Messentrekker in Rembrandtgalerij aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft dinsdag 8 mei in de vroege ochtend in de Rembrandtgalerij in Roosendaal een 28-jarige man uit Halsteren aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een 28-jarige Roosendaler met een mes bedreigd heeft.

Surveillerende agenten zagen dinsdagochtend dat twee mannen rond 06.00 uur ruzie hadden op de Rembrandtgalerij in Roosendaal. De agenten stopten, waarna één van de mannen er vandoor ging. De andere man vertelde dat hij doodsbang was omdat hij zojuist bedreigd was met een mes.

De agenten wisten de vluchtende man snel te achterhalen en te arresteren. Bij een zoekactie werd vervolgens op de luifel van een winkel het gebruikte wapen terug gevonden. De arrestant gaf toe dat hij het mes had verstopt, toen hij de politieauto zag naderen. Het ging om een opengeklapt zakmes.

Het wapen werd voor de bewijsvoering in beslag genomen. De toedracht van de bedreiging is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de beide mannen eerder in de nacht gezamenlijk drugs hadden gebruikt. De 28-jarige inwoner van Roosendaal deed aangifte tegen zijn belager. De verdachte is eveneens 28 jaar en komt uit Halsteren. Hij is in voorlopige hechtenis gesteld.