De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

14 juli 2020

 • Tiental pioniers op Stadsoevers aan de slag met tiny houses
  De toekomstige bewoners van de tiny houses op Tiny Oevers Vlietpark zijn bekend! Na een spannende selectieronde, waarbij kandidaten zich inschreven en hun plannen presenteerden is bekend geworden welk tiental pioniers eind dit jaar zijn eigen tiny house bouwt op Stadsoevers, zo meldt de website Stadsoevers.
 • Kermis in Roosendaal gaat (toch) niet door
  Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten dat de kermis in Roosendaal dit jaar definitief NIET doorgaat. 'De risico’s zijn, ondanks recente versoepelingen, te groot en de coronaregels niet te handhaven op de plek waar de kermis zou moeten plaatsvinden. Er is gekeken naar alternatieve mogelijkheden, maar ook daar bleken geen haalbare scenario’s tussen te zitten. De kermisexploitanten en de lokale horeca zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit', aldus de gemeente.
 • Geen voetballers, maar wel Springdorp in het stadion
  Geen voetballers in het Herstaco Stadion in Roosendaal, maar wel jeugd. De hele (kunst)grasmat in het stadion is omgetoverd tot een springkussenparadijs. Voor 7,50 euro kunnen kinderen naar hartelust springen, klimmen, klauteren of glijden. In ieder geval tot en met zondag 26 juli, steeds van 10:00 - 18:00 uur. Ouders mogen gratis het dorp in.
 • Open dagen roeivereniging op 25 juli en 30 augustus
  Roeivereniging Roosendaal houdt op zaterdag 25 juli en zondag 30 augustus open dagen op het clubterrein aan de Vliet in Roosendaal. Belangstellenden kunnen beide dagen tusen 10:00 - 16:00 uur terecht.
 • Drugsdealer aan de Beethovenlaan aangehouden
  De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 13 juli aan de Beethovenlaanin Roosendaal een drugsdealer aangehouden. Er werden diverse harddrugs en geld in beslaggenomen, meldt een wijkagent op Twitter. De recherche onderzoekt de zaak verder.
 • Politie vindt 10,8 kilo hennep aan Bredaseweg
  De politie heeft zaterdagavond liefst 10,8 kilo hennep aangetroffen in een woning aan de Bredaseweg in Roosendaal. De politie doet verder onderzoek. Dat meldt een wijkagent op Twitter.
 • Vrouw in Sprundel mishandeld bij pinautomaat
  In Sprundel is zaterdag een 42-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij eerder op de dag een vrouw bij een pinautomaat zou hebben mishandeld.
 • Komend seizoen derby’s RBC, rkvv Roosendaal en Cluzona
  RBC speelt komend seizoen in de tweede klasse E. Dat betekent dat deze Roosendaalse club onder andere tegen rkvv Roosendaal en Cluzona uit Wouw speelt. Dat worden dus leuke derby's.
 • Zomer-fotowedstrijd van Objectief Bekeken voor jongeren in Tolberg
  Fotogroep Objectief Bekeken, Wijkcentrum De Bergspil en WijZijn Traversegroep organiseren samen een Fotowedstrijd voor jongeren met hun Mobieltje. Deze wedstrijd is (nog) bedoeld voor jongeren uit de wijk Tolberg, maar het idee is wel een jaarlijkse fotowedsrijd voor heel Roosendaal, Wouw en Nispen te gaan organiseren, zegt Ad Verbiest van de foto groep.
 • Een mooi weekeinde
  We profiteren van een hogedrukgebied dat vanuit het zuidwesten naar onze omgeving komt. Voor vandaag (zaterdag) betekent dat zon en wat stapelwolken waar nog wel wat lichte regen uit kan vallen. De temperatuur wordt 20 of 21 graden, bij een zwakke tot matige wind uit westelijke richting.

Arrestatieteam houdt verwarde man aan

Geschreven door Redactie op .

ROOSENDAAL/WOUWSE PLANTAGE - Een inwoner van Wouwse Plantage is vrijdagmiddag 20 mei door een arrestatieteam aangehouden in Wouwse Plantage. De man was agressief en verkeerde in geestelijke nood.

De politie kreeg vrijdagochtend rond 10.45 uur melding dat de man stampij aan het maken was bij een sportschool in de wijk Vijfhuizenberg. Hij bracht ook een bezoek aan zijn ex en zijn advocaat in de wijk De Krogten.
Omdat de man erg agressief was en in geestelijke nood verkeerde, waardoor hij onberekenbaar was, werden het arrestatieteam en een onderhandelaar gebeld om de man aan te houden. Hij kon door het arrestatieteam in zijn woonplaats worden aangehouden.
Bij zijn aanhouding trok de man zelf kledingstukken uit en werd vervolgens door het arrestatieteam onder controle gebracht. De 50-jarige man is aangehouden en vervoerd naar het politiebureau.
De politie nam contact op met de crisisdienst van de GGZ, zodat zij kunnen beoordelen of de man een gevaar vormt voor zichzelf en zijn omgeving.