Man (21) aangehouden voor stroomstootwapen

Geschreven door Redactie op .

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 1 april omstreeks 04.00 uur op de Willem Dreesweg een 21-jarige Roosendaler aangehouden voor wapenbezit. De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat er drie jongens onder het viaduct stonden waarvan er één een stroomstootwapen in zijn handen zou hebben.

Bij de verdachte werd in de borstzak van zijn jas een stroomstootwapen in de vorm van een GSM-telefoon aangetroffen. Hij is aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Op het bureau vond hij het ook nog nodig een agent te beledigen. Tegen de knul wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rond 00.05 uur werd op de Raadhuisstraat ook een aanhouding verricht. Een 28-jarige man uit Bergen op Zoom werd op grond van de APV aangehouden. Hij was bij een café buiten gezet. Volgens een omstander had hij een mes in zijn handen gehad. Hierop werd hij aan de kleding onderzocht. Hij bleek in zijn broekzak een mes te hebben. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

Rond 01.20 uur werd op de Bloemenmarkt een 20-jarige Roosendaler aangehouden. Hij zou in een café op de Markt een 19-jarige knul uit Zegge tot twee maal toe een klap in het gezicht en een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte verklaarde dat hij was uitgedaagd, hij had wel een vuistslag geven maar zeker geen kopstoot. De politie onderzoekt de toedracht en bekijkt ook camerabeelden.