De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

03 augustus 2020

 • Bekerwedstrijden BSC VR1 en Roosendaal VR1 op 30/8, 6 en 13/9
  De eerste vrouwenteams van BSC en rkvv Roosendaal spelen op de zondagen 30 augustus en 6 en 13 september bekerwedstrijden. Beide teams spelen hun eerste wedstrijd thuis en de twee daaropvolgende wedstrijden uit.
 • Bosbrandje onder Nispen snel in de kiem gesmoord
  Een bosbrandje aan het Rozendreef onder Nispen/Roosendaal was zondagmiddag 2 augustus rond het middaguur snel onder controle, ondanks dat de brandweer er niet bij kom omdat de ingang gebokkeerd werd door een auto van een recreant. 'Deze bestuurder is wel een bekeuring toegezegd', meldt de politie.
 • Rond middernacht twee aanhoudingen op heterdaad
  De politie heeft zondagochtend 2 augustus rond middernacht een verdachte voor het stelen van een katalysator en een verdachte voor het rijden onder invloed aangehouden.
 • Coronaregels: Time-out als straf voor ‘Time Out’
  De horecaonderneming Time Out aan de Bloemenmarkt in Roosendaal moet dit weekend gesloten blijven op last van burgemeester Han van Midden, als 'straf' voor het niet-naleven van de coronaregels. 'Op vrijdagavond 31 juli bleek bij horecacontrole dat hier de coronamaatregelen niet werden nageleefd. Een van de regels is dat bezoekers in een horecagelegenheid aan tafels of aan de bar moeten zitten. Dit was hier niet het geval. De bezoekers waren aan het dansen en hielden daarbij ook onvoldoende afstand. Het personeel greep niet in', aldus de gemeente.
 • Roosendaals Bockbierfestival presenteert ‘eigen’ collab bier (3 okt)
  Op zaterdag 3 oktober vindt op en rondom de Markt in Roosendaal vanaf 14.00 uur het Roosendaals Bockbierfestival plaats. Met coronaproof buitenbars en sfeervolle live-muziek brengen zes cafés meer dan 50 verschillende bockbieren aan de man. Daarnaast is op dit festival het eerste Roosendaalse collab bier te verkrijgen: de Bockdown, een zacht, licht gekruid dubbelbock bier met een alcoholgehalte van 8.4%. Dit speciaalbier is ontwikkeld door meerdere brouwerijen.
 • Komende dagen wisselvaliger weer
  Na een tropische dag en nacht een stapje terug, al kan de temperatuur vandaag (zaterdag) toch nog rond de 25 of 26 graden uitkomen. De wind is zwak tot matig uit westelijke richting. Komende nacht zal het wat aangenamer met 17 of 18 graden wat aangenamer zijn dan afgelopen nacht.
 • Moeizame aanhouding in Televisiestraat na meldingen over geluidsoverlast
  De politie van Roosendaal heeft donderdagavond 30 juli rond 23:00 uur in de Televisiestraat een 25-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij bedreigingen uitte naar agenten. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man mee te kunnen nemen.
 • Kunstmatige intelligentie doet intrede in het Bravis ziekenhuis
  In het Bravis ziekenhuis worden de eerste stappen gezet met kunstmatige intelligentie. Het ziekenhuis test momenteel slimme software van Aidoc dat afwijkingen als hersenbloedingen, fracturen en longembolie herkent en markeert. De software helpt artsen om de kleinste afwijkingen op te sporen. De uiteindelijke diagnose wordt nog altijd door de arts bepaald.
 • Aanloopje naar een warme dag
  Een lagedrukgebied ten noorden van ons land trekt verder weg en maakt plaats voor een hogedrukgebied. Vandaag (woensdag) is het zonnig met een temperatuur rond 20 graden. Er is een matige wind uit het westen, later op de dag een zwakke wind en draaiend naar oostelijke richting. Het is een aanloopje naar een warme dag op vrijdag.
 • GGD opent corona-teststraat in Roosendaal
  De GGD West-Brabant opent op 1 september een corona-teststraat in Roosendaal. Die komt aan de Tussenriemer op industrieterrein Borchwerf. Dat is een zijweg van de Stepvelden, de weg waarop het verkeer uitkomt vanaf afrit 20 van de A17. Dat betekent dat het station goed bereikbaar is, ook voor mensen buiten Roosendaal.

Man aangehouden na achtervolging in regio

Geschreven door Redactie op .

ZEGGE / OUDENBOSCH / ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagnacht 4 mei 2011 een 32-jarige man uit Etten-Leur aan na een achtervolging. De man reed extreem gevaarlijk en botste tegen een wegversperring en een heg. Ook probeerde hij meerdere keren een politieauto aan te rijden.

Een surveillerende politie-eenheid zag woensdag rond 04.20 uur een auto met aanhangwagen rijden op de Rijksweg-Zuid in Zegge. De automobilist kwam uit een zijstraat en bleef stilstaan bij het zien van de politie. De agenten besloten hem te controleren.

Hierop ging de man er met hoge snelheid vandoor, reageerde niet op stoptekens en er ontstond een achtervolging. De bestuurder reed op de Rijksweg-Zuid bij een gesloten verklaring een afzetting omver. Hij reed vervolgens met hoge snelheid door Zegge richting Oudenbosch.
Hij bereikte snelheden tot 100 km/u binnen de bebouwde kom. Op de rotonde aan de Bovendonkseweg stond een politieauto die hem de weg versperde. De bestuurder reed echter door. De agenten konden aan aanrijding maar net voorkomen. Een politieauto die hem wilde inhalen werd bijna door de man van de weg af gedrukt en moest uitwijken.

De man reed via de Nijverheidsweg richting Etten-Leur. Daar reed hij bij de Hoge Donk over een grasveld en door een heg heen om vervolgens over de fietsbrug over de A58 aan het Bolwerk heen te rijden. De automobilist reed de doodlopende Zundertsestraat in en reed hier een paaltje en vervolgde zijn weg over het fietspad en over de eerder genoemde fietsbrug. In de Kokkestraat reed de bestuurder uiteindelijk de sloot in. De drie inzittenden sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Met behulp van een diensthond kon één verdachte worden aangehouden aan de Zundertseweg.

In de aanhangwagen lag een hoeveelheid losse kabels. Een deel ervan was tijdens de wilde rit al uit de aanhanger gevallen. Op de aanhanger zat geen kentekenplaat. De auto met aanhanger zijn in beslag genomen.
De politie onderzoekt waar de kabels vandaan komen. De 32-jarige man uit Etten-Leur is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij een wandeling maakte en de auto wel voorbij had zien komen, maar hier niets mee te maken had.