De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

09 april 2020

 • Grenscontrole met burgemeester betrapt verdachten met drugs
  De Roosendaalse burgemeester Han van Midden viel woensdagavond 8 april met zijn neus in de boter toen hij een avondje meereed met de politie om met eigen ogen de overlast van het drugsverkeer in het grensgebied te zien. Het bleef niet bij een theroretische rondrit.
 • Corona: Nu veel sneller en veel meer testen bij Microvida in Bravis
  Bij het laboratorium van Microvida kan nu ook binnen vier uur het resultaat van een corona-test bekend zijn. Tot nu toe bedroeg de wachttijd gemiddeld acht tot twaalf uur. Dankzij een nieuw apparaat is die periode in het laboratorium van Microvida in het Bravis ziekenhuis aanzienlijk verkort: in prinipe binnen vier uur. 'Bovendien kunnen we nu tot 1500 monsters per dag extra verwerken. Dat is fantastisch', zegt arts-microbioloog Bram Diederen trots over het apparaat waarvan er nog maar drie in Nederland staan.
 • Corona: Live-sessie van burgemeester en wethouder Koenraad
  Burgemeester Han van Midden en wethouder Klaar Koenraad zitten donderdagmiddag 9 april vanaf 16.00 uur tot 17:00 uur klaar om antwoord te geven op vragen van inwoners over Corona. Dat gebeurt via een live-sessie op het Facebook-account van de gemeente Roosendaal op Facebook.
 • Klusje op hoog niveau bij het stadion
  Een klusje op hoog niveau bij het Herstaco-stadion in Roosendaal: het neerhalen van een van de lichtbakken van de veldverlichting. Twee grote kranen hebben hun tenkakel hoog uitgeschoven. Eén met een bakkie met een paar man er in, de ander heeft de lichtbak stevig in de touwen. Af en toe zijn liftflitsen van een snijbrander te zien. Dan klinken er wat kreten en hangt de lichtbak los van de mast in de kabels...
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 9 APRIL - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Dit wordt Roosendaals nieuwe ‘flaneerlaan’
  Bij het zwaaigat en langs de Roosendaalse Vliet (haven) in Stadsoevers wordt al druk gewerkt aan de afwerking van Roosendaals toekomstige 'flaneerlaan': de oevers van de Vliet. Een eerste rits bomen en lantaarnpalen is inmiddels geplaatst op de (voormalige) Oostelijke en Westelijke Havendijk. En daardor kan al een goed idee worden gevormd hoe gezellig het hier straks gaat worden!
 • ‘Overvolle afvalcontainers komt door beter scheiden’
  De gemeente Roosendaal heeft maandag via Facebook zijn inwoners gevraagd om hun afval weer mee naar huis terug te nemen als de ondergrondse en bovengrondse containers vol zitten. Dat kan volgens de gemeente voorkomen doordat 'inwoners stees beter hun afval scheiden. Daardoor zitten met name containers voor textiel en papier sneller vol dan verwacht'.
 • Corona update Bravis 6 april: aantal patiënten gedaald naar 36, van wie 18 op de IC, 3 sterfgevallen
  'In het Bravis ziekenhuis is het aantal patiënten met bewezen corona verder gedaald tot 36. Daarvan liggen nu 18 patiënten op de Intensive Care. Twee patiënten van de IC zijn afgelopen weekend overgeplaatst naar een ander ziekenhuis in Nederland. Helaas zijn sinds vrijdag 3 patiënten overleden aan het coronavirus', zo heeft Bravis maandag 6 april meegedeeld.
 • Liefst 665 snelheidsboetes in Roosendaal afgelopen weekend
  Opnieuw heeft de verkeerspolitie in Roosendaal het afgelopen weekend snelheidscontroles uitgevoerd waarbij honderden boetes werden uitgedeeld. Dit keer zelfs 665 keer! Die controles werden uitgevoerd in de Spoorstraat en op de Gastelseweg, twee 'hotspots' in Roosendaal als het om te hard rijden gaat.
 • Het weer in Roosendaal: zonnige lentedagen
  De wind is gedraaid naar zuid tot zuidoost, maar door een flink lagedrukgebied bij IJsland trekt het warmere lucht aan uit het zuiden, waar flinke hogedrukgebieden actief zijn. De temperatuur loopt vandaag (zaterdag) al op tot 14 of 15 graden. Het is helder zonnig weer bij een zwakke wind.

Man aangehouden na achtervolging in regio

Geschreven door Redactie op .

ZEGGE / OUDENBOSCH / ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagnacht 4 mei 2011 een 32-jarige man uit Etten-Leur aan na een achtervolging. De man reed extreem gevaarlijk en botste tegen een wegversperring en een heg. Ook probeerde hij meerdere keren een politieauto aan te rijden.

Een surveillerende politie-eenheid zag woensdag rond 04.20 uur een auto met aanhangwagen rijden op de Rijksweg-Zuid in Zegge. De automobilist kwam uit een zijstraat en bleef stilstaan bij het zien van de politie. De agenten besloten hem te controleren.

Hierop ging de man er met hoge snelheid vandoor, reageerde niet op stoptekens en er ontstond een achtervolging. De bestuurder reed op de Rijksweg-Zuid bij een gesloten verklaring een afzetting omver. Hij reed vervolgens met hoge snelheid door Zegge richting Oudenbosch.
Hij bereikte snelheden tot 100 km/u binnen de bebouwde kom. Op de rotonde aan de Bovendonkseweg stond een politieauto die hem de weg versperde. De bestuurder reed echter door. De agenten konden aan aanrijding maar net voorkomen. Een politieauto die hem wilde inhalen werd bijna door de man van de weg af gedrukt en moest uitwijken.

De man reed via de Nijverheidsweg richting Etten-Leur. Daar reed hij bij de Hoge Donk over een grasveld en door een heg heen om vervolgens over de fietsbrug over de A58 aan het Bolwerk heen te rijden. De automobilist reed de doodlopende Zundertsestraat in en reed hier een paaltje en vervolgde zijn weg over het fietspad en over de eerder genoemde fietsbrug. In de Kokkestraat reed de bestuurder uiteindelijk de sloot in. De drie inzittenden sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Met behulp van een diensthond kon één verdachte worden aangehouden aan de Zundertseweg.

In de aanhangwagen lag een hoeveelheid losse kabels. Een deel ervan was tijdens de wilde rit al uit de aanhanger gevallen. Op de aanhanger zat geen kentekenplaat. De auto met aanhanger zijn in beslag genomen.
De politie onderzoekt waar de kabels vandaan komen. De 32-jarige man uit Etten-Leur is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij een wandeling maakte en de auto wel voorbij had zien komen, maar hier niets mee te maken had.