Man aangehouden na achtervolging in regio

Geschreven door Redactie op .

ZEGGE / OUDENBOSCH / ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagnacht 4 mei 2011 een 32-jarige man uit Etten-Leur aan na een achtervolging. De man reed extreem gevaarlijk en botste tegen een wegversperring en een heg. Ook probeerde hij meerdere keren een politieauto aan te rijden.

Een surveillerende politie-eenheid zag woensdag rond 04.20 uur een auto met aanhangwagen rijden op de Rijksweg-Zuid in Zegge. De automobilist kwam uit een zijstraat en bleef stilstaan bij het zien van de politie. De agenten besloten hem te controleren.

Hierop ging de man er met hoge snelheid vandoor, reageerde niet op stoptekens en er ontstond een achtervolging. De bestuurder reed op de Rijksweg-Zuid bij een gesloten verklaring een afzetting omver. Hij reed vervolgens met hoge snelheid door Zegge richting Oudenbosch.
Hij bereikte snelheden tot 100 km/u binnen de bebouwde kom. Op de rotonde aan de Bovendonkseweg stond een politieauto die hem de weg versperde. De bestuurder reed echter door. De agenten konden aan aanrijding maar net voorkomen. Een politieauto die hem wilde inhalen werd bijna door de man van de weg af gedrukt en moest uitwijken.

De man reed via de Nijverheidsweg richting Etten-Leur. Daar reed hij bij de Hoge Donk over een grasveld en door een heg heen om vervolgens over de fietsbrug over de A58 aan het Bolwerk heen te rijden. De automobilist reed de doodlopende Zundertsestraat in en reed hier een paaltje en vervolgde zijn weg over het fietspad en over de eerder genoemde fietsbrug. In de Kokkestraat reed de bestuurder uiteindelijk de sloot in. De drie inzittenden sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Met behulp van een diensthond kon één verdachte worden aangehouden aan de Zundertseweg.

In de aanhangwagen lag een hoeveelheid losse kabels. Een deel ervan was tijdens de wilde rit al uit de aanhanger gevallen. Op de aanhanger zat geen kentekenplaat. De auto met aanhanger zijn in beslag genomen.
De politie onderzoekt waar de kabels vandaan komen. De 32-jarige man uit Etten-Leur is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij een wandeling maakte en de auto wel voorbij had zien komen, maar hier niets mee te maken had.