De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

14 december 2019

 • Regen, wind en zacht…
  We hebben dit weekeinde te maken met meerdere lagedrukgebieden en dat betekent wisselvallig weer. Regenbuien en soms veel wind met windstoten uit zuidwest. Voor vandaag (zaterdag) veel wind, matig tot vrij krachtig.. Een eerste storing is deze morgen gepasseerd en na de middag komt er nog een strook over ons heen.
 • Man sprint na mishandeling uit raam Burg. Schoonheijtstraat
  Een 32-jarige man uit Roosendaal is vrijdagmiddag 13 december uit een raam van een pand aan de Burgemeester Schoonheijtstraat gesprongen nadat hij was mishandeld en bedreigd.
 • Twee Roosendaalse zangeressen door in The Voice of Holland
  Twee Roosendaalse zangeressen doen dit seizoen mee aan The Voice of Holland op RTL4 en zijn door naar de battles, waarvoor ze zich nu met hun coaches voorbereiden. Julia Schutten (19) zit in het team van coach Waylon en Sofie Mol (25) in het team van coach Ali B.
 • Aanhouding na ‘ongeregeldheden’ op Desmijndijk / Diamantdijk
  UPDATE - Een 26-jarige man uit Roosendaal is vrijdagavond 13 december aangehouden omdat hij vermoedelijk op een andere man is ingereden. Mogelijk is hier een relationeel conflict aan voorafgegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
 • Vuurwerkshow van Vesta opnieuw spectaculairder (21 dec)
  Aan de Westelijke Havendijk in Roosendaal verzorgt Vesta Vuurwerk op zaterdagavond 21 december weer een grote vuurwerkshow, de 'grootste pyromusical van West-Brabant'. De show lijkt elk jaar groter en spectaculairder te worden. Bedrijfsleider Jeffrey Tepe kondigt aan dat 'deze editie alle voorgaande edities ruimschoots gaat overtreffen'.
 • Ook leerlingen De Fakkel in actie voor Serious Request
  Ook leerlingen van De Fakkel, school voor speciaal onderwijs in Roosendaal, zijn in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Zij zamelen lege flessen in. En schoolleider Els van der Westen van De Fakkel loopt samen met een leerkracht een etappe van The Lifeline mee. 3FM dj’s lopen voor de Lifeline van Goes naar Groningen.
 • Tongerloplein ‘chequepoint’ 3FM Serious Request Lifeline (19 dec)
  Het Tongerloplein in Roosendaal is donderdagmiddag 19 december 'Chequepoint' voor 3FM Serious Request Lifeline. Dj's Sander en Herman van 3FM lopen die dag samen met 100 wandelaars vanuit Bergen op Zoom dwars door Heerle, Wouw en Roosendaal voor The Lifeline. Na 6 uur wandelen komen zij rond 14:00 uur aan op het Tongerloplein.
 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.

Oud en nieuw: zeven aanhoudingen

Geschreven door Redactie op .

Rond oud en nieuw zijn in Roosendaal zeven mensen aangehouden. Waaronder ook een 52-jarige man voor huiselijk geweld.

• Op de Kardinaal van Rossumstraat in Roosendaal werden omstreeks 01.20 uur een 16-jarig meisje en een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. Een bewoner in die straat meldde dat met stenen en stokken bij hem aan de voorzijde van de woning twee ruiten vernield waren. Zou een al langer lopend probleem zijn.
Agenten zagen dat ter plaatse, terwijl de glaszetter bezig was, er voor de deur een gevecht uitbrak, waarbij de bewoners belaagd werden. Een van de agenten zag, nadat de partijen gescheiden waren, dat een van de aanwezigen iemand sloeg en weer in de aanval wilde gaan. Hij werd onder verzet aangehouden.
Een 16-jarig meisje werd eveneens aangehouden omdat zij zich ook misdroeg. Ze trok aan de haren van een vrouw, schopte tegen een auto en liep andere mensen op te ruien.

• Een 24-jarige Roosendaler werd omstreeks 01.50 uur op de Bloemenmarkt in Roosendaal aangehouden nadat hij een politieman beledigd had. Op dezelfde locatie werd een half uur later, een 34-jarige man uit St. Willebrord eveneens aangehouden voor belediging van een agent.

• Rond 02.35 uur werden op de Burg. Prinsensingel twee Roosendalers (23 en 25 jaar) aangehouden ter zake bedreiging. Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding van een vechtpartij. Daar vernamen ze dat de verdachten ander uitgaanspubliek met vermoedelijk een steekwapen bedreigd hadden.

• In Roosendaal werd omstreeks 04.25 uur in de wijk Kortendijk een 52-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 51-jarige echtgenote voor de woning mishandeld hebben. Het slachtoffer deed aangifte. Ze vertelde dat haar maar haar tijdens een ruzie zo hard duwde dat ze op de stoep viel en een hoofdwond opliep die gehecht moest worden.

Auto vernield
• Rond 00.40 uur werd op het Kadeplein in Roosendaal een Peugeot 106 vernield door vuurwerk. Dak en deuren waren helemaal ontwricht, ook was de stuurkolom volledig weggeblazen en waren alle ruiten vernield. Van en auto, een Seat, die er naast geparkeerd stond, was de linkerachterruit vernield. Beide voertuigen werden weggetakeld.