De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

14 december 2019

 • Regen, wind en zacht…
  We hebben dit weekeinde te maken met meerdere lagedrukgebieden en dat betekent wisselvallig weer. Regenbuien en soms veel wind met windstoten uit zuidwest. Voor vandaag (zaterdag) veel wind, matig tot vrij krachtig.. Een eerste storing is deze morgen gepasseerd en na de middag komt er nog een strook over ons heen.
 • Man sprint na mishandeling uit raam Burg. Schoonheijtstraat
  Een 32-jarige man uit Roosendaal is vrijdagmiddag 13 december uit een raam van een pand aan de Burgemeester Schoonheijtstraat gesprongen nadat hij was mishandeld en bedreigd.
 • Twee Roosendaalse zangeressen door in The Voice of Holland
  Twee Roosendaalse zangeressen doen dit seizoen mee aan The Voice of Holland op RTL4 en zijn door naar de battles, waarvoor ze zich nu met hun coaches voorbereiden. Julia Schutten (19) zit in het team van coach Waylon en Sofie Mol (25) in het team van coach Ali B.
 • Aanhouding na ‘ongeregeldheden’ op Desmijndijk / Diamantdijk
  De politie heeft vrijdagavond 13 december een persoon aangehouden na ongeregeldheden op de Desmijndijk / Diamantdijk. Rond 20:22 kwamen bij de politie meldingen binnen over 'vechtpartij' en 'aanrijding'. Wat er precies gebeurs is kon de politie rond 22:00 nog niet zeggen. Wel dat er een slachtoffer was dat naar het ziekenhuis is gebracht en dat iemand is aangehouden.
 • Vuurwerkshow van Vesta opnieuw spectaculairder (21 dec)
  Aan de Westelijke Havendijk in Roosendaal verzorgt Vesta Vuurwerk op zaterdagavond 21 december weer een grote vuurwerkshow, de 'grootste pyromusical van West-Brabant'. De show lijkt elk jaar groter en spectaculairder te worden. Bedrijfsleider Jeffrey Tepe kondigt aan dat 'deze editie alle voorgaande edities ruimschoots gaat overtreffen'.
 • Ook leerlingen De Fakkel in actie voor Serious Request
  Ook leerlingen van De Fakkel, school voor speciaal onderwijs in Roosendaal, zijn in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Zij zamelen lege flessen in. En schoolleider Els van der Westen van De Fakkel loopt samen met een leerkracht een etappe van The Lifeline mee. 3FM dj’s lopen voor de Lifeline van Goes naar Groningen.
 • Tongerloplein ‘chequepoint’ 3FM Serious Request Lifeline (19 dec)
  Het Tongerloplein in Roosendaal is donderdagmiddag 19 december 'Chequepoint' voor 3FM Serious Request Lifeline. Dj's Sander en Herman van 3FM lopen die dag samen met 100 wandelaars vanuit Bergen op Zoom dwars door Heerle, Wouw en Roosendaal voor The Lifeline. Na 6 uur wandelen komen zij rond 14:00 uur aan op het Tongerloplein.
 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.

15-jarige jongen in Roosendaal aangehouden voor overval tabakszaak

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft vanmiddag een 15-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden die verdacht wordt van deelname aan de gewapende overval woensdagmiddag op een tabakszaak aan de Markt. De winkelier werd daarbij met een mes geraakt in zijn gezicht. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij uitstekende in de winkel opgenomen camerabeelden.

Twee jongens kwamen de zaak binnen. Een van hen bedreigde de eigenaar met een mes. Ze eisten geld. Daarop volgde een worsteling waarbij de eigenaar met het mes in zijn gezicht werd geraakt. Hij liep enkele schrammen op. De daders zijn er daarna vandoor gegaan. Er werd niets buit gemaakt.

In de winkel werd een sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft in de omgeving naar de daders uitgekeken maar deze niet meer aangetroffen. Ook werd een SMS-Alert bericht in een straal van 1500 meter aan de deelnemers verzonden.
Verder werden direct uitstekende camerabeelden van de winkel en Veilig Uitgaan uitgekeken. Daarop zijn de daders te zien als ze de Markt op fietsen. Met afdrukken van deze beelden werd vanmorgen verder gerechercheerd.
Ook werden getuigen gehoord. Er volgde een herkenning van een 15-jarige Roosendaalse jongen, die donderdagmiddag werd aangehouden. Het onderzoek naar de mededader wordt voortgezet.

Teamchef Rens van den Oever van de politie Roosendaal toonde zich erg verheugd over de snelle aanhouding. "We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de kennis van jongeren die we in ons werk tegenkomen. Dit heeft mede vandaag tot een snelle arrestatie geleid. Ik ben trots dat we nu al een doorbraak hebben in dit onderzoek. Ook vorige week hadden we nu snel succes bij een overval op een snackbar. Ook hiervoor werd een jonge knul (14) aangehouden".
(Politiebericht donderdag 13 januari 2011)

>> 12-01-2011: Politie SMS't over overval Markt
>> 14-01-2011: Winkelier: Ik heb mededelijden met die overvaller (BN DeStem)