De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 september 2020

 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.

Fransman na achtervolging op Elisadonk aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft dinsdagmiddag 22 mei rond 12.30 uur, na een achtervolging in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, op de Elisadonk een 24-jarige Fransman aangehouden vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. De verdachte bleek een groot geldbedrag en een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben.

De Fransman die in een Seat reed kreeg van een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee op de A4 ter hoogte van Woensdrecht een stopteken dat hij negeerde. Hierop werd door de motoragent een achtervolging ingezet, later daarbij geassisteerd door meerdere eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de Regiopolitie Midden en West Brabant.
Dit door tussenkomst van de landelijke meldkamer KMAR in Driebergen en de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. Uiteindelijk liet de verdachte zijn auto achter op de Elisadonk, alwaar hij na een tevergeefse vluchtpoging werd aangehouden.

Na zijn arrestatie werd een geldbedrag van enkele tienduizenden euro's bij hem aangetroffen. Ook vonden de agenten een kleine hoeveelheid softdrugs.
De verdachte is in verband met het aantreffen van deze zaken en zijn vluchtgedrag door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of de verdachte zich schuldig gemaakt heeft aan een delict strafbaar gesteld in de opiumwetgeving mogelijk in combinatie met witwas praktijken.