Invallen drugs in Bergen en Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

In totaal 35 rechercheurs van de Unit Zware en Georganiseerde Criminaliteit van de Politie Midden en West Brabant hebben in de nacht van donderdag 31 mei invallen op vijf verschillende adressen in Bergen op Zoom en Roosendaal verricht. Daarbij werden ondermeer drugs, een vuurwapen en contanten in beslag genomen.

Over de invallen op Roosendaalse adressen heeft de politie geen mededelingen gedaan.
Twee inwoners van Bergen op Zoom, 51 en 48 jaar oud, werden aangehouden en zijn in verzekering gesteld. Beiden worden naar verwachting vrijdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris te Breda.

Tijdens die invallen werd in twee loodsen aan de Halsterseweg in Bergen op Zoom een in werking zijnd lab voor de productie van synthetische drugs aangetroffen, alsmede chemicaliƫn voor de productie van Synthetische drugs. In een loods aan de Vermuidenweg werden machines voor de productie van Synthetische drugs aangetroffen.

Op het adres van de 48-jarige verdachte in Bergen op Zoom werd naast een hoeveelheid contant geld ook een vuurwapen in beslaggenomen.

Tijdens de actie werden de rechercheurs ondersteund door de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling (LFO) van het KLPD. Ook politieagenten van de Noodhulp in Bergen op Zoom en een Hondengeleider uit het district Tilburg ondersteunden tijdens de actie tezamen met de afdeling Forenschisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant. Zij doen uitgebreid onderzoek naar de aangetroffen chemicaliƫn en sporen.