Bewoners Paulus Potterstraat schrikken van nepwapen

Geschreven door Redactie op .

Bewoners van de Paulus Potterstraat in Roosendaal belden maandagochtend 9 mei 2011 de politie. Er stonden vier jongeren voor de flat met een vuurwapen te spelen, zo luidde de melding.

Agenten troffen ter plaatse twee jongen en twee meisjes. Een van de jongens had een zwartkleuring pistool in zijn broeksband zitten. Daar waren de getuigen van geschrokken.
Nadere inspectie wees uit dat het om een imitatiewapen ging. De twee knullen (14 en 15 jaar) moesten mee naar het politiebureau. De ouders werden op de hoogte gesteld en zijn naar het politiebureau gekomen om aanwezig te zijn bij het verhoor.
De beide jongens kregen proces-verbaal wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Het nepvuurwapen leek sprekend op een echt pistool. De politie ziet dit soort wapens vaak terug bij overvallen en straatroven. Daarom zijn dit soort imitatiewapens in Nederland verboden.
Wie een dergelijk nepwapen in zijn of haar bezit heeft, krijgt direct een proces-verbaal. Uiteraard worden al deze wapens in beslaggenomen en daarna vernietigd.