De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 februari 2020

 • Uitslagen vrouwenvoetbal weekend 15/16 februari
  In het vrouwenvoetbal is het komend weekend (15-16 februari) weer een echt 'uit-weekend'. Zondag zijn er maar twee thuiswedstrijden: bij Roosendaal VR2 en bij FC Moerstraten VR1. De wedstrijd in Moerstraten is een dorpenderby, want tegenstander is Cluzona uit Wouw.
 • Publiek keert zich tegen politie Roosendaal na vechtpartij op de Markt
  De politie heeft zondagochtend 16 februari rond 02:30 uur in het Emile van Loonpark drie verdachten uit Roosendaal aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Daarvoor was door onbekende oorzaken een vechtpartij op de Markt in Roosendaal geweest. Een agent werd mishandeld toe een groep omstanders zich tegen de politie keerde. De politie moest zich verdedigen met pepperspray en de wapenstok.
 • Colaticbals met Jacques Herb en Roy Donders (23-24 februari)
  Jacques Herb (maandag 24 februari) en Roy Donders (zondag 23 februari) zijn dit jaar tijdens carnaval de gasten op de Colatic-bals in het theatercafé van De Kring in Roosendaal. Die Colatickbals zijn min of meer gekoppeld aan de zeer populaire Colabals in de kleine zaal voor tieners van 10 tot en met 13 jaar. Die zijn niet toegankelijk voor ouders, maar die kunnen desgewenst wel in de buurt blijven: in het theatercafé dus...
 • Carnaval begint ‘echt’ in Roosendaal met de optocht (22 februari)
  Op zaterdag 22 februari trekt de grote Roosendaalse carnavalsoptocht weer door de binnenstad. Tradiotioneel is daarvoor eerst de ontvangst van de Oog'heid op het station en de steuloverdracht op het bordes van het oude raadhuis op de Markt. Daar is na afloop van de optocht ook de prijsuitreiking. Die staat gepland voor 17:44 uur.
 • Uitslag optocht Wouwse Plantage 2020
  Op zaterdag 15 februari trok vanaf 13.30 uur de eerste carnavalsoptocht van Noord-Brabant door de straten van Wouwse Plantage. In totaal namen 33 groepen deel aan deze optocht, waaronder twee boerenkapellen, twee enkelingen, drie paren, vijf kleine groepen, vijf grote groepen, drie kleine wagens, vier middelgrote wagens en tien grote wagens.
 • Weer veel wind in weekend – Zaterdag overdag wel droog
  Een diepe depressie die langs Ierland naar Scandinavië trekt, zorgt weer voor veel wind, maar trekt ook warme lucht uit het zuiden mee naar onze omgeving. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, maar tot de avond wel droog. De wind neemt geleidelijk toe van matig overdag tot vrij krachtig uit het zuiden in de avond en nacht. De temperatuur loopt op tot 12 of 13 graden. Ook de kans op neerslag neemt hierbij toe.
 • Programma vrouwenvoetbal weekend 15/16 februari
  AFGELASTINGEN - Op zondag 16 februari zijn verscheidene wedstrijden door verenigingen afgelast vanwege de harde wind/storm. -- In het vrouwenvoetbal is het komend weekend (15-16 februari) weer een echt 'uit-weekend'. Zondag zijn er maar twee thuiswedstrijden: bij Roosendaal VR2 en bij FC Moerstraten VR1. De wedstrijd in Moerstraten is een dorpenderby, want tegenstander is Cluzona uit Wouw.
 • ‘Kaai Marketing’ verwacht grote drukte bij Middenpunt
  In navolging van het citymanagement Roosendaal pakt nu ook de Kaai uit. Het onlangs opgerichte bureau 'Kaai Marketing' heeft er gelijk werk van gemaakt. Recht tegenover het door Aarmoei-nieke uitgeroepen 'Middenpunt' van Roosendaal, recht tegenover hét IQ-etablissement aan de Kaai, staan de letters ‘K ZIJN KAAI te stralen. Er wordt grote drukgte verwacht.
 • Bouwclubs krijgen tegemoetkoming als ze wagenresten naar milieustraat brengen
  De carnavalbouwclubs van Roosendaal krijgen van de gemeente een 'tegemoetkoming' als ze het afval van hun arnavalswagens keuring naar de milieustraat brengen. De gemeente hoopt wel dat het afval zo goed mogelijk gescheiden wordt aangeleverd.
 • Roosendaal aan de slag met plant-plan voor 400 bomen
  De gemeente Roosendaal begint volgende week met het planten van 400 nieuwe bomen. Het gaat om vervanging van gekapte en gesneuvelde bomen en daarnaast om uitbreiding om meer groen in de gemeente te realiseren. 'Er komen verschillende soorten bomen voor meer biodiversiteit. Dus om een grotere mix van insecten, vogels en andere diersoorten de ruimte te geven', meldt de gemeente.

Politiecontroles: 12 arrestaties, 2 achtervolgingen

Geschreven door Redactie op .

Grote verkeerscontroles in West-Brabant leverden vrijdagavond twaalf arrestaties en twee (wilde) achtervolgingen op. Op zes punten werd gecontroleerd, waaronder in Roosendaal op de Gastelseweg en de Antwerpseweg.

De politie nam in totaal 640 indicatieve blaastesten af. In tien gevallen verkeerde de bestuurder onder invloed van alcohol. Zij moesten mee naar het bureau.
Er werden bijna 500 kentekens gecontroleerd. Dat leidde niet tot bijzonderheden. Wel werden meerdere openstaande boetes geïnd en een arrestatie verricht voor het overtreden van de Opiumwet. In totaal schreven de agenten ongeveer 30 bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen, zoals het niet dragen van de autogordel en mobiel bellen.

Tijdens de actie onttrokken zich twee voertuigen aan een controle. In beide gevallen ontstond er een achtervolging waarbij met hoge snelheden gereden werd. In beide gevallen staakte de politie de achtervolging uit oogpunt van verkeersveiligheid.
Beide auto's werden korte tijd later zonder inzittenden aangetroffen. In een auto die door de inzittenden achtergelaten was in Zevenbergen trof de politie een grote hoeveelheid hennep aan. Het voertuig met inhoud is in beslag genomen.
Op de Stelberg in Wouw vonden agenten van de KLPD het tweede achtervolgde voertuig terug.

De actie van de poliutie was tweeledig: enerzijds het controleren van het verkeer op het gebruik van alcohol, anderzijds het verzamelen van informatie en het tegenhouden van inbrekers, straatrovers en overvallers.
De controle begon om 19.30 uur. Agenten van het korps Midden en West Brabant kregen daarbij ondersteuning van andere diensten zoals de KLPD, de Douane, het Joint Hitteam, de Koninklijke Marechaussee en de gemeente Roosendaal.
De ervaring leert, aldus de politie, dat een aantal zaken zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen, vooral in de periode van oktober tot maart.
Buiten Roosendaal werd er gecontroleerd op de Noordlangeweg in Dinteloord, de Spuilaan/Duiventoren in Oudenbosch, en de Vierlingweg en Rooseveltlaan in Bergen op Zoom.

Bij de controles werd door de KLPD een zogeheten ANPR-voertuig ingezet. Een ingebouwde camera scant de kentekens van de passerende auto's. Het kenteken wordt vervolgens direct vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om meteen een koppeling te leggen naar gesignaleerde verdachten, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.
(Politiebericht zaterdag 26 februari 2011)