De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 juni 2019

 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.
 • Zomer 2019 goed van start
  Het begin van de zomer 2019 gaat goed van start met tropische temperaturen. Een hogedrukgebied nestelt zich boven Denemarken en breidt zich verder uit en trekt dan op grotere hoogte warme lucht uit het zuiden aan. Dat beginnen we zondag goed te voelen, met temperaturen van 25 - 26 graden.
 • Exotische markt in Openluchttheater Nispen (30 juni)
  Op zondag 30 juni is er weer een exotische markt in en bij het openluchttheater Nispen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is daar van alles te doen. De entree is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Er is onder andere een doorlopend muziek/dansprogramma.
 • Voor de 50e keer avondvierdaagse Wouw (vanaf 24 juni)
  De Avondvierdaagse 2019 van Wouw start maandag 24 juni. Het vertrek is elke avond tussen 18:00 - 19:00 uur vanuit café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Er kan worden gekozen uit routes van 6, 10 en 15 kilometer. Jaarlijks gaan er in Wouw zo'n 700-800 wandelaars van start. Het is dit jaar de vijftigste editie.
 • Keuze Bravis definitief: unaniem achter besluit Bulkenaar
  Het Bravis ziekenhuis kiest definitief voor nieuwe locatie Bulkenaar in Roosendaal. 'Unaniem steunen de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis het besluit voor de nieuwe locatie Bulkenaar voor het ziekenhuis. Hiermee schaart de hele ziekenhuisorganisatie zich achter het besluit ziekenhuiszorg in de toekomst vanuit één locatie, centraal gelegen in de regio, aan te bieden', zo meldt Bravis.
 • Ook in 2019 weer zeven keer Palm Parkies in Vrouwenhof
  'Wild Romance' opent op woensdagavond 17 juli een nieuwe reeks van zeven Palm-Parkiesavonden in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. De andere concertavonden zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. De concerten zijn steeds van 20:15 - 22:30 uur. Het terrein is open vanaf 19:00 uur tot 23:00 uur. De entree is gratis.

Roosendaal Swingt! nu in Moeder Gods Kerk (27 jan)

op .

Op zondag 27 januari 2013 wordt onder de titel 'Roosendaal Swingt!' voor de derde keer een benefietconcert gegeven ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding. Dit keer in de Moeder Gods Kerk aan de President Kennedylaan.

Het programma begint om twee uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur.
De afgelopen twee concerten werden in de prachtige Sint Jan gehouden. Maar als gevolg van het verdwijnen van de gemeentesubsidie op het gebruik van de Sint Jan en de sterk gestegen tarieven ziet de organisatie zich gedwongen om te zien naar een andere locatie. 'De Moeder Gods Kerk is ook een sfeervolle entourage met uitstekende akoestiek', aldus de organisatie.

Dit jaar werken ongeveer 70 muzikanten belangeloos mee. Voor traditionele en dixieland jazz zorgen Mad Meddix, voor bigband repertoire door No Guts No Glory Bigband en voor een internationaal repertoire tekeken Zang- en Muziekgroep Windkracht 4 uit Bergen op Zoom.

Deze 'hoofdacts' worden aangevuld door onder andere Pieter Andringa die samen met de 'Mad Meddix' zal optreden. Hij speelde in het verleden in het Leidsch Studenten Jazz Gezelschap dat op het Bredase Jazz Festival in 1985 de eerste plaats veroverde. Sinds die tijd heeft hij bij vele orkesten en combinaties gespeeld, o.a. op het North Sea Festival. Hij speelde bij de Spinola Jazzband en nu de Blue Friends Jazz Band. Een andere noviteit is het duo 'Clarkey' dat in het voorprogramma staat. Deze twee jonge senioren brengen een mix van jazz, swing en latin met een zeer gevarieerd repertoire.

De vrijwilligers van de kerk verzorgen de catering, zodat bezoekers niets een plezierige namiddag in de weg hoeft te staan.
De toegangsprijs bedraagt € 10,00; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Roosendaal, Bibliotheek VANnU en Boekhandel Het Verboden Rijk. En indien nog beschikbaar bij de ingang van de kerk.