De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

09 april 2020

 • Corona-update Bravis donderdag 9 april: steeds meer patiënten naar huis
  Het Bravis ziekenhuis ziet steeds meer coronapatiënten die voldoende hersteld zijn om naar huis te kunnen. Inmiddels zijn 91 patiënten ontslagen. 'Momenteel worden 35 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 18 op de Intensive Care. Helaas zijn sinds de virusuitbraak 25 coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis overleden', meldt het ziekenhuis donderdag 9 april.
 • Man in Oudenbosch na verkeersconflict mishandeld
  In Oudenbosch is woensdagmiddag 8 april een automobilist mishandeld. Eerder was hij betrokken bij een verkeersconflict op de rijksweg. De politie doet onderzoek naar de mishandeling en hoopt dat er zich getuigen melden.
 • Grenscontrole met burgemeester betrapt verdachten met drugs
  De Roosendaalse burgemeester Han van Midden viel woensdagavond 8 april met zijn neus in de boter toen hij een avondje meereed met de politie om met eigen ogen de overlast van het drugsverkeer in het grensgebied te zien. Het bleef niet bij een theroretische rondrit.
 • Corona: Nu veel sneller en veel meer testen bij Microvida in Bravis
  Bij het laboratorium van Microvida kan nu ook binnen vier uur het resultaat van een corona-test bekend zijn. Tot nu toe bedroeg de wachttijd gemiddeld acht tot twaalf uur. Dankzij een nieuw apparaat is die periode in het laboratorium van Microvida in het Bravis ziekenhuis aanzienlijk verkort: in prinipe binnen vier uur. 'Bovendien kunnen we nu tot 1500 monsters per dag extra verwerken. Dat is fantastisch', zegt arts-microbioloog Bram Diederen trots over het apparaat waarvan er nog maar drie in Nederland staan.
 • Corona: Live-sessie van burgemeester en wethouder Koenraad
  Burgemeester Han van Midden en wethouder Klaar Koenraad zitten donderdagmiddag 9 april vanaf 16.00 uur tot 17:00 uur klaar om antwoord te geven op vragen van inwoners over Corona. Dat gebeurt via een live-sessie op het Facebook-account van de gemeente Roosendaal op Facebook.
 • Klusje op hoog niveau bij het stadion
  Een klusje op hoog niveau bij het Herstaco-stadion in Roosendaal: het neerhalen van een van de lichtbakken van de veldverlichting. Twee grote kranen hebben hun tenkakel hoog uitgeschoven. Eén met een bakkie met een paar man er in, de ander heeft de lichtbak stevig in de touwen. Af en toe zijn liftflitsen van een snijbrander te zien. Dan klinken er wat kreten en hangt de lichtbak los van de mast in de kabels...
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 9 APRIL - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Dit wordt Roosendaals nieuwe ‘flaneerlaan’
  Bij het zwaaigat en langs de Roosendaalse Vliet (haven) in Stadsoevers wordt al druk gewerkt aan de afwerking van Roosendaals toekomstige 'flaneerlaan': de oevers van de Vliet. Een eerste rits bomen en lantaarnpalen is inmiddels geplaatst op de (voormalige) Oostelijke en Westelijke Havendijk. En daardor kan al een goed idee worden gevormd hoe gezellig het hier straks gaat worden!
 • ‘Overvolle afvalcontainers komt door beter scheiden’
  De gemeente Roosendaal heeft maandag via Facebook zijn inwoners gevraagd om hun afval weer mee naar huis terug te nemen als de ondergrondse en bovengrondse containers vol zitten. Dat kan volgens de gemeente voorkomen doordat 'inwoners stees beter hun afval scheiden. Daardoor zitten met name containers voor textiel en papier sneller vol dan verwacht'.
 • Corona update Bravis 6 april: aantal patiënten gedaald naar 36, van wie 18 op de IC, 3 sterfgevallen
  'In het Bravis ziekenhuis is het aantal patiënten met bewezen corona verder gedaald tot 36. Daarvan liggen nu 18 patiënten op de Intensive Care. Twee patiënten van de IC zijn afgelopen weekend overgeplaatst naar een ander ziekenhuis in Nederland. Helaas zijn sinds vrijdag 3 patiënten overleden aan het coronavirus', zo heeft Bravis maandag 6 april meegedeeld.

Roosendaalse carnavaller loopt helemaal in Vlaketunnel

Geschreven door Redactie op .

Een 34-jarige Roosendaler, die vrijdagavond in Bergen op Zoom was wezen carnavallen en lopend naar huis wilde, is helemaal terecht gekomen in de Vlaketunnel. Met de conditie was dus na de nodige alcohol niets mis...

Rond een uur was bij de politie de melding binnengekomen dat in de Vlaketunnel een man op de rijbaan liep. Tegen het verkeer in, richting Kruiningen, ter hoogte van de wegversmalling.

Agenten gingen ter plaatse. Het verkeer was inmiddels al stopgezet. Nog voordat ze de tunnel inreden, zagen ze een man in carnavalskleding de tunnel uitlopen.
Bij het aanspreken van de man roken de agenten een sterke alcohollucht. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Kruiningen om het een en ander uit te zoeken.
Het bleek te gaan om een 34-jarige man uit Roosendaal, die vertelde in Bergen op Zoom aan het carnavallen was geweest en dat hij naar huis wilde lopen. Hoe hij in de Vlaketunnel terecht was gekomen, wist hij ook niet meer.