Twee mannen (86 en 37) beroofd van fiets

Geschreven door Redactie op .

In Roosendaal zijn dinsdag 24 mei twee mannen (van 86 en 37 jaat) beroofd van hun fiets. De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat en zoekt getuigen.

Dinsdagmiddag rond 13:15 uur reed een 86-jarige inwoner van Roosendaal op zijn fiets op de Wilhelminastraat in de richting van de Voorstraat. Op dat moment trok een nog onbekende man de Roosendaler van zijn fiets, waardoor het slachtoffer ten val kwam.
De onbekende man pakte vervolgens de zwarte damesfiets van de bejaarde Roosendaler en reed samen met een tweede man weg in de richting van de Boulevard.
De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de daders, maar vond het tweetal niet.

Rond 14:45 uur fietste een 37-jarige Roosendaler over de Willem Dreesweg in de richting van het centrum van Roosendaal. Op de kruising met de Laan van België moest hij stoppen voor een rood verkeerslicht. Twee mannen, die hij eerder passeerde, sloegen hem vervolgens tegen zijn hoofd en gingen er met zijn blauwe Gazelle herenfiets vandoor in de richting van de Tolberg. Zij lieten de eerder afhandig gemaakte damesfiets achter.
Het signalement luidt: dader 1 was gekleed in een donkerkleurig trainingspak en zwarte sportschoenen, dader 2 droeg een lichtkleurig shirt en een pilotenbril met donkere glazen. De leeftijd van het tweetal wordt geschat op 25 à 30 jaar oud.
De politie is op zoek naar getuigen van de straatroven en roept hen op contact op te nemen via het algemeen politienummer 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.