De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

02 augustus 2021

 • Aanhouding na poging doodslag/moord
  De politie heeft vrijdagmiddag 30 juli rond 14:30 uur in de Kaaistraat in Sint Willebrord een verdachte aangehouden op verdenking van poging doodslag/moord.
 • Het weer in Roosendaal: Zwaar bewolkt en (lichte) regen
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. De wind is meest matig uit het westen, bij een temperatuur rond 18 of 19 graden. Komende nacht is het even wat droger en er staat minder wind. De temperatuur zakt tot 14 of 15 graden.
 • Het weer in Roosendaal: Even wat rustiger
  Het weer in Roosendaal van Meteo Roosendaal West op roosendaalopinternet.nl voor woensdag 28 juli 2021 en de daarop volgende dagen.
 • Brand bij reclyclingsbedrijf in Roosendaal onder controle
  De brandweer is dinsdagmorgen 27 juli om kwart voor elf uitgerukt voor een brand bij een recyclingsbedrijf op het industrieterrein Borchwerf in Roosendaal. Rond 13:00 uur meldde de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant dat de brand onder controle was.
 • Overdracht van balletjespistool in Roosendaal begin van reeks gebeurtenissen in Oudenbosch
  Een bezoek van een groepje mensen aan het politiebureau in Roosendaal, zaterdagavond 24 juli omstreeks 23:00 uur, leidde tot een doorzoeking van een woning in Oudenbosch, waar twee balletjespistolen werden aangetroffen, net als een kleine hoeveelheid cocaïne en een hennepkwekerij. Bij de aanhouding van twee mensen daar raakte een agent gewond.
 • Roosendaler (20) met zakjes cocaïne en hennep aangehouden
  De politie heeft zaterdag 24 juli aan het eind van de middag een 20-jarige Roosendaler aangehouden langs de A58. De man bleek 17 envelopes, met - zoals later bleek - cocaïne bij zich te hebben. Ook bleek later dat hij ook nog zestien gripzakjes met henneptoppen bij zich had.
 • Nieuwe raadsgriffier van Roosendaal geïnstalleerd
  De gemeenteraad heeft donderdagavond besloten Magda Jansen (33) aan te wijzen als griffier. Zij start op 1 september 2021. Zij volgt Elsbeth van Straaten-Noyons op die de functie bekleedt sinds 2005 en deze per 1 september om gezondheidsredenen neerlegt.
 • Deze zomer weer ‘Iets te doen’ voor de jeugd in Roosendaal
  Ook deze zomer is er voor jongeren in Roosendaal weer een programma samensgesteld onder de noemer 'Iets te doen'. Het programma wordt maandagmiddag 26 juli om 16.00 uur geopend door wethouder René van Ginderen op sportieve manier'.
 • Het weer in Roosendaal: Broeierig warm
  Het hogedrukgebied moet plaats maken, en lagedrukgebieden komen en gaan de komende week. Vandaag (zaterdag) is het al flink bewolkt. De temperatuur komt nog tot 23 of 24 graden, waardoor het drukkend warm is. In de loop van de middag kan er al neerslag vallen, met kans op onweer.
 • Politie ruimt hennepplanten in Roosendaal en Heerle
  Het hennepteam van de politie in de regio heeft afgelopen dinsdag 20 juli hennepkwekerijen ontmanteld in Roosendaal, Heerle, Bergen op Zoom en Halsteren. In Roosendaal ging het om 43 planten in de achtertuin van een pand aan de Mgr. Hopmanstraat. Hier had de politie verscheidene anonieme meldingen over gekregen.

Vier arrestaties na bedreiging in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

VIDEO De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur op de Spoorstraat vier mannen aangehouden. Het gaat om een 33-jarige Hagenaar, een 30-jarige man uit Essen en twee Roosendalers (21 en 37 jaar). De arrestatie van het viertal volgde na een melding van een man die vertelde door meerdere mannen bedreigd te zijn met vuurwapen(s).

De daders waren volgens het slachtoffer een pand aan de Spoorstraat ingegaan. De Roosendaalse politie zette daarop samen met de Spoorwegpolitie onmiddellijk de omgeving, waaronder het Stationsplein, af.
Het taxi- en busvervoer voor het Station werd stilgelegd. Er werd immers rekening gehouden met een mogelijke gijzeling.
Toen uit het door het slachtoffer bedoelde pand vier mannen kwamen, werd besloten die direct aan te houden. Zij zijn in verzekering gesteld. Van een gijzeling bleek geen sprake te zijn.
De recherche heeft in het pand waarin op de begane grond een kantoor en daarboven kamers waren ingericht, een onderzoek ingesteld. De recherche stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak.

>> Vuurwapen gevonden in pand aan Spoorstraat