Fransman na achtervolging op Elisadonk aangehouden

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft dinsdagmiddag 22 mei rond 12.30 uur, na een achtervolging in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, op de Elisadonk een 24-jarige Fransman aangehouden vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. De verdachte bleek een groot geldbedrag en een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben.

De Fransman die in een Seat reed kreeg van een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee op de A4 ter hoogte van Woensdrecht een stopteken dat hij negeerde. Hierop werd door de motoragent een achtervolging ingezet, later daarbij geassisteerd door meerdere eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de Regiopolitie Midden en West Brabant.
Dit door tussenkomst van de landelijke meldkamer KMAR in Driebergen en de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. Uiteindelijk liet de verdachte zijn auto achter op de Elisadonk, alwaar hij na een tevergeefse vluchtpoging werd aangehouden.

Na zijn arrestatie werd een geldbedrag van enkele tienduizenden euro's bij hem aangetroffen. Ook vonden de agenten een kleine hoeveelheid softdrugs.
De verdachte is in verband met het aantreffen van deze zaken en zijn vluchtgedrag door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of de verdachte zich schuldig gemaakt heeft aan een delict strafbaar gesteld in de opiumwetgeving mogelijk in combinatie met witwas praktijken.