De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 februari 2020

 • Uitslagen carnavalsoptocht Roosendaal 2020
  Ondanks het winderige weer met rukwinden trok zaterdagmiddag 22 februari de carnavalsoptocht door de binnenstad van Roosendaal. Door dit slechte weer reed een (groot) aantal grote wagens niet mee. Maar Stichting Carnaval Roosendaal vindt dat de toeschouwers toch een mooie optocht te zien kregen, waarin op originele wijze werd ingespeeld op het motto 'Draai’t Mar Om'. Hier de uitslag.
 • Foto-album optocht Roosendaal 2020 vanaf boven gezien…
  Fotoalbum van de Roosendaalse optocht 2020 van Hein Manné, gezien vanuit de bovenverdieping van de fotozaak aan de Markt.
 • Foto’s carnavalsoptocht Tullepetaonestad 2020
  UPDATE: Meer foto's - Beelden van de carnavalsoptocht van 2020 in Roosendaal (Tullepetaonestad) zoals die zaterdag 22 februari door de binnenstad van Roosendaal trok. Deze foto's zijn gemaakt in de Molenstraat.
 • Windstoten draaien maar door…
  Ook dit weekeinde kan de wind weer een grote rol gaan spelen. Door de hoge temperaturen op de oceaan blijven flinke lagedrukgebieden ontstaan. Vandaag (zaterdag) valt het met de neerslag nog wel mee; misschien wat lichte miezerige regen, maar de wind vrij krachtig met kans op windstoten tot 45 km/uur, maar na de middag zwakt het wat af tot matig. Wel kans op windstoten tot 35 km/uur.
 • Meisje (14) in Rooosendaal door twee jongens beroofd van telefoon
  Een meisje van 14 jaar is vrijdagmiddag 21 februari op het BC-pad in Roosendaal door twee jongens van haar telefoon beroofd. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond. Het gebeurde rond 15.30 uur op het fietspad in de buurt van de Cinnaberdijk.
 • Colaticbals met Jacques Herb en Roy Donders (23-24 februari)
  Jacques Herb (maandag 24 februari) en Roy Donders (zondag 23 februari) zijn dit jaar tijdens carnaval de gasten op de Colatic-bals in het theatercafé van De Kring in Roosendaal. Die Colatickbals zijn min of meer gekoppeld aan de zeer populaire Colabals in de kleine zaal voor tieners van 10 tot en met 13 jaar. Die zijn niet toegankelijk voor ouders, maar die kunnen desgewenst wel in de buurt blijven: in het theatercafé dus...
 • ‘Draai ’t mar om’ geldt ook op Ineke’s 55 Plus Bal (24 februari)
  'Draai 't mar om' is op maandag 24 februari ook op Ineke's 55 Bal van toepassing. Na de 22e jubileumeditie wordt dit bal dit jaar voor de 23 keer gehouden. Het feest met verscheidene optredens begint om 13:00 uur en de entree is gratis.
 • Voor de zesde keer Bier & Spijsroute in Roosendaal (15 maart)
  Op zondagmiddag 15 maart is voor de zesde keer de Bier- en Spijsroute waaraan vijf Roosendaalse horecabedrijven uit de binnenstad van Roosendaal aan meedoen. Dat zijn De Sjoes, Het Wapen van Roosendaal, de Raatskelder, bruincafé Jaxx en De Moriaan. De kaartverkoop is al begonnen. Tickets kosten 34,50 euro.
 • Gewapende overval afhaalrestaurant in Lindenburg
  Een gewapend duo heeft donderdagavond 20 februari een Chinees restaurant aan de Lindenburg in Roosendaal overvallen. Er raakte niemand gewond. De politie heeft de daders nog niet gearresteerd en is op zoek naar een man en een vrouw, die met een kindje voor het restaurant wegliepen.
 • Stormkamer onderzoekt in De Kring via talkshow de psychiatrie (3 maart)
  De voormalige Roosendalse stadsdichter Leo Lotterman en de Roosendaalse muzikante Liza Waeld zijn dinsdagavond 3 maart twee medewerkenden aan 'De Salon in Roosendaal' van Theatergezelschap Stormkamer. In het ongedwongen decor van een cafésetting verkent het toneelgezelschap in de kleine zaal van De Kring middels een talkshow de psychiatrie, met bijzondere gasten en lokale verhalen.

Vrouw (38) opgepakt voor wangedrag in gemeentehuis

Geschreven door Redactie op .

Een 38-jarige vrouw uit Roosendaal werd door de politie gearresteerd wegens lokaal vredebreuk. De vrouw weigerde vrijdagochtend 4 maart 2011 het Roosendaalse gemeentehuis aan het Stadserf te verlaten nadat ze zich had misdragen.

De vrouw had zonder toestemming plaats genomen achter de balie van het gemeentehuis. Ze deed dat omdat ze de wethouder wilde spreken.
De afspraak tussen hem en de vrouw stond later in de middag ingepland. De vrouw wilde hem echter meteen spreken. Om haar eis kracht bij te zetten nam ze plaats in achter de balie van de receptie.
Het gemeentepersoneel verzocht haar diverse keren om weg te gaan en het gemeentehuis te verlaten. Bemiddeling door gewaarschuwde agenten bood geen soelaas. Ondanks alle waarschuwingen liet de vrouw het op haar arrestatie aankomen.
In het politiebureau is proces-verbaal tegen haar opgemaakt wegens lokaal vredebreuk.