan Hamans (CDA) hebben er nieuwe raadsvragen over gesteld.

Roosendaal Swingt! nu in Moeder Gods Kerk (27 jan)

op .

Op zondag 27 januari 2013 wordt onder de titel 'Roosendaal Swingt!' voor de derde keer een benefietconcert gegeven ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding. Dit keer in de Moeder Gods Kerk aan de President Kennedylaan.

Het programma begint om twee uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur.
De afgelopen twee concerten werden in de prachtige Sint Jan gehouden. Maar als gevolg van het verdwijnen van de gemeentesubsidie op het gebruik van de Sint Jan en de sterk gestegen tarieven ziet de organisatie zich gedwongen om te zien naar een andere locatie. 'De Moeder Gods Kerk is ook een sfeervolle entourage met uitstekende akoestiek', aldus de organisatie.

Dit jaar werken ongeveer 70 muzikanten belangeloos mee. Voor traditionele en dixieland jazz zorgen Mad Meddix, voor bigband repertoire door No Guts No Glory Bigband en voor een internationaal repertoire tekeken Zang- en Muziekgroep Windkracht 4 uit Bergen op Zoom.

Deze 'hoofdacts' worden aangevuld door onder andere Pieter Andringa die samen met de 'Mad Meddix' zal optreden. Hij speelde in het verleden in het Leidsch Studenten Jazz Gezelschap dat op het Bredase Jazz Festival in 1985 de eerste plaats veroverde. Sinds die tijd heeft hij bij vele orkesten en combinaties gespeeld, o.a. op het North Sea Festival. Hij speelde bij de Spinola Jazzband en nu de Blue Friends Jazz Band. Een andere noviteit is het duo 'Clarkey' dat in het voorprogramma staat. Deze twee jonge senioren brengen een mix van jazz, swing en latin met een zeer gevarieerd repertoire.

De vrijwilligers van de kerk verzorgen de catering, zodat bezoekers niets een plezierige namiddag in de weg hoeft te staan.
De toegangsprijs bedraagt € 10,00; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Roosendaal, Bibliotheek VANnU en Boekhandel Het Verboden Rijk. En indien nog beschikbaar bij de ingang van de kerk.