Politie houdt twee man aan bij schuurfeest Wouwse Plantage

Geschreven door Redactie op .

De politie moest zaterdagavond 21 mei in actie komen bij een schuurfeest in Wouwse Plantage. Op het feest waren circa 1200 jongeren afgekomen.

Rond 23.00 uur berichtte de organisatie dat er een groep onderweg was, die in het verleden voor problemen had gezorgd. De bewuste groep (ca. 20 personen) kreeg de mededeling dat ze niet welkom was, maar wilde niet te weggaan. Ook aan het bevel van de politie om te vertrekken werd geen gevolg gegeven.
De agenten moesten hun wapenstok gebruiken om te laten zien dat het menens was, waarna de groep vertrok. De politie begeleidde hen tot buiten Wouw om er zeker van te zijn dat ze daadwerkelijk weggingen. Een 19-jarige jongeman uit Spijkenisse werd opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde. Hij zocht meerdere keren fysiek en verbaal de confrontatie op met beveiligers en agenten.

Later in de nacht (01.30) volgde nog een arrestatie vanwege mishandeling. Dit geweld staat los van het voorgaande incident. Een 20-jarige inwoner van Oud-Gastel kreeg op het evenemententerrein een klap op zijn gezicht en viel tegen de grond. Daarbij brak hij een tand en liep een blauw oog op. Beveiligers grepen in en droegen de dader over aan de politie. Het ging daarbij om een 21-jarige man uit Wouw.