De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

16 februari 2020

 • Uitslagen vrouwenvoetbal weekend 15/16 februari
  In het vrouwenvoetbal is het komend weekend (15-16 februari) weer een echt 'uit-weekend'. Zondag zijn er maar twee thuiswedstrijden: bij Roosendaal VR2 en bij FC Moerstraten VR1. De wedstrijd in Moerstraten is een dorpenderby, want tegenstander is Cluzona uit Wouw.
 • Publiek keert zich tegen politie Roosendaal na vechtpartij op de Markt
  De politie heeft zondagochtend 16 februari rond 02:30 uur in het Emile van Loonpark drie verdachten uit Roosendaal aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Daarvoor was door onbekende oorzaken een vechtpartij op de Markt in Roosendaal geweest. Een agent werd mishandeld toe een groep omstanders zich tegen de politie keerde. De politie moest zich verdedigen met pepperspray en de wapenstok.
 • Colaticbals met Jacques Herb en Roy Donders (23-24 februari)
  Jacques Herb (maandag 24 februari) en Roy Donders (zondag 23 februari) zijn dit jaar tijdens carnaval de gasten op de Colatic-bals in het theatercafé van De Kring in Roosendaal. Die Colatickbals zijn min of meer gekoppeld aan de zeer populaire Colabals in de kleine zaal voor tieners van 10 tot en met 13 jaar. Die zijn niet toegankelijk voor ouders, maar die kunnen desgewenst wel in de buurt blijven: in het theatercafé dus...
 • Carnaval begint ‘echt’ in Roosendaal met de optocht (22 februari)
  Op zaterdag 22 februari trekt de grote Roosendaalse carnavalsoptocht weer door de binnenstad. Tradiotioneel is daarvoor eerst de ontvangst van de Oog'heid op het station en de steuloverdracht op het bordes van het oude raadhuis op de Markt. Daar is na afloop van de optocht ook de prijsuitreiking. Die staat gepland voor 17:44 uur.
 • Uitslag optocht Wouwse Plantage 2020
  Op zaterdag 15 februari trok vanaf 13.30 uur de eerste carnavalsoptocht van Noord-Brabant door de straten van Wouwse Plantage. In totaal namen 33 groepen deel aan deze optocht, waaronder twee boerenkapellen, twee enkelingen, drie paren, vijf kleine groepen, vijf grote groepen, drie kleine wagens, vier middelgrote wagens en tien grote wagens.
 • Weer veel wind in weekend – Zaterdag overdag wel droog
  Een diepe depressie die langs Ierland naar Scandinavië trekt, zorgt weer voor veel wind, maar trekt ook warme lucht uit het zuiden mee naar onze omgeving. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, maar tot de avond wel droog. De wind neemt geleidelijk toe van matig overdag tot vrij krachtig uit het zuiden in de avond en nacht. De temperatuur loopt op tot 12 of 13 graden. Ook de kans op neerslag neemt hierbij toe.
 • Programma vrouwenvoetbal weekend 15/16 februari
  AFGELASTINGEN - Op zondag 16 februari zijn verscheidene wedstrijden door verenigingen afgelast vanwege de harde wind/storm. -- In het vrouwenvoetbal is het komend weekend (15-16 februari) weer een echt 'uit-weekend'. Zondag zijn er maar twee thuiswedstrijden: bij Roosendaal VR2 en bij FC Moerstraten VR1. De wedstrijd in Moerstraten is een dorpenderby, want tegenstander is Cluzona uit Wouw.
 • ‘Kaai Marketing’ verwacht grote drukte bij Middenpunt
  In navolging van het citymanagement Roosendaal pakt nu ook de Kaai uit. Het onlangs opgerichte bureau 'Kaai Marketing' heeft er gelijk werk van gemaakt. Recht tegenover het door Aarmoei-nieke uitgeroepen 'Middenpunt' van Roosendaal, recht tegenover hét IQ-etablissement aan de Kaai, staan de letters ‘K ZIJN KAAI te stralen. Er wordt grote drukgte verwacht.
 • Bouwclubs krijgen tegemoetkoming als ze wagenresten naar milieustraat brengen
  De carnavalbouwclubs van Roosendaal krijgen van de gemeente een 'tegemoetkoming' als ze het afval van hun arnavalswagens keuring naar de milieustraat brengen. De gemeente hoopt wel dat het afval zo goed mogelijk gescheiden wordt aangeleverd.
 • Roosendaal aan de slag met plant-plan voor 400 bomen
  De gemeente Roosendaal begint volgende week met het planten van 400 nieuwe bomen. Het gaat om vervanging van gekapte en gesneuvelde bomen en daarnaast om uitbreiding om meer groen in de gemeente te realiseren. 'Er komen verschillende soorten bomen voor meer biodiversiteit. Dus om een grotere mix van insecten, vogels en andere diersoorten de ruimte te geven', meldt de gemeente.

Politie lost schot na carjacking in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 18 mei omstreeks 00.25 uur op de Albastdijk een 24-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van de gewelddadige diefstal van een auto. Een medeverdachte wist te ontkomen. Een politieman heeft bij de actie een schot gelost, daarbij raakte niemand gewond.

Vannacht werd omstreeks 00.20 uur gemeld dat op de Elisadonk een automobilist zijn auto, een Volkswagen Golf onder bedreiging van een vuurwapen had moeten afgeven.
Agenten die enkele minuten na de melding over de Burgemeester Scheiderlaan reden, zagen daar de bedoelde Volkswagen Golf rijden. Zij reden achter die auto aan.
De bestuurder doofde zijn verlichting en reed met hoge snelheid de Albastdijk in. In een bocht van die straat zagen de agenten de auto stilstaan. Ze brachten hun auto, achter die VW Golf tot stilstand.
Vanwege de melding van vuurwapengebruik, werd het dienstpistool ter had genomen. De bestuurder stapte uit waarna een van de agenten hem twee keer toeriep dat hij zijn wapen moest laten vallen en moest blijven staan. De bestuurder voldeed daar echter niet aan, waarna de politieman een schot loste.
Na het schot rende de verdachte de hoek om richting de Zundertseweg. Hij werd niet meer achterhaald. In de auto zat nog een passagier, een naar later bleek 24-jarige Roosendaler, hij is aangehouden.
De recherche is inmiddels een uitgebreid onderzoek gestart naar de achtergronden van deze zaak en naar de ontkomen verdachte. Zo moeten de rechercheurs nog spreken met de eigenaar van de aangetroffen en kennelijk eerder vannacht gestolen auto. Ook wordt getuigen van het incident gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844.