De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

09 april 2020

 • Grenscontrole met burgemeester betrapt verdachten met drugs
  De Roosendaalse burgemeester Han van Midden viel woensdagavond 8 april met zijn neus in de boter toen hij een avondje meereed met de politie om met eigen ogen de overlast van het drugsverkeer in het grensgebied te zien. Het bleef niet bij een theroretische rondrit.
 • Corona: Nu veel sneller en veel meer testen bij Microvida in Bravis
  Bij het laboratorium van Microvida kan nu ook binnen vier uur het resultaat van een corona-test bekend zijn. Tot nu toe bedroeg de wachttijd gemiddeld acht tot twaalf uur. Dankzij een nieuw apparaat is die periode in het laboratorium van Microvida in het Bravis ziekenhuis aanzienlijk verkort: in prinipe binnen vier uur. 'Bovendien kunnen we nu tot 1500 monsters per dag extra verwerken. Dat is fantastisch', zegt arts-microbioloog Bram Diederen trots over het apparaat waarvan er nog maar drie in Nederland staan.
 • Corona: Live-sessie van burgemeester en wethouder Koenraad
  Burgemeester Han van Midden en wethouder Klaar Koenraad zitten donderdagmiddag 9 april vanaf 16.00 uur tot 17:00 uur klaar om antwoord te geven op vragen van inwoners over Corona. Dat gebeurt via een live-sessie op het Facebook-account van de gemeente Roosendaal op Facebook.
 • Klusje op hoog niveau bij het stadion
  Een klusje op hoog niveau bij het Herstaco-stadion in Roosendaal: het neerhalen van een van de lichtbakken van de veldverlichting. Twee grote kranen hebben hun tenkakel hoog uitgeschoven. Eén met een bakkie met een paar man er in, de ander heeft de lichtbak stevig in de touwen. Af en toe zijn liftflitsen van een snijbrander te zien. Dan klinken er wat kreten en hangt de lichtbak los van de mast in de kabels...
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 9 APRIL - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Dit wordt Roosendaals nieuwe ‘flaneerlaan’
  Bij het zwaaigat en langs de Roosendaalse Vliet (haven) in Stadsoevers wordt al druk gewerkt aan de afwerking van Roosendaals toekomstige 'flaneerlaan': de oevers van de Vliet. Een eerste rits bomen en lantaarnpalen is inmiddels geplaatst op de (voormalige) Oostelijke en Westelijke Havendijk. En daardor kan al een goed idee worden gevormd hoe gezellig het hier straks gaat worden!
 • ‘Overvolle afvalcontainers komt door beter scheiden’
  De gemeente Roosendaal heeft maandag via Facebook zijn inwoners gevraagd om hun afval weer mee naar huis terug te nemen als de ondergrondse en bovengrondse containers vol zitten. Dat kan volgens de gemeente voorkomen doordat 'inwoners stees beter hun afval scheiden. Daardoor zitten met name containers voor textiel en papier sneller vol dan verwacht'.
 • Corona update Bravis 6 april: aantal patiënten gedaald naar 36, van wie 18 op de IC, 3 sterfgevallen
  'In het Bravis ziekenhuis is het aantal patiënten met bewezen corona verder gedaald tot 36. Daarvan liggen nu 18 patiënten op de Intensive Care. Twee patiënten van de IC zijn afgelopen weekend overgeplaatst naar een ander ziekenhuis in Nederland. Helaas zijn sinds vrijdag 3 patiënten overleden aan het coronavirus', zo heeft Bravis maandag 6 april meegedeeld.
 • Liefst 665 snelheidsboetes in Roosendaal afgelopen weekend
  Opnieuw heeft de verkeerspolitie in Roosendaal het afgelopen weekend snelheidscontroles uitgevoerd waarbij honderden boetes werden uitgedeeld. Dit keer zelfs 665 keer! Die controles werden uitgevoerd in de Spoorstraat en op de Gastelseweg, twee 'hotspots' in Roosendaal als het om te hard rijden gaat.
 • Het weer in Roosendaal: zonnige lentedagen
  De wind is gedraaid naar zuid tot zuidoost, maar door een flink lagedrukgebied bij IJsland trekt het warmere lucht aan uit het zuiden, waar flinke hogedrukgebieden actief zijn. De temperatuur loopt vandaag (zaterdag) al op tot 14 of 15 graden. Het is helder zonnig weer bij een zwakke wind.

Politiecontroles: 12 arrestaties, 2 achtervolgingen

Geschreven door Redactie op .

Grote verkeerscontroles in West-Brabant leverden vrijdagavond twaalf arrestaties en twee (wilde) achtervolgingen op. Op zes punten werd gecontroleerd, waaronder in Roosendaal op de Gastelseweg en de Antwerpseweg.

De politie nam in totaal 640 indicatieve blaastesten af. In tien gevallen verkeerde de bestuurder onder invloed van alcohol. Zij moesten mee naar het bureau.
Er werden bijna 500 kentekens gecontroleerd. Dat leidde niet tot bijzonderheden. Wel werden meerdere openstaande boetes geïnd en een arrestatie verricht voor het overtreden van de Opiumwet. In totaal schreven de agenten ongeveer 30 bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen, zoals het niet dragen van de autogordel en mobiel bellen.

Tijdens de actie onttrokken zich twee voertuigen aan een controle. In beide gevallen ontstond er een achtervolging waarbij met hoge snelheden gereden werd. In beide gevallen staakte de politie de achtervolging uit oogpunt van verkeersveiligheid.
Beide auto's werden korte tijd later zonder inzittenden aangetroffen. In een auto die door de inzittenden achtergelaten was in Zevenbergen trof de politie een grote hoeveelheid hennep aan. Het voertuig met inhoud is in beslag genomen.
Op de Stelberg in Wouw vonden agenten van de KLPD het tweede achtervolgde voertuig terug.

De actie van de poliutie was tweeledig: enerzijds het controleren van het verkeer op het gebruik van alcohol, anderzijds het verzamelen van informatie en het tegenhouden van inbrekers, straatrovers en overvallers.
De controle begon om 19.30 uur. Agenten van het korps Midden en West Brabant kregen daarbij ondersteuning van andere diensten zoals de KLPD, de Douane, het Joint Hitteam, de Koninklijke Marechaussee en de gemeente Roosendaal.
De ervaring leert, aldus de politie, dat een aantal zaken zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen, vooral in de periode van oktober tot maart.
Buiten Roosendaal werd er gecontroleerd op de Noordlangeweg in Dinteloord, de Spuilaan/Duiventoren in Oudenbosch, en de Vierlingweg en Rooseveltlaan in Bergen op Zoom.

Bij de controles werd door de KLPD een zogeheten ANPR-voertuig ingezet. Een ingebouwde camera scant de kentekens van de passerende auto's. Het kenteken wordt vervolgens direct vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om meteen een koppeling te leggen naar gesignaleerde verdachten, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.
(Politiebericht zaterdag 26 februari 2011)