De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Roosendaal vreest uitholling stads- en streekdienst

op .

De gemeente Roosendaal zet kritische kanttekeningen bij een andere opzet door de provincie van het openbaar vervoer. Roosendaal vindt dat de kwaliteit flink achteruit gaat.

De provincie zoekt het komende jaar één of twee bedrijven die vanaf 1 januari 2015 het busvervoer kunnen verzorgen in Brabant. De eisen die aan deze bedrijven worden gesteld staan in een Programma van Eisen en wensen. Alle betrokken gemeenten in de provincie werden uitgenodigd om hierop te reageren tijdens een inspraakprocedure.

Het college van Roosendaal is van mening dat aanbesteding op basis van dit Programma van Eisen kan leiden tot flinke kwaliteitsvermindering van de dienstregeling. Er wordt fors gesneden in de stadsdienst, zowel in de frequentie overdag als in de avonden en weekeinden. Ook voor lijn 112 (Roosendaal – Wouw – Heerle – Bergen op Zoom ) zou het gevolg zijn dat er in de avonden en weekeinden niet meer gereden wordt. Het college vindt dat er te weinig rekening wordt gehouden met de belangen van centrumgemeente Roosendaal met diverse kernen en 78.000 inwoners.

Wethouder Steven Adriaansen: “In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in verbetering van ons busvervoer. Uit de cijfers blijkt dat het aantal reizigers in de periode 2009-2011 flink gegroeid is. Volgens onze bewonersenquête is de tevredenheid van de reizigers toegenomen. Met dit programma van eisen dreigen alle inspanningen van de afgelopen tijd teniet te worden gedaan”.

Het college gaat ervan uit dat de provincie de inspraakreactie serieus betrekt bij het opstellen van een definitief programma van eisen. Naar verwachting wordt dit eind februari vastgesteld, daarna begint de aanbestedingsprocedure. In het najaar vindt de gunning door de provincie plaats.