De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juli 2020

 • RBC ook ‘wegens vakantie’ gesloten…
  Voor RBC is ook de vakantie aangebroken. In het Herstaco Stadion werd vrijdag 3 juli de laatste training afgewerkt van het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 • Cluzona speelsters nemen springend afscheid van coach/trainer
  De speelsters van Cluzona VR1 uit Wouw hebben het seizoen springend afgesloten en afscheid genomen van trainer/coach Jos, zo laten ze op Facebook en Instagram zien. Het was het eerste seizoen van de meidengroep als damesteam. Een week eerder was de laatste trainingsavond al.
 • Herfstachtige dagen
  Lagedrukgebieden trekken via Schotland richting Scandinavië en beïnvloeden ons weer met regen en wind. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met soms wat lichte regen en een matige soms vrij krachtige wind uit zuidwest. De temperatuur wordt 18 of 19 graden.
 • Fietsenstalling bij station niet zomaar leeg…
  Roosendaal heeft veel treinreizigers die met de fiets naar (of van) het station komen. Ondanks een mooie overdekte stalling, die zelfs voor elke eerste 24 uur gratis gebruikt kan worden, is het geregeld bij de buitenstallingen zo'n zooitje dat er geruimd moet worden. Dat gebeurt een paar keer per jaar. Behalve de grote stalling langs de Stationsstraat, is er ook een kleinere stalling aan de voorkant van het station. Maar daar komt verandering in, zo wordt tenminste aangekondigd.
 • Roosendaler (27) stoned van de A1 geplukt
  Een 27-jarige man uit Roosendaal is woensdagavond 1 juli op de A1 bij Apeldoorn van de weg geplukt omdat hij met een snelheid van zo'n 70 km over de weg had geslingerd. Hij zou stoned geweest zijn en ook geen rijbewijs hebben.
 • Lintjes met terugwerkende kracht uitgereikt
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft vrijdagmorgen 3 juli de lintjes uitgereikt die tijdens de Lintjesregen op 24 april niet konden worden uitgereikt vanwege de toen geldende corona-beperkingen. De burgemeester bracht de lintjes thuis bij Koen Schoenmakers in Roosendaal en Cobi van Steekelenburg-van Galen in Wouw.
 • Revalidatieteam Bravis ziekenhuis helpt corona-patiënt bij herstel
  Pijnlijke spieren, moeite met ademhalen en nauwelijks conditie. Maar ook angst, depressiviteit en een slechte concentratie. Genezen zijn van het coronavirus betekent niet per definitie dat alle problemen voorbij zijn. Integendeel, vaak dient zich een combinatie van nieuwe klachten aan. Het Bravis revalidatieteam helpt de patiënt bij het herstellen van deze problemen door een gezamenlijke, persoonlijke aanpak.
 • Eerste lichting ‘Roosendaalse’ hbo-studenten studeert af
  Twee jaar geleden begonen de tweejarige hbo-opleidingen in het voormalig belastingkantoor aan het Mill Hillplein in Roosendaal. Dat betekent dat komende zomer de eerste 100 studenten van de Associate degrees Academie hun hbo-diploma uitgereikt krijgen. Na de zomer verwacht de academie met (zeker) 400 nieuwe studenten aan de slag te gaan.
 • Manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ ondertekend
  'Geen Roosendaler mer in armoede'. Dat is de duidelijke titel van een manifest dat armoede in Roosendaal moet bestrijden. Het werd woensdag 1 juli ondertekend door de gemeente Roosendaal en de bestuurders van MEE West-Brabant, Werkplein Hart van West-Brabant en WijZijn Traverse Groep. Het manifest verbindt en nodigt alle organisaties in Roosendaal uit die actief willen bijdragen aan het terugdringen van armoede.
 • Eric de Regt stapt over naar de fractie van VLP Roosendaal
  Het raadslid Eric de Regt is van de fractie van de Roosendaalse Lijst, waar hij fractievoorzitter was, per vandaag (1 juli) overgestapt naar de fractie van de VLP Roosendaal. Die fractie bestaat nu uit 8 raadsleden en is daarmee de grootste fractie in de Roosendaalse raad geworden.

Oud en nieuw: zeven aanhoudingen

Geschreven door Redactie op .

Rond oud en nieuw zijn in Roosendaal zeven mensen aangehouden. Waaronder ook een 52-jarige man voor huiselijk geweld.

• Op de Kardinaal van Rossumstraat in Roosendaal werden omstreeks 01.20 uur een 16-jarig meisje en een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. Een bewoner in die straat meldde dat met stenen en stokken bij hem aan de voorzijde van de woning twee ruiten vernield waren. Zou een al langer lopend probleem zijn.
Agenten zagen dat ter plaatse, terwijl de glaszetter bezig was, er voor de deur een gevecht uitbrak, waarbij de bewoners belaagd werden. Een van de agenten zag, nadat de partijen gescheiden waren, dat een van de aanwezigen iemand sloeg en weer in de aanval wilde gaan. Hij werd onder verzet aangehouden.
Een 16-jarig meisje werd eveneens aangehouden omdat zij zich ook misdroeg. Ze trok aan de haren van een vrouw, schopte tegen een auto en liep andere mensen op te ruien.

• Een 24-jarige Roosendaler werd omstreeks 01.50 uur op de Bloemenmarkt in Roosendaal aangehouden nadat hij een politieman beledigd had. Op dezelfde locatie werd een half uur later, een 34-jarige man uit St. Willebrord eveneens aangehouden voor belediging van een agent.

• Rond 02.35 uur werden op de Burg. Prinsensingel twee Roosendalers (23 en 25 jaar) aangehouden ter zake bedreiging. Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding van een vechtpartij. Daar vernamen ze dat de verdachten ander uitgaanspubliek met vermoedelijk een steekwapen bedreigd hadden.

• In Roosendaal werd omstreeks 04.25 uur in de wijk Kortendijk een 52-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 51-jarige echtgenote voor de woning mishandeld hebben. Het slachtoffer deed aangifte. Ze vertelde dat haar maar haar tijdens een ruzie zo hard duwde dat ze op de stoep viel en een hoofdwond opliep die gehecht moest worden.

Auto vernield
• Rond 00.40 uur werd op het Kadeplein in Roosendaal een Peugeot 106 vernield door vuurwerk. Dak en deuren waren helemaal ontwricht, ook was de stuurkolom volledig weggeblazen en waren alle ruiten vernield. Van en auto, een Seat, die er naast geparkeerd stond, was de linkerachterruit vernield. Beide voertuigen werden weggetakeld.